Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A közszereplő Tolcsy bácsi nem közszereplő szeretője igen nagy tévedésben van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jófej leszek és eltekintek az alábbi történet potenciális ezotérikus vonatkozásaitól, külön és kiemelten a nyolcas számmal kapcsolatos vélt, avagy valós rettegéstől, mivel súlyosságát tekintve egy Kósa Lajos-féle spontán doorstep-performanszon is jóval túltesz az ügyön. Mivel tegnap nem volt alkalmam rá, most megragadom a lehetőséget. Hogy ne a menekültekre, migránsokra, kamunépszavazásra, gyűlöletkeltésre, a teljes kormánypárti gépezet vidéki haknijára és hazugságáradatára koncentráljunk, hanem az igazán fontos dolgokra.

Beszélhetnék arról is, hogy Matolcsy éppen ma gyengített egyet a forinton, de ittmaradt tegnapról az általa vezetett, az ország valaha legtekintélyesebb intézményei egyikének közleménye. Az MNB-ről van szó, amely (fene tudja, Habony éppen hol szívja az orrát) egy hét fáziskéséssel reagált a Népszabadság által felgöngyölített sztorira, amit valójában az MNB idióta kommunikációja buktatott ki a csontvázakkal teli szekrényből. Akarata ellenére. Ezért aztán már mindenki tudja, aki akarja, hogy Tolcsy bácsi vénségére becsajozott, válik polgármester feleségétől, és a nála 30 évvel fiatalabb Vajda Polihisztor Zita körül legyeskedik.

A nol. hu cikksorozata tehát felgöngyölítette az új szerető irigylésre méltó pályafutását 2010-től napjainkig. Az NGM-ben került közel Tolcsy bácsihoz, ahova pályázat nélkül vették fel. Mert csak. Már itt is kibukott a zsenialitása, hiszen tették innen oda: a belgazdaságért felelős államtitkárságról az energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkárságon keresztül a makrogazdasági főosztályig, a gazdaságtervezéstől a tervezés-koordiná­cióig mindenhez értett ő. Ez az ide-oda dobálás jellemzően olyankor fordul elő, amikor valaki szakmai munkára alkalmatlan, de kirakni nem lehet. Mert csak. Tolcsy bácsi pedig vitte magával. A Nemzeti Bank legjobban fizetett 4-5%-os állományába került, bruttóban 1,7 milliót keresett, majd a Pallas Athéné Alapítványokban egyszerre sok szék került a feneke alá, de családtagjai sem maradtak ki a jóból. (Erről ITT és ITT is elmondtunk, mit gondolunk.)

A történet egy hét után, azaz tegnap vett még cinikusabb fordulatot, midőn az MNB – a sikersztori kirobbantója – közleményben tette helyre az idiótának nézett fejünket. Kiderült, hogy a Pallas Athéné Alapítványok elhatárolódnak minden olyan politikai célzatú támadástól, amely valótlan színben tünteti fel az alapítványok és tisztségviselőik munkáját. Tolcsy bácsi magánhomokozója A jegybank úgy véli, a Népszabadság lejárató cikksorozatában rendre személyiségi jogokat sért, mivel a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál dolgozó, India-kutató/jógaoktató/igazgatóhelyettes

Vajda Zita, valamint családtagjai nem minősülnek közszereplőnek.

A gaz napilap cikkei

azt sugallják, hogy nőként, pusztán többéves szakmai tapasztalattal és több diplomával nem lehet szakmailag érvényesülni.

A cikkek túlmutatnak „az újságírói szabadságon”, és súlyosan sértik a magánélethez való jogot, továbbá az alapítványokat és Vajda Zitát hamis vádakkal illetik. Pedig mindennel szemben az igazság az, hogy

Vajda Zitát felkészültsége, szakmai hozzáértése alapján nevezték ki igazgatóhelyettesnek és kutatónak.

Miközben arról nem esik egy szó sem, hogy hány diplomás, hány nyelven beszél és mekkora nagy őstehetség. Úgyhogy Vajda Zita sajtó-helyreigazítást kezdeményez a Népszabadság több cikkének valótlan állítása miatt, továbbá a személyiségi jogainak és jó hírnév megsértése miatt a Pallas Athéné Alapítványokkal közösen megteszi feljelentését – írja közleményében a pártállam egyik kifizetőhelyévé silányult jegybank.

Nehéz bárhonnan is racionálisan megközelíteni ezt a cinizmus csimborasszója típusú történetet, amelyben a közszereplő Tolcsy bácsi szeretőjének egy hét alatt leesett, hogy ő nem közszereplő, ezért kikéri magának  és a jó hírnevét emlegeti. Valaki felvilágosítana engem is, hogy ezt így hogy? Mert azt például értettem, pedig nem akartam, hogy én nem vagyok közszereplő és ennek ellenére a személyes adataimmal visszaélnek a rendszer katonái. Bűncselekmény, ezt ők is tudják, de nem érdekli őket. Ám Zituka, aki nemcsak szép, de okos is, aki története nyilvánosságra kerülése után azonnal elérhetetlenné tette nagyértékű, Indiáról szóló blogját és Facebook-oldalát is, vajon melyik részét nem érti annak, hogy aki eszmei pillanatban közpénzből dőzsöl, az akkor is közszereplő, ha nem éppen a Nemzeti Bank elnökének a szeretője? Arról volt szó, hogy szakmailag felkészült, tájékozott és mindenhez ért, akkor mégis kinek az ötlete volt ezt a nyilatkozatot kiadni? Politikai lejáratókampány? Ki ellen? Tolcsy ellen? A véreres igazság lejáratás? Értem.

