Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mert apuci piciny kislánya mindenhol ott van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végignéztük, ahogy apuci kicsiny, de mégiscsak felnőtt kislánya férjhez megy. Nem akartunk tudni róla, de apuci ragaszkodott hozzá. Ahhoz tudniillik, hogy egy fél ország esküvői lázban égjen. Még aszfaltoztak is a tiszteletére ott, ahol évekig eszükbe nem jutott.

Néztünk, mint borjú az újkapura, amikor embereket emberségükben aláztak meg, hallgattak ki, DNS-vizsgálatnak vetettek alá, mert a királyi lagzi hevében, a tehetős-illusztris luxus-násznép egyik-másik tagjának állítólag eltűnt a telefonja. Mi fizettük a nyomozást, és azóta sem tudjuk, vajh ki tette magáévá az értékes kütyüket. Már ha egyáltalán.

Nemigen emeltük fel a fejünket akkor sem, amikor apuci piciny kislánya díszpáholyozni hívta svájci barátait, osztálytársait, és önfeledten pezsgőzött ott, ahol keresnivalója nem lehetett volna.

Pont nem érdekelt, hogy apuci piciny kislányának mi fizetjük a svájci tandíját és eltűrtük, hogy a személyiségi jogaira hivatkozva fenyegessen minket, amikor bizonyos nyaralási fotói önálló életre keltek az interneten.

Nem tiltakoztunk különösebben akkor sem, amikor apuci félanalfabéta kislánya középiskolai tanárát tette helyre a közösségi oldalak egyikén, mivel a szerencsétlen bírálni merészelte édes jó apját. Nem, nem