Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ember nem örült még így kidobott pénznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

 

Magyarország már csaknem teljes egészében felhasználta az előző hét éves uniós költségvetési ciklusban rendelkezésére álló több mint 9 ezer milliárd forintos keretet – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában. Az államtitkár azt mondta: már csak néhány százmilliárd forintos vitatott – például útépítési, kórházfejlesztési – tétel van. Kiemelte viszont, hogy ezek olyan viták, amelyeket szakmai és jogi megalapozottsággal meg lehet nyerni. (fidesz.hu)

Hurrá! Már szinte minden településen van viakolorral kirakott tér, abban szökőkút és a miniszterelnök úr tehetséges veje sok települést borított fényárba. Igaz, ebből az üzletből ki kellett szállnia, mert kezdett kínossá válni még a jól trenírozott választók előtt is az OLAF (Európai Unió csalásellenes szervezete) és az EU illetékes főigazgatóságának vizsgálódása a Tiborcz István résztulajdonában lévő Elios Innovatív Zrt. által rendre elnyert közbeszerzések ügyében, nem beszélve a gyanúsan túlárazott bekerülési költségekről. A Csepreghy Nándor államtitkár úr által futólag megemlített néhány százmilliárdos tétel (visszatartott kifizetések) lehet még jóval több is, amennyiben az illetékes szervek elmarasztaló döntést hoznak, a vitatott összeget nem utalják, ellenben bírsággal sújtják Magyarországot.

Amely bírságot nyilvánvalóan nem a miniszterelnök úr tehetséges veje fog megfizetni, hanem az ország lakói.

Például.

csepreghy

De említhetjük az egykori barátot, harcostársat, a mindenkinél okosabb Simicska Lajost is. Mindenki emlékszik a tendert tenderre nyerő Közgépre, a Simicska birodalom zászlóshajójára. Mára ez a hajó erősen zátonyra futott, de ameddig „a” Lajos és „a” Viktor nem ugrott egymás torkának, hanem kéz a kézben emlékeztek a régi szép kollégiumi napokra, addig a cég verhetetlen volt.  Aztán összekaptak valamin, talán az egyik beleevett a másik uzsonnájába, nem tudni. A lényeg az, hogy pártunk és kormányunk azon nyomban leállította az addig zökkenő nélkül folyó M4-es kivitelezési munkálatait, mégpedig arra hivatkozva, hogy a gaz Unió nem akar pénzt adni rá. Holott a munkálatok megkezdésekor is tudni lehetett, hogy nem adnak rá pénzt, hiszen az Unió soha nem fogadta el a kormány  által 2013 végén benyújtott, a projekt uniós támogatásra vonatkozó kérelmét. Magyarul: mindvégig tudta a kormány, hogy nem kap pénzt az ország erre a beruházásra, de addig ez senkit nem zavart, ameddig a gigászok egymás torkának nem estek. Az építkezés leállt, az eddigi bekerülési költségre pedig keresztet vethetünk. Mármint mi, adófizetők.

De semmi gond, hihetetlenül jóll áll az ország! Őrült tempóban nő a GDP, idén 2,4 százalékkal!

Arról meg nem beszélünk, hogy például a cseheknél ez a szám 4,5 százalék, a szlovákoknál 3,6 és a lengyeleknél 3,7 százalék.

Arról sem beszélünk, hogy a miniszterelnök úr nagyon tisztelt szomszédja, a gázszerelőből lett Mészáros Lőrinc az országban szinte egyedüliként fél kézzel tud kisvasutat, csatornát és még ezer más dolgot építeni, miközben a másik kezével uniós pénzből létrehozott disznótelepét fejlesztgeti gigászi méretűvé. Szerencsére erre is jutott forrás a majdnem teljesen elköltött uniós forrásokból! Azt már csak remélni merem (léccilécci), hogy Mészáros Lőrinc úr szintén minden kétségen felül univerzális és zseniális jövendő veje és a vő által vezetett építőipari cég képes lesz átvenni a hűtlen Simicska Lajos helyét és betölti lelkünkben azt a mérhetetlen űrt, amit a Közgép újkeletű sikertelensége tépett. Bele. A lelkünkbe.

Talán többen emlékeznek Mészáros Beatrix jövendő férjére (ha azóta össze nem házasodtak titokban), a bicskei származású Pálffy Balázsra. A most 28 éves fiatalember a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán végzett és mint kétségtelen szakember 2014 novemberétől a Körösaszfalt Zrt. vezérigazgatója. Ez a Körösaszfalt aztán idén megvásárolta a Magyar Építő Zrt.-t és komoly konkurenciát jelent a Közgép Zrt.-nek.

Nem tudom, ki hogy van vele, én úgy izgulok, melyik zéerté nyer el több pályázati és közpénzt!

Mert nem mindegy!

Vagy igen?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.