Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rendes gyerek ez a Tóni, csak a celebmaca felesége ne volna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága véreim az alkotmányos költségek, az ingyenhitelek, a meghívásos közbeszerzések, az érvénytelen népszavazásokból szárba szökkenő alaptörvénymódosítások, a derült égből a seggük alá tolt helikopterek, a több tízmilliós, szívességből rendelkezésre álló luxusautók és a nagyratörő üzletasszonyoknak álcázott celebfeleségek országában!

Ez a kedves megszólítás most pont arról jutott eszembe nekem – és szerintem beszéljünk inkább erről, mint az elvont, megfoghatatlan, ehetetlen absztrakciókról -, hogy aszongya Antonio de Rogan kommunikálásban élen járó minisztériuma: celebék nem fizettek a limuzinért sem, ami a hétvégi helikopterezés után felvette őket, hogy oda szállítsa őket, ahova kell.

Ez egy új információ azok után, hogy – mint tudjukCecília üzletasszony Sarka Hajdú Katával együtt tolt Nakama Partners nevű, névtelen cége lebarterezte a forgószárnyas járművet, ami Szabó Zsófi bulvárceleb Kis Grófoval feljavított nyírségi lagzijába röpítette őket szombaton. A Népszabadság szolgált újabb adalékokkal az ügy kapcsán, amelynek főszereplője már megint a bizonyítottan kétes ingatlanügyleteiről, alvilági kapcsolatairól, a letelepedési kötvényes gazemberségről, a mindenkit perrel fenyegető hisztis óvodás stílusáról elhíresült propaganda minisztere és üzleti karrierre törő felesége.

A lap szerette volna megtudni a Miniszterelnöki Kabinetirodától, hogy ki rendelte és ki fizette az egyébként napi 80 ezer forintért bérelhető német rendszámos S 500 L típusú Mercedest, ami felvette a Rogánokat, miután Budaörsön leszálltak az óránként negyedmillió forintba kerülő helikopterrel. Geci válasz: „egy kedves ismerősük” ment ki értük a repülőtérre. Az már majdnem mindegy is (nem, ez a legkevésbé mindegy), hogy a luxuslimuzin a Valton-Master Car Kft. tulajdonában áll, amely tök véletlenül több szálon kötődik a kormány által gyakran foglalkoztatott Valton Secutrity Kft.-hez. Amelytől például a Rogán-minisztérium programszervező főosztálya szeptemberben nettó 304 800 forintért rendelt szolgáltatást.

A lényeg: a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint nem tartozik ránk, hogy kit küldtek a miniszter úr és családja elé, midőn befosott a GPS és eltévedt a nyomorultja. Ennél csak az a dühítőbb, hogy propagandáék próbálják úgy beállítani a dolgot, mintha Rogánék nem urizáltak volna, hanem éppen ellenkezőleg: spóroltak, hiszen ingyen utaztak a Fly-Coop Kft. helikopterével és a negyvenmilliós autóval is. Gondolom ilyen alapon, a násznép dobta össze nekik a szállás költségeit is: mándoki Forgách-kastély, elnöki lakosztály, 110 ezer forint éjszakánként.

Azt már nem is említem, hogy szemtanúk szerint a kisvárdai kórháznál akart leszállni az esküvői helikopter úgy, hogy az intézmény vezetése nem tudott arról, hogy a helikopter kért volna leszállási engedélyt. És úgy is, hogy polgári gépek amúgy sem parkolhatnak kórházi parkolóban. Na. Innen szép a bármi, nem igaz? De.

Számomra a történet legmókásabb szála (már ha egyáltalán indokolt ez a szóhasználat), idézem:

„A Tónival alapjában nincsen baj, de az, hogy a felesége hatására állandóan belemegy ezekbe a celebes hülyeségekbe, az nagyon sokat árt neki is, és a pártnak is”

ezt még tegnap írta meg a Népszabadság a Fidesz-frakció egyik tagjára hivatkozva. Merthogy állítólag a fideszes egy irányba bólogató, mindennel egyetértő, különvéleményt a legritkább esetben sem hangoztató gépezetet kiakasztotta, hogy a népszavazási gyűlöletkampány hajrájában Antonio keltette a feszültséget. Hát igen, így van ez. Amíg a vidéki, egyszeri fideszes próbál tisztességesnek látszani és teszi a dolgát, addig a Habonyok, Vajnák, Rogánok rázzák a rongyot. Az egyszeri meg majd megmagyarázza a választónak, hogy a miniszter úr miért költi az ő fizetése n-szeresét szórakozásra.

Hát ja. A Tóni rendes gyerek, csak ez a celebmaca felesége ne volna, aki állandóan belerángatja a celebes baromságokba, és ezzel minden le van tudva, nem? Vagyis nem az a baj Tónival, hogy ha álmából felkeltik, azonnal és gondolkodás nélkül nekiáll hazudni, hanem hogy Cecília asszony celebritás okozta gátlástalanságával nem tud mit kezdeni.

