Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennek vége lesz hamarosan, és abban neked is nagy szereped lesz, Gyuri!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem két, egyáltalán nem öncélú, helikopterek búgásától kísért rogánozás között megfeledkeztünk a mi drága jó Matolcsy Gyurinkról, aki érthetetlen okokból nem a bíróságon bizonygatja az igazát, hanem hétről hétre újabb és újabb jó ízlést, moralitást tökön rúgó, egyben a korrupció kőkemény gyanúját felvető ügyek révén juttatja eszünkbe, hogy él, virul és magasról tojik a fejünkre.

Még mindig a szerelmes MNB-elnökről beszélünk, aki megromlott házasságát egy közel 30 évvel fiatalabb nő karjaiban hevergeti kifele. Mint ismeretes, a hölgy követhetetlenül sok helyről kap fizetést Gyuricskától, aki tehát közpénzből tart szeretőt. Akinek – mármint a jógaoktató és tehetséges, több nyelven beszélő szeretőnek – a családja sem járt rosszul azzal, hogy a jány megfogta Tolcsy lábát.

A legfrissebb hír Györgyről, hogy mivel az asszony kitette a szűrét, és valahol csak meg kell húznia magát szeretőstől, amíg találnak valami normálisabb lakást a putri helyett, az általa felügyelt Unicredit Bank igazgatójának kérójában vészeli át ezeket a véres időket. Akit Patai Mihálynak hívnak, ő a Bankszövetség elnöke is, és – mindenféle látszat ellenére – évtizedes jóbarátja Matolcsynak.

Natehát Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakásáról van szó, amely a Várban található, az Anjou Residence lakóházegyüttesben. Az már eleve gyalázat, hogy sem Patai, sem Matolcsy meg sem mukkan, és nem hajlandó kommentálni a Népszabadság értesüléseit. Ugyanis már megint nem magánügyről van szó, hanem arról, hogy miután az MNB egyik legfontosabb feladata, hogy ellenőrzése alatt tartsa az országban működő bankokat (amelyek közül az Unicredit az egyik legnagyobb és más pénzintézetekkel ellentétben nyereséges is), ez nem két kőgazdag korrupt geci magánügylete, hanem bizony összeférhetetlenségi kérdéseket felvető közügy. Etikai, morális kérdéseket felvető gazemberség. Akkor is, ha Matolcsy fizet havi 1 milliós lakbért Patainak, akkor is, ha nem fizet.

Annál is inkább, hogy nem ártatlan barátságról van szó. Amennyiben 2014-ben, amikor Matolcsy menopauzája csúcsán neki állt ingatlanokat harácsolni, és elképesztően áron felül, 17 milliárdért megvette az Eiffel Palace irodaházat, a projektet az Unicredit hitelezte. A 444 írta, hogy az egyébként olasz tulajdonú banknak közel tízmilliárd forintja lehetett az Eiffel Palace-fejlesztésben. Azzal, hogy az MNB áron felül megvette az egész fejlesztést, hozzájárult ahhoz, hogy az UniCredit által kihelyezett hitel biztosan megtérüljön. Így hatalmas kockázattól szabadíthatta meg az UniCreditet.

A lényeg a lényeg: akár fizet Matolcsy Patainak, akár nem, az üzleti kapcsolat jellege miatt a jegybank elnöke a saját maga által vezetett intézmény etikai kódexével is szembemegy (igen, tudom, Matolcsy és az etika egy mondatban elég sci-fi). Felmerül a „lekötelezés” meg a „befolyásolási szándék”, ami bizonyításra sem szorul egy olyan esetben, amikor egy bankvezető, illetve egy, a banki üzleti környezetet, működést felügyelő állami szerv vezetőjének kapcsolatáról van szó.

Eddig tartottak a tények, innen jön a kurvaanyázás. Merthogy az én agyam ezt nem tudja feldolgozni. Már megint. Pedig ez a cél. Az ingerküszöbömet felbaszkodni a csillagos égig, hogy ne figyeljek oda arra, hogy naponta nyolc ilyen geciség derül ki és semmi következménye semminek. Azért beszélünk Matolcsyról, hogy addig se Rogánról, vagy fordítva. Oda jutott a maffiakormány és népes zenekara, hogy egyik korrupciós üggyel terelik el a figyelmet a másikról. Erről szól az életünk. Hogy vagy a küszöböt sem éri el a gazemberség, vagy ott tapsolnak a hívek: jajdejó, hogy a Gyuri lop, csal, hazudik, visszaél a befolyásával, hűtlenül kezeli a mindannyiunk vagyonát és dőzsöl, mintha nem lenne holnap, és nem a Gyurcsány.