Ez a megkésett szerecsenmosdatás igazán lenyűgöző. Merthogy Vajda Zitát egyáltalán nem zavarta, hogy egyélőistene és szeretője közpénzek százmilliárdjait igyekezett megfosztani jellegüktől (és de majdnem sikerült is). Nem zavarta, hogy munkatársai 90%-ánál (akik pontosan ugyanolyan felkészültek és tapasztaltak, mint ő) többet keres, hogy a hozzá hasonlóan fontos munkát végzők nagy részét hülyének nézték, midőn a fizetésük többszörösét vágták hozzá.

Zituka drága tévedésben van. Senkit nem érdekelnek a gyengéd szálak, amelyek a jegybank elnökéhez kötik, sőt valójában meg sem kérdőjelezte senki a hozzáértését. És senki nem mondta, hogy többdiplomás nőként nem lehet boldogulni. Bár az kétségtelen, ha Tolcsy bácsi ráveti az ő szemének valamelyiket az illetékes hölgyre, úgy valamivel könnyebb. Senki nem firtatta a magánéleti líráját sem ennek a két embernek, akiket az Isten is egymásnak teremtett, pusztán azt kérte számon teljesen jogosan a sajtó, hogy miért abból a pénzből tömi ki a szeretőjét átlagon felül Matolcsy, amiről ő úgy ugyan úgy tudja, hogy elveszítette közpénz-jellegét, pedig egyáltalán nem.

Felháborító, hogy megint ugyanazzal az ocsmány áldozat- és mártír-kreálási gyakorlattal állunk szemben, amely ennek a hatalomnak elvitathatatlan ismertetőjegye.  Nehogy már megint egy önjelölt huszon-harmincéves polihisztor legyen az áldozat. Orbán Ráhel analógiájára. Akit azért bántanak jogtalanul, mert az édes jó apja a miniszterelnök. A nem voltunk ott, nem közpénz, nem közszereplő, nem tehetünk róla, nem az emberek fizetik véget nem érő szappanoperából minden napra jut egy finom kis fejezet. Ezek az emberek Lázártól Rogánig a jó hírnevüket féltik, azért tesznek lépéseket, azért fordulnak az igazságszolgáltatáshoz, miközben gátlástalanul zabálják a közpénzt, aminek az útjából valahogy soha nem sikerül félreállniuk.

Vajda Zita nem közsszereplő, de közszereplővel viszonyt ápoló közpénzből kitartott szerető ne hivatkozzon a magánéletére és a jó hírnevére! Amikor ez a gennyes hatalom és annak fizetett szócsövei politikusok nem közpénzből élő magánszemély-feleségeit kurvázzák le gátlástalanul (igen, még mindig Tóbiás József feleségének méltatlan lejáratásán vagyok kiakadva), akkor Vajda Zita ne hivatkozzon a magánéletére! Mert senkit nem érdekel a rózsaszín felhőtől a lila ködig ívelő szerelmi története a jegybank elnökével, ne csúsztasson, ne dumáljon félre és mellé!

Az MNB, Matolcsy és Vajda súlyos tévedésben van, segítek: Vajda Zita nem lenne közsszereplő, ha Tolcsy bácsi a saját maga által összekapargatott pénzből tartaná el (mint ahogy Tolcsy bácsi kedves felesége sem volt közszereplő egészen addig, amíg Balatonpuruttya polgármesterévé nem vált). Csakhogy Vajda Zita 2010 óta a közpénz körül sündörög, a Matolcsy által vezetett állami intézmények, illetve az MNB alapítványok fizetik. Vajda adófizetői pénzből él, tehát ne keverjük bele a magánéletet a közpénzből fizetett pereputtyok átlátható jövedelmi viszonyainak megismerhetőségébe. Az MNB-t nem zavarja, hogy hűtlenül kezelik a közvagyont, hogy az elnök visszaél a pozíciójával, hanem hogy ez kiderült. Tipikus.

És miközben a sok megvezethető intelligens magyar állampolgár hörög a migránskampány árnyékában, korszakos lopások zajlanak az állami intézményekben. Vajda Zita az egyik ideáltipikus példája az önérzetes, gátlástalan, felkapaszkodott szeretőnek, aki sokkal többe kerül, mint amennyibe egységnyi migráns kerülne. Úgyhogy az utolsó szó jogán Vajda Zitához intézném szónoklatomat. Ha már Tolcsy képtelen diszkréten és elegánsan intézni a nőügyeit, ha már az MNB dilettánsok gyülekezete, akkor még mindig kínálkozik egy lehetőség Zituka jó hírneve megőrzésére: fel kellene mondani az alapítványoknál abból a legalább négy darab jól fizető állásból és elhelyezkedni a piacon. A közpénzektől kurva távol. És ha így is sikerülne ennyi sok pénzt összekapirgálni önerőből, akkor okkal lehetne a szakmai tapasztalatokra és a nyelvtudásra és felkészültségre hivatkozni. Sokan még a kalapjukat is megemelnék. Ha lenne nekem kalapom, akkor én is. Ellenkező esetben megmarad annak, ami most is. A vénülő jegybankelnök közpénzekkel indokolatlanul és érdemtelenül kitömött, butácska szeretőjének.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.