Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mint rinocérosz seggén, olyan vastag a te pofádon is, Lázár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem számoltam össze, hogy az utóbbi hetekben – amely heteket egyebek mellett egy rendőr máig megmagyarázhatatlan halála és szélsőjobbos elmebetegek garázdálkodása is beárnyékolt –  hányszor dezinformálta a nagyközönséget a kormány. Most konkrétan azzal a nagypályás bűnözővel kapcsolatban, aki az Orbán nevű szomszédságában vett vityillót, aki szabadon járhatott-kelhetett az országban, Seregélyesen seggrepacsizhatott a helybéliekkel, aki kastélyokat vásárol és a miniszterelnök családjával meg a magyar kormánnyal üzletel. Tegnap ezzel összefüggésben gyönyörű példáját láthattuk annak (12987-ik rész), hogy milyen a kollektív kreténnek nézés fideszül. Rögtön amint kínos kérdések merülnek fel a még mindig gondolkodó és kíváncsi nyilvánosság és média fejében.

Lázár János, alapjáraton mindenhez értő, emberarcúnak tűnő hidegvérű gyilkosa a jóérzésnek, Ghaith Pharaonnal, terroristákat pénzelő, világszínvonalú bűnözővel kapcsolatban volt kénytelen a kormányinfó címszó alatt felbüfögött mantra után újságírók kérdéseire válaszolni. Márpedig amikor ez az ember megszólal, akkor az arrogáns cinizmus kibassza az összes toleranciám biztosítékát.

Lázárról alapvetően lehet tudni, hogy ugyanúgy hazudik, mint Kósa meg az összes többi szellemi csillagvizsgáló, de – Kósalalával szemben, aki saját magára nézve is veszélyes – őt nem lehet összezavarni semmilyen kérdéssel, mert minden kínos és keserves helyzetből kivágja magát, ha meg úgy látja, hogy ez nem sikerül, akkor visszakérdez, vagy egyszerűen beveti csábos rókamosolyát (mármint csábos annak, akinek). Az én olvasatomban Lázár eddigi leggecibb alakítása (amiért azóta se vonta felelősségre senki) az volt, amikor a pofátlanul kérdezősködő újságíró Farkas Flórián köztörvényes által elsinkofált milliárdokról érdeklődött, Lázár meg visszaugatott, hogy azért bántják szegényt, mert cigány és ezt be kellene fejezni.

Ehhez képest tegnap sikerült a pofátlansági magasugrás versenyében újabb szintet abszolválni Pharaon professzor ügyében. Akiről már mindent mondtak és az ellenkezőjét is. Lehet, hogy ez az a fáraó, de lehet, hogy egy másik. Nincs itt, de ha jön, majd jól elkapják. A tegnapi variáns szerint a magyar szolgálatok felvették a kapcsolatot, az amerikai bűnüldözőszervekkel, de az Alkotmányvédelmi Hivatal nem kapott kielégítő válaszokat, ám ahhoz kétség nem férhet – via Lázár -, hogy az érintett személy Magyarországra történő belépésekor a hatóságok a legkörültekintőbben jártak el.

Lázár szerint abban is körültekintően jártak el a hatóságok – amely hatóságok még mindig nem magyarázták el, hogyan halhatott meg teljesen abszurd módon egy szolgálatot teljesítő rendőr, ha az Orbán nevű kormánya teljesen felszámolta a szélsőséges katonai szervezeteket Magyarországon -, hogy nem vettek ujjlenyomatot a fényességes fáraótól, amikor tartózkodási engedélyt nyomtak a kezébe. Meg a Cinege utcai putri kulcsát.

Lázár János odáig ment tegnap, hogy mosdatlan száját el is hagyta ama Kósa Lajos sötétségét imitáló feltételezés, hogy miszerint még az is lehet, meg elő is fordulhat, mivel a mai világban semmit nem zárhatunk ki, amit nem tudunk megerősíteni, meg a csillagok állását sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy nos…a magyar hatóságok azért nem vettek ujjlenyomatot az évtizedek óta nemzetközileg körözött, gazdasági bűncselekményeket raklapszámra elkövető, strómanként funkcionáló, terroristákat zsebből fizető egyéntől, mert lehet, hogy nincs is neki olyanja.

