Ember nem örült még így kidobott pénznek

pézszórás

 

Magyarország már csaknem teljes egészében felhasználta az előző hét éves uniós költségvetési ciklusban rendelkezésére álló több mint 9 ezer milliárd forintos keretet – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában. Az államtitkár azt mondta: már csak néhány százmilliárd forintos vitatott – például útépítési, kórházfejlesztési – tétel van. Kiemelte viszont, hogy ezek olyan viták, amelyeket szakmai és jogi megalapozottsággal meg lehet nyerni. (fidesz.hu)

Hurrá! Már szinte minden településen van viakolorral kirakott tér, abban szökőkút és a miniszterelnök úr tehetséges veje sok települést borított fényárba. Igaz, ebből az üzletből ki kellett szállnia, mert kezdett kínossá válni még a jól trenírozott választók előtt is az OLAF (Európai Unió csalásellenes szervezete) és az EU illetékes főigazgatóságának vizsgálódása a Tiborcz István résztulajdonában lévő Elios Innovatív Zrt. által rendre elnyert közbeszerzések ügyében, nem beszélve a gyanúsan túlárazott bekerülési költségekről. A Csepreghy Nándor államtitkár úr által futólag megemlített néhány százmilliárdos tétel (visszatartott kifizetések) lehet még jóval több is, amennyiben az illetékes szervek elmarasztaló döntést hoznak, a vitatott összeget nem utalják, ellenben bírsággal sújtják Magyarországot.

Amely bírságot nyilvánvalóan nem a miniszterelnök úr tehetséges veje fog megfizetni, hanem az ország lakói.

Például.

csepreghy

De említhetjük az egykori barátot, harcostársat, a mindenkinél okosabb Simicska Lajost is. Mindenki emlékszik a tendert tenderre nyerő Közgépre, a Simicska birodalom zászlóshajójára. Mára ez a hajó erősen zátonyra futott, de ameddig „a” Lajos és „a” Viktor nem ugrott egymás torkának, hanem kéz a kézben emlékeztek a régi szép kollégiumi napokra, addig a cég verhetetlen volt.  Aztán összekaptak valamin, talán az egyik beleevett a másik uzsonnájába, nem tudni. A lényeg az, hogy pártunk és kormányunk azon nyomban leállította az addig zökkenő nélkül folyó M4-es kivitelezési munkálatait, mégpedig arra hivatkozva, hogy a gaz Unió nem akar pénzt adni rá. Holott a munkálatok megkezdésekor is tudni lehetett, hogy nem adnak rá pénzt, hiszen az Unió soha nem fogadta el a kormány  által 2013 végén benyújtott, a projekt uniós támogatásra vonatkozó kérelmét. Magyarul: mindvégig tudta a kormány, hogy nem kap pénzt az ország erre a beruházásra, de addig ez senkit nem zavart, ameddig a gigászok egymás torkának nem estek. Az építkezés leállt, az eddigi bekerülési költségre pedig keresztet vethetünk. Mármint mi, adófizetők.

De semmi gond, hihetetlenül jóll áll az ország! Őrült tempóban nő a GDP, idén 2,4 százalékkal!

Arról meg nem beszélünk, hogy például a cseheknél ez a szám 4,5 százalék, a szlovákoknál 3,6 és a lengyeleknél 3,7 százalék.

Arról sem beszélünk, hogy a miniszterelnök úr nagyon tisztelt szomszédja, a gázszerelőből lett Mészáros Lőrinc az országban szinte egyedüliként fél kézzel tud kisvasutat, csatornát és még ezer más dolgot építeni, miközben a másik kezével uniós pénzből létrehozott disznótelepét fejlesztgeti gigászi méretűvé. Szerencsére erre is jutott forrás a majdnem teljesen elköltött uniós forrásokból! Azt már csak remélni merem (léccilécci), hogy Mészáros Lőrinc úr szintén minden kétségen felül univerzális és zseniális jövendő veje és a vő által vezetett építőipari cég képes lesz átvenni a hűtlen Simicska Lajos helyét és betölti lelkünkben azt a mérhetetlen űrt, amit a Közgép újkeletű sikertelensége tépett. Bele. A lelkünkbe.

Talán többen emlékeznek Mészáros Beatrix jövendő férjére (ha azóta össze nem házasodtak titokban), a bicskei származású Pálffy Balázsra. A most 28 éves fiatalember a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán végzett és mint kétségtelen szakember 2014 novemberétől a Körösaszfalt Zrt. vezérigazgatója. Ez a Körösaszfalt aztán idén megvásárolta a Magyar Építő Zrt.-t és komoly konkurenciát jelent a Közgép Zrt.-nek.

Nem tudom, ki hogy van vele, én úgy izgulok, melyik zéerté nyer el több pályázati és közpénzt!

Mert nem mindegy!

Vagy igen?