Hányadik olyan eset ez csak Matolcsy körül, amikor már régen túl kellene lennünk azon a bejelentésen, hogy lemondott, vagy lemondatták, ha neki olyan vastag volt a bőr a pofáján, hogy nem sikerült önszántából. De nem, itt a Stockholm-szindrómás hívek, akiket a Rogánok, Matolcsyk, Orbánok, Vajnák és Mészárosok naponta szembefosnak a korrupt húzásaikkal megélhetési hazaárulóknak nevezik a tiltakozókat, és vígan tapsolnak ahhoz, hogy meglopják őket.

Matolcsy György annyira zseniális jegybankelnök (amúgy Patai Mihálynak is üdvözlöm a kopasz fejét, a devizahitelesek azt hiszem elgondolkodhatnának azon, hogy ha ez a bankigazgató, aki nem mellesleg a Bankszövetség elnöke és haverja Matolcsynak, miért kizárólag a bankok és Matolcsy járt jól az állítólagos forintosítással és megmentéssel), hogy bármit elnéznek neki. Nem csak a körülötte lévők, akik ugyanolyanok, mint ő, akik ugyanazon etikai kódexek szerint élnek, mint ő, hanem azok is, akik még nem gyújtották rá a rezidenciáját (senkit nem bíztatok erre egyébként). A saját etikájuk szerint minden megúszható, minden bicikli akármeddig tolható. Ők nem lopnak, csak elfogadják kedves ismerősök ajándékait, megbíznak a megfelelő emberekben, profi módon válogatnak a mindenkori nyertesek között és jókor vannak jó helyen.

Matolcsy tarthat szeretőt közpénzen, Rogán hőre táguló ingatlana mellé jár a luxushelikopter, dőzsölhetnek urizálhatnak kedvükre, mert ez szerintük tökéletesen etikus, rendben van, megúszható és a kurva anyját mindenkinek, aki feszegeti ezeket a szálakat. Hogy két bankár, aki egymás között milliárdokkal dobálózik, hogy szívességeket tesznek egymásnak, amelyeket minden alkalommal ki kell egyenlíteni a nagyon hülye magyarok feje fölött? Hát istenem. Az megvan, hogyan védi Patai Mihály a bankok érdekeit egy olyan felügyeleti szervvel szemben ahol a haver a főnök, aki az ő lakásában lakik a nőjével? Erkölcsi hulladékok, csak Matolcsy bizonyítottan az adófizetők pénzével él vissza, Patai meg legfeljebb az ügyfeleit bassza át. Normális esetben ezért Patainak is repülnie kellene az Unicredit-től is, meg a Bankszövetség éléről is. Ha ez itt nem egy maffiaország lenne banánköztársaság beütéssel.

Mindenesetre – állapítsam meg újra – Tolcsy, minden idők egyik legkártékonyabb figurája, akinek ténykedései egymagukban elég indokot szolgáltattak volna már ahhoz, hogy ez a mocskos rezsim megbukjon. De nem. Matolcsyt piedesztálra emelték, amiért kiürítette a jegybank tartalékát, amiért luxusingatlanokra és műkincsekre tapsolta el az MNB devizahitelesek nyomorából keletkezett nyereségét, amiért megálmodta a korrupciógyanus Pallas Athéné-féle alapítványi hálózatot, amelyben a közvagyon elveszíti közvagyon jellegét. Igaz, hogy unortodox baromságain egy fél világ röhögött, de bukás helyett pénzügyminiszterből jegybankelnökké avanzsált, aki közgazdásznak vallja magát, de az ezotéria és a jóga egy fokkal jobban érdekli, mint a szakmaiság. Akinek annyi rokona van, hogy ha mindegyiket jóllakatnánk, belerokkanna egy ország (így is), aki megunta a feleségét, és egy 30 évvel fiatalabb nőcskét hordoz a tenyerén. Nem a sajátjából, hanem a miénkből. És aki az általa felügyelt bank vezetőjének van lekötelezve anyagilag.

És nem, még nem vezették el vezetőszáron, a hűtlen kezelés, vesztegetés, költségvetési csalás és egyéb aljasságok gyanújának árnyékában általában ő van megsértődve, ő emleget blöfföt, ő húz el az újságírói kérdések elől és bujkál most is, szarja le, hogy számonkérik a legfrissebb aggályos ügyletét. Gyuri! Te szakmailag hitvány, erkölcsileg romlott, emberileg bukott szarházi! Nem fogod megúszni a számonkérést te sem, hiába reménykedsz. Jó szokásomhoz híven ezt is odaírtam a többi mellé. Mert a magyarok 98%-a nem ti vagytok, és nem ez a túszul ejtett szarkupac. Ennek vége lesz hamarosan, és abban neked is nagy szereped lesz, Tolcsy!

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.