Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez már akkor is teljesen világos volt, amikor Rogán és Habony egy átmulatott éjszaka után kitalálta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nap híre, vagy nem, alakul a molekula a letelepedési kötvények mögüli sunyi kihátrálás ügyében. Ez majdnem olyan vicces, mint az, hogy Kövér László ma megint eltemette a magyar nemzetet a parlamentben (aki még él, tegye fel a kezét).

Alighogy az Orbán nevű ember (alig párszor nyalta meg a száját közben) tegnap kifejtette egy áttetsző álgazdasági magyarázatba, illetve a szokásos néphülyítő köntösbe csomagolva, mekkora lázas munka folyik a nemzetgazdasági minisztériumban az állami kötvénykibocsátási gyakorlat felülvizsgálatával kapcsolatosan, a hvg.hu megírta: teljesen biztos, hogy a kormány megszünteti ezt a konstrukció.

Mármint azt a konstrukciót, amely szerint pénzes arabok, kínaiak, oroszok, szaudiak, és más, tőlünk idegen kultúrájú népségek örök életre szóló (jó, tudjuk, visszavonható az engedély) letelepedési egedélyt nyernek az Európai Unióba, miközben Habony és Rogán gazemberi köre kínosra gazdagodja magát az üzleten.

Tehát a rablómese tegnap még úgy hangzott, hogy megfontoljuk, meghányjuk-vetjük, hogy mi legyen a sorsa ennek a 2012-ben kitalált, életmentő befektetésnek. Amit azért volt oly nagyon életbevágó bevezetni, mert Magyarország a nemzetközi piacokon “le volt értékelve”, nem jutott külföldi forrásokhoz valamiből finanszírozni kellett Habony és Rogán luxuséletvitelét. Most viszont, hogy az országot azóta felértékelték  igencsak össztűz alá került az ügy külön a helikopteres Rogán miatt, meg a náci Vona Gábor is beleokádott a levesbe, ezért persze hogy minden kötvénykibocsátási gyakorlatot felülvizsgálunk. A döntést viszont a kormány fogja meghozni, és nem engednek semmilyen politikai zsarolásnak – mondotta tehát megnyugtatásul a tévedhetetlen a parlamentben.

Kivételesen nem rágom szájba újra a NER-társak kedvéért sem – nagyon sokszor boncolgattuk már ezt a témát -, pontosan mennyit bukott napjainkig minden egyes állampolgár (csecsemőtől aggastyánig) a letelepedési kötvényes bulin, amivel kizárólag a kötvényeket értékesítő, ismeretlen, zömmel offshore hátterű közvetítők (innen is üdvözlöm Habonyt akárhol szipog is pillanatnyilag) járnak jól. Már ha abban nemzeti konszenzusra tudunk jutni, hogy az eddig lefölözött 32 milliárdot (amit most hirtelen nem tudok lefordítani csirkefarhátra vagy lélegeztetőgépre) a magyar emberek fizették ki/fogják visszafizetni. Senki más.

A hvg.hu híre le(f)ordítva tehát ezt jelenti: azon megy a magát jobbnak, illetve szélsőjobbnak nevező oldalon a tipródás, hogy ki nyerhet ezen a nyomorúságon. Hogy vajon a magyar adófizetők által visszafizetett államkötvények témája nyakon öntve a nem létező alkotmány módosításával, a Jobbiknak, vagy a Fidesznek kovácsol pillanatnyi és/vagy hosszútávú politikai hasznot.

Igen, azt írtuk korábban, hogy Vona Gábor az aktuális helyzetben látszólag nagyot dobott azzal, hogy az egyébként semmilyen valós jelentőséggel nem bíró újabb fércmű (mert ha módosítanak az alaptörvényen, akkor leáll a migrációs hullám, vagy mi?) megszavazását a letelepedési kötvények kivezetéséhez kötötte. Nem véletlen, hogy a szorgalmas barnanyelvű média azóta igyekszik naponta lerúgni a Jobbik elnökének veséjét és mindenáron lejáratni. Ahhoz képest viszont, hogy a Fidesz-kommunikációt első körben rendesen összezavarta ez a nemzeti ügyön túlmutató zsarolás, és ahányan voltak annyian beszéltek szanaszét Tuzson Bencétől a hálásan buta Kósa Lajosig, mostanra összeállt a kép: a kormány már eddig is foglalkozott az üggyel, az Orbán nevű már a balatonfüredi frakcióülésén belengette a letelepedési kötvény megszüntetését, tehát szó nincs arról, hogy a Jobbik miatt hátrálnak meg.

