Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha Matolcsy piros pöttyös fenekű csecsemőket villásreggelizne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintetek is írjak egy tök unalmas cikket, ami senkit nem érdekel? Nem lesz benne fánk, sem Vajna-Rogán celebség. Ellenben mindennél fontosabbnak találom pillanatnyilag. Még annál is, hogy milyen volt a kávé, amit Vona Orbánnál ivott.

Miután a Magyar Nemzeti Banktól elhajtották a vérbe, pontosabban az államelnöki hivatalba, a foltokban még kormánykritikus és annak is látszó ATV és atv.hu megtudta, amit eddig is tudtunk: Matolcsy Blöff Gyuri jegybankelnöknek gyakorlatilag nincs felettes szerve, munkáltatója, felügyelője Magyarországon, aki a körmére nézhetne. Nem, nem az a baj, hogy azt csinál, amit akar, hanem hogy következmények nélkül csinál mindent, amit nem szégyell. És hogy nincs a világon olyan dolog, amit szégyellne, azt látjuk, köszönjük, attól koldulunk évek óta.

Nem tényként kezelem, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy a Népszabadság kivégzésének oka konkrétan a Matolcsy Blöff Gyuri személye körül hullámzó szar, miközben Rogán celeb-helikopterezése gyakorlatilag pitiáner ügy az MNB elnökének közpénzből finanszírozott szerelmi hancúrja és az Unicredit Bank elnök-vezérigazgatójával való gátlástalan üzletelése mellett. Azzal, hogy a mindenki máséból finanszírozott nőügye mellett Patai Mihály luxuskérójában húzta meg magát válása idejére, Gyuri megsértette a jegybank saját, különbejáratú etikai szabályzatát.

Egyelőre hagyjuk, hogy Matolcsy nem erkölcsi kérdés már régen, hanem kibaszott büntetőügyi kategória, valóban nincs ki számonkérje az embert. Az MNB pártkatonákkal feltöltött felügyelőbizottsága egy vicc, Varga Nemzetgazdasági Misi szintén nem munkáltatója Gyurinak, Áder pedig – bár ő nevezi ki a jegybankelnököt – ennyit böffentett hivatalán keresztül a nevetséges etikai vétségre vonatkozó kérdésre:

„(…) az ügyben az Alaptörvény és a hatályos jogszabályok a köztársasági elnöknek sem intézkedésre, sem véleménynyilvánításra lehetőséget nem biztosítanak.”

És tényleg. Ha Matolcsy pirospöttyös fenekű csecsemőket villásreggelizne, amit a közpénztévé élőben közvetítene minden telibeszart munkanapon, akkor is ugyanúgy kussolnának. Orbántól Áderig. Függöny mögött, testőrök gyűrűjében, vagy idegen országokban nyelvcsapkodva. Viszont így, hogy az unortodox zseni ebben a sebes garázdálkodási-harácsolási tempóban néhány év alatt biztonságosan csődbe viszi az országot, méginkább életbevágó, hogy nyugta legyen neki. Lássuk be, ránézésre hiába mondanánk, hogy ez még a cipőfűzőjét sem tudja bekötni, mert olyan hülye, senki, de még Rogán se lopott annyit ebben a maffiakormányban, mint Matolcsy. Ráadásul úgy, hogy a szeme sem rebbent és egy mocskos pillanatra nem érezte cikinek saját magát.

Igen, értem én, hogy a jogszabályoknak nem feltétlenül van közük a moralitáshoz, a politikai játszmákhoz még kevésbé, de tényleg álljon meg a harci fasz! Ennek az Áder nevű rossz viccnek, ennek a megúszásra játszó színtelen-szagtalan senkiházinak milyen jogszabály mely cikke tiltja, hogy felemelje a szavát egyszer legalább? Ez alatt a gyászmenetes mandátuma alatt legalább egyszer kinyithatná a pofáját a telibehányt törvényeken túlmutató moralitás nevében, vagy bánom is én minek a nevében és azt mondhatná, hogy a kurva életbe: látom, hogy ezek rárontottak az országra, látom mit művel Matolcsy, látom, hogy kizsigerelik ezt a nagyon hülye népet.

És e tekintetben tökmindegy, hogy 7 millió ember egyáltalán nem is hallott Matolcsyról és a nőjéről, és a kastélyokról és festményekről és a Pallas Athéné nevű átláthatatlan pénzmosó alapítványi hálózatról, a fennmaradók zöme pedig nem is érti, miért aggályos, hogy egy ország jegybankelnöke előlép ingatlanosnak, műkincsgyűjtőnek és vaskos százmilliárdokat költ saját magára, a családjára, szeretőjére, közelebbi és távolabbi pereputtyára.

Szóval melyik jogszabály tiltja meg Ádernek, Orbánnak, a kormány tetszőleges tagjának, hogy felelősségre vonja Matolcsyt? Mégis ki az a Matolcsy, hogy őt nem lehet kérdezni, és ha nagy ritkán válaszol is bármire, akkor politikai támadásról és blöffről óbégat? Hát ha Matolcsy olyan független, hogy az úristen sem vonhatja kérdőre az ámokfutásával kapcsolatban, akkor milyen politikai támadások, Gyuri? Mi az, hogy Matolcsy nem hajlandó a nyilvánosság elé állni, és az őt ért vádakra reagálni? Még meddig?

Az, hogy szégyenszemre egy 30 évvel fiatalabb nőcskével bútorozik össze (a minap Szegeden mókáztak), senkit nem érdekel. Undorítónak tartom, de ez pont nem tartozik ide. Hogy a diplomaosztón kiválogatott, nulla szakmai tapasztalattal pozícióba ejtőernyőzött nőjét hosszú évek óta a magyarok pénzéből fizeti, enyhén szólva is aggályos. Nem erkölcstelen, nem etikailag kifogásolható, hanem korrupt geciség. És jogosan kap idegrohamot minden normális ember, akinek a devizanyomorúságából nyerészekedik ez a gusztustalan elnök. Mert erről van szó. És arról, hogy Matolcsy áldásos ügyködése óta a közvagyon elvesztette köz jellegét, a jegybank meg jegybank jellegét. Az előbbi Pallas Athéné magántulajdona lett úgy, hogy a kassza kulcsa Gyurinál landolt, az intézmény meg egy vidéki kupleráj moralitását képviseli. És úgy, hogy ez már régen nem etikai vétség, nem hiba, véletlen botlás, hanem tudatos hűtlen kezelés, plafonig érő korrupció. De minimum annak megalapozott gyanúja.

Persze ott, ahol az érvénytelen népszavazás esetében nem téma, hogy törvényileg érvénytelen és semmis, ott Matolcsy felett semmilyen morális felügyelet sincs. Ott Polt Péter fölött sincs. Az Orbán nevű fölött sincs. Ott a jegybank elnöke azokkal üzletel, akiket elvileg ellenőriznie kellene. Miközben senki nincs, aki őt ellenőrizni akarná. Amikor a Fidesz és külön az Orbán nevű Simor Andrást cseszegette, a jegybank nem volt független. Mostmár az. Mindentől és mindenkitől. Ilyenkor nem számít, hogy Orbán javaslatára Áder Mindentmegúszó János nevezte ki ezt a pusztító szörnyeteget a jegybank élére.

Miközben ezek fetrengve csapdossák a térdüket a röhögéstől, a sok alulinformált polgár – aki azért fizeti mai napig a devizahitelét, hogy Gyurinak legyen mit megdézsmálni -, végignézi, ahogy a világ életében frusztrált pöcs beszabadul a játékboltba és minden kell neki, amit ott meglát. A kizsigerelt devizahiteles nézi és nem érti miért baj, hogy Gyuri házipénztárként garázdálkodik az MNB-ben, jógát oktat az alkalmazottaknak, Indiát kutatja, kastélyt vásárol, fegyverkezik, mindenhatót és érinthetetlen játszik.

És nincs senki, aki ráugatna, hogy le kéne állni, öcsém! Hogy már nekik is kínos, hogy a devizahitelesektől lenyúlt pénzt eltüntette az alapítványaiban. Mert ez a lényeg, és ez a példátlan, páratlan disznóság az egészben. És ha elég alacsonyan tartja a forintárfolyamot, akkor hálásak lesznek a népek, akik semmiből nem értenek semmit, ő meg tolja-pumpálja szakadatlanul a pénzeket a gennyes alapítványaiba. A szükséges összegeket visszaosztja azoknak, akik által érinthetetlenséget élvez és a kör bezárult. Nincs valós társadalmi kontroll, Áder ezért megvonja a vállát és pecázik tovább. Az ország néhány év múlva megnézheti magát. Nyugodtan meg lehet sértődni, de a turulszaros anyafölddel leszünk egy szinten.

Mivel Lázár János ma határozottan tagadta, hogy a kormány saját alapítványokat tervez (a Habsburg Ottó Alapítványon kívül), ahova majd kényelmesen önti a pénzt Pallas Athéné mintájára, majdnem biztosak lehetünk benne, hogy ez következik. Innen nézve nyilván nem olyan nehéz megérteni, hogy ennek a párját ritkító ötletnek, ennek a maffiózó típusú alapítványi hálózatnak a kitalálója miért érinthetetlen. Akkor is az lenne, ha holnaptól piros pöttyös fenekű csecsemőket villásreggelizne. Ennyike.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.