Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hatszázezer boldog magyar

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rétvári Bence bejelentette az ország legfrissebb sikerét: hatszázezer magyar ember lépett előre a középosztályba. Ritkán fordult elő az elmúlt évtizedekben, hogy egy politikus igazat mondjon, de most ez történt.

Az már kimaradt a tájékoztatóból, hol él ez a nagyszámú boldog, immáron középosztályhoz tartozó ember, hol élvezik az anyagi biztonságot. Pontosan persze nehéz ezt megmondani, de például az Egyesült Királyságban és Németországban biztosan sokan vannak közülük. Ausztriában is, bár sokan csak dolgozni járnak át, a jólétet már itthon élvezik.

Az ünnepek közeledtével sok középosztályhoz tartozó fiatal és itthon érte aggódó szülő fogja kicsit pocsékabbul érezni magát a szokottnál, de szerencsére van internet és remek csomagküldő szolgálatok működnek. Lehet egy kis szaloncukrot, bejglit, téliszalámit ügyeskedni a londoni karácsonyfa alá és lehet akár Berlinből is pénzt küldeni a szülőknek, hogy be tudják fizetni a rezsit.

Már csak így megy középosztály szinten mifelénk. Annyira megszaladt ennek a hatszázezer boldog embernek, hogy már a magyar GDP 3 százalékát teszik ki a hazautalások. Mi ez, ha nem kormányzati siker? Ide értve persze az összes, eddig regnáló kormányt. Mert közös eredmény ez, ne tagadjuk.

A jövő – ha ez lehetséges egyáltalán – még ennél is fényesebb. Ugyanis a fiatalok egyre növekvő számban tervezik a külföldre költözést, a már kint lévők viszik a szerelmüket, párjukat, testvérüket.

Már a középgeneráció – a Magyarországon munkahelyet találni esélytelen, vagy éppen minimálbéren tengődő – 40-50 évesek is megindultak. Ugyanis rájöttek arra, hogy nincs mire várni, csodák nincsenek, de nyugdíjuk sem lesz. Holott ők még nem is nyugdíjba akarnának menni, hanem színházba, operába, tengerpartra. Munka után, szabadság alatt. Mert ők még élnek és ez remélhetőleg jó darabig így is marad.

Tehát a boldog középosztály tábora várhatóan tovább fog emelkedni, de jól van ez így.

Az aktuális kormány (a mostani, vagy egy másik) majd bejelenti: a miniszterelnök úr (vagy hölgy) ezennel lekapcsolja a villanyt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.