Ismerős, nem? Mintha már láttunk volna ilyet. Nem oly régen volt, hogy egy senkinek nem hiányzó népszavazást megakadályozandó, hirtelen megvizsgálták a vasárnapi boltzár hatásait, és bár természetesen a számok akkor is őket igazolták, mivel elég nagy felzúdulást keltett a magyar emberek körében az intézkedés, inkább visszavonták. Igaz, hogy az állampárt a KDNP javaslatára rúgta torkon a népet akkor is, a Fidesz minden körülmények között figyelembe veszi a magyar nép akaratát, hát akkor legyen most is. A zseton zsákokba kötve, illetve megnyugtatóan távoli bankszámlákon pihen, most kegyesen kitáncolnak mögüle.

Nehogy már véletlenül azt gondolja bárki, hogy a Viktorot ilyen jöttment ellenzékinek kinéző pártok megzsarolhatják. Ameddig kiderül, hogy valójában Gyurcsány ötlete volt ez az egész letelepedési kötvényes hiszti, szerintem állapítsuk meg, hogy a megváltozott gazdasági környezetes magyarázat, amikor már nincs szükség az egyre drágább konstrukcióra, hatalmas szemfényvesztés. Ugyanis ez már akkor is teljesen világos volt, amikor Rogán és Habony egy átmulatott éjszaka után kitalálta a dolgot. Amit azért hoznak létre, hogy jól kiszivattyúzzák belőle a hasznot, csak addig jó buli, amíg el nem kell kezdeni visszafizetni. Az meg lassan kezd aktuálissá válni, a pénz – mint mondtam – már jó helyen van, tehát ez egy nettó nyertes helyzetnek tűnik a Fidesz számára. Rogán a feltalálói életjáradékából és az üzletasszony feleségéből megél, Habony benyelte a médiapiacot, már lehet nagyvonalúskodni, nem igaz? De. Ezután majd a tikosított TAO-támogatások szivattyújára lehet teljes erővel rácsatlakozni, szóval nincs itt semmi látnivaló.

Ne kerülgessük a lényeget: ennek az egész üzletnek egyetlen célja volt, még ha forradalmár Mariska néni és Putyu bácsi nem is érti. Törvényesen ellopni tízmilliárdokat, offshore-ozni orrvérzésig, majd kifizettetni a bulit a hülyemagyarokkal. Szóval nekem ma már személyesen az a véleményem, hogy ennek a derék jobbikos feltételekhez kötésnek így ebben a formában semmi értelme nincs. Mert a Kajmán-szigetekre átmutyizott milliárdoknak bottal üthetjük a nyomát. Akkor is, ha zsarolásnak hívják, akkor is, ha önkéntes alapon történik a kisunnyogás a letelepedési kötvényes kormányzati üzlet mögül.

Minden látszat ellenére a Jobbik nincs és talán egy percig sem volt zsarolási helyzetben. Következésképpen az Orbán nevű sincs kényszerhelyzetben. Mégpedig azért, mert a kedves hívei hátán fát is lehetne vágni, annyira nem értik, hogy az ő bőrükre is megy a játék.  Nem értenek egy hangot sem ebből a letelepedési kötvényes átverésből, és nem is érdekli őket.

Szóval egyre biztosabb vagyok benne, hogy Vona lejáratása is a játszma része és minden le van itt zsírozva a nagyközönség szórakoztatása céljából. A Jobbik meg, amelyik egyébként is a Fidesz alá hegedül nagyon sok más ügyben, valójában a nem létező zsarolási potenciáljáért és a Fidesz által eléggé könnyedén manipulálható szavazóiért cserébe (lásd: kamunépszavazás), valószínűleg megegyezett a színfalak mögött a 2018-ig esedékes forgatókönyvről. Ami természetesen abból a szempontból érdekes, hogy mi lesz 2018 után.

Szóval Gabika kért valamit, mi nem adtuk oda neki, mert valójában mi is ezt akartuk. Itt már minden eldőlt a fejünk fölött. És a legnagyobb szarság benne az, hogy senkit nem érdekel, a Jobbikot sem érdekli, hogy négy év alatt mennyivel lopták meg az embereket, hanem hogy két év múlva lesz koalíciós kormányzás, vagy sem. Ennyire egyszerű, ennyire kiábrándító.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.