Nem nagy dolog ez – tárta szét kezét tenyérrel előre a Miniszterelnökség nevű bűnszervezetet vezető miniszter -, hiszen neki, Lázár Jánosnak sincs ujjlenyomata. Ez szinte bárkivel előfordul, hogy nincs ujjlenyomata. Van akinek semmije nincs, arról meg tudjuk, hogy annyit is ér, nem igaz? Akkor meg?

És már megint, már megint, már megint ott tartunk, hogy ennyi erővel a gatyáját is letolhatta volna és simán a szánkba hugyozik. És nem csak arról van szó feltétlenül, hogy egy kibaszottul könnyen leellenőrízhető dologban néz félanalfabétának egy országot a kormány elsőszámú intézményét irányító erkölcsi hulladék – a világ népességéhez viszonyítva elenyésző számú embernek nincs ujjlenyomata -, de a kormány pontosan tudja, ki az a Pharaon, hogy igenis van neki ujjlenyomata, sőt az olajszőkített Pintér október 3-án adott ki a kezéből egy dokumentumot, amely tartalmazza a professzor úr ujjlenyomatát.

És miközben Lázár pontosan tudja, hogy Pharaon nem mártotta savba a kezeit, nem riad vissza a nyíltszíni görény hazudozástól. Mert igenis lehet Kósa Lajosnál is nagyobb kreténséget állítani szemrebbenés nélkül. Lehet magánvéleményeket közölni kormányzati álláspontok helyett és meg lehet próbálni még hülyébbnek nézni a magyarokat, mint amennyire már így is.

Kicsi ez a kurva világ, mit tegyünk? Az ujjlenyomat hiánya a népesség egy milliomod részét sem érinti, de valahogy Lázár János bűnözőkkel kapcsolatban hazudozó miniszter és Ghaith Pharaon is beleesik a szórásba. Igaz, hogy összesen négy ilyen családot azonosítottak az egész világon, de miért ne lehetne közöttük Lázár és Pharaon? Ezek a csodálatos véletlenek. Ennél nagyobb véletlen csak az volt, amikor Lölövics jachtja mellé váratlanul beparkolt a fáraó professzor úr luxushajócskája az Adrián. Idén augusztus 4-én, amikor Orbán ki tudja, hol volt éppen.

Persze mi várható el ettől a díszfallosztól, amikor a másik mértékegysége az emberi aljadékságnak, Nemsikerült Zoltán két óra múlva rezzenéstelen arccal benyögi a közpénztelevízió képernyőjéről, hogy nem azért van munkaerőhiány, mert 600 ezer ember alaphangon elhúzott a vérbe a jobbanteljesítés elől, hanem mert annyi munkahelyet teremtett a kormány, hogy lehetetlen betölni azt a sok állást. Mit lehet erre mondani?

Nem is tudom, mi a durvább ebben az esetben. Hogy bűnőzökkel üzletel a kormány – akik szabadon járnek-kelnek, pecsenyekacsát zabálnak a seregélyesi falunapokon és a kezükre kerül az ország vagyona – miközben nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megfigyeli és vegzálja azokat a civileket, akik szóvá teszik, hogy a Lázár-félék világklasszis gazembereknek árulják a hazát. Vagy az a durva, hogy meg sem próbálják már felnőtt emberként kezelni az embereket. Igénytelenül, cinikusan, arrogánsan. Nem is feltételezve, hogy minimális ismeretekkel rendelkeznek a világ dolgairól.

Sokadrangúan érdektelen, hogy Lázárnak van ujjlenyomata, vagy nincs. Sejtésem szerint legfeljebb a táskahordozás idején simulhatott redőtlenre az ő ujja, vagy időközben az enyv kitöltötte a barázdákat. Azt nem feltételezem, hogy sorozatgyilkosok és nehézsúlyú bűnözők példáját követve csonkította meg előrelátóan magát, és nyúzta le az alsó hámrétegig a kezéről a bőrt. A mosónők persze korán halnak, de nem  hiszem, hogy Lázárnak bármi fogalma lenne a kétkezi munkáról. Nem az a baj, hogy ujjlenyomata nincs esetleg, hanem hogy gerince, lelkiismerete, tartása, becsülete sincs. És már semmitől nem riad vissza. Semmitől.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.