Kedves fideszesek, akik magyarázkodni kényszerültök Rogán helyett! Akik úgy vélitek árt a tekintélyeteknek, az imázsotoknak, akik frusztráltak vagytok, hogy az ürüléket folyamatosan lapátolnotok kell Tóni után! Kétségbeejtő, hogy mennyire erkölcstelenek és sötétek vagytok. Itt nem Rogán és a párt tekintélyéről van szó, aminek ártani lehetne, hanem egy komplett, hülyének nézett országról, amit foglyul ejtettek a felkapaszkodott, önkontrollt veszített, úri jellemvonások híján urizálni kénytelen parasztlegények és csatolt celebfeleségeik. Egy még nem teljesen elhülyült ország gondolkodó felének felfordul a gyomra, ahogy a közpénzek útján simliskedéssel felkapaszkodott, semmihez nem értő, de feltaláló-kommunikáló miniszter arcoskodik, amikor a nyolcvanhetedik gazemberségén rajtakapják. Az ország első embere nem érti a kérdést, a nyáj pedig Cecília celebes hülyeségein forgatja a szemét.

Basszátok meg, bennem fel sem merült, hogy Rogánéknak bármennyit is kellett volna fizetniük bármilyen szolgáltatásért, hogy valamit ne ingyen, cserebere folytán, kedves ismerősök révén, ügyeskedéssel, sunnyogással kapnának/csinálnának. Aztán jön az automatikus tagadás, hazudozás, másokat perrel fenyegetés. És mindennek a tetejében, jönnek a dedós, kollektív hülyének nézési kényszerben gyökerező magyarázatok.

Ide figyelj, Rogán kolléga! Amikor egy politikus ingyen, szívességként kap kedves ismerőstől különféle szolgáltatásokat, akkor azt korrupciónak hívjuk. Általában. Illetve az a legnagyobb baj, hogy ezeket a kedves ismerősöktől jövő baráti szívességeket viszonozni szokás. Általában. Mivel Cecília asszony cégéről semmit nem tudunk, még egy nyomorult honlapja sincs neki, és nem is hajlandó információkkal szolgálni a barterezésről (ami vagy az volt, vagy nem), azt gondolok, amit akarok. Joggal gondolom, hogy valakinek valamikor viszonozni kell a sok jóságot és luxust.

Attól tartok, hogy egy közszereplő minden tette nyilvános. Egy olyané főleg, aki saját mocskos ügyleteivel még nem számolt el a közvélemény felé, ellenben lépten-nyomon fenyegetőzik. Következésképpen olyan nincs, hogy valami nem tartozik a sajtóra. Élek a gyanúperrel, hogy az ilyen Rogánnak tett szívességek mögött bűzös mutyik lapulnak. Normális helyeken (és mindig ez legyen a vonatkoztatási pont, nem az, hogy ez itt egy abnormális hely), magukat komolyan vevő cégek, felelős politikusok egy üveg viszkit is fenntartásokkal fogadnak el. Nem tudom, vajon Rogán munkaköri leírásában benne vannak a luxusfuvarok, barterezések, kedves ismerősökkel való hetyegések? És ha nincsenek benne, akkor mihez falaznak csicskák százai, és adják ki ezeket a hányadék közleményeket?

Még egyszer: ha egy állami vezető ajándék gyanánt elfogad egy szolgáltatást, ami ráadásul ezer szálon kapcsolódik egy, az állammal szerződésben álló céghez, akkor azt minek hívják? Nem azért, mert Gyurcsány mondja, de ezek után nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot ez az ember? Hogy majd egyszer, ha eljön az idő, akkor tőle kérnek szívességet, amit nem magánemberként, hanem közszereplőként kell majd teljesítenie. És akkor a rendes gyerek Tóni majd zsarolhatóvá válik, mint a kurvaisten, mert éppen valakinek kell egy zsíros állami megbízás.

Rogán Antal magánember szívességeket fogadhat el akárkitől és szívességeket tehet akárkinek. Ez egészen addig van érvényben, amíg nem más vagyonáról/közvagyonról van szó. Márpedig itt minden jel arra utal, hogy erről van szó. Már megint és mint mindig, amikor Rogán Antal neve szóba kerül. A tetten ért hazudozásából, a titkolózásból minden világos. És ha barterezés volt a helikopter kapcsán, Cecília mit adott cserébe? És ha egy kedves ismerős tolta a valaguk alá a Mercedest, mit kér cserébe? Megannyi kínzó kérdés.

Annál, hogy Rogán még mindig szabadlábon van, hogy most is hazudik és felesége mögé bújik, semmi nem szimbolizálja jobban a rothadó magyar közállapotokat. Márpedig ezek nem fogják abbahagyni. Az egységsugarú fideszes politikus sápítozása, hogy őt is hülyének nézi a Rogán-klán, ehhez kevés. Ő mondjuk megérdemli. Mindenki más viszont nem. Mondjuk, én speciel azt se bánnám, ha Cecília celebes hülyeségei ásnák el Rogánt. Fideszestől.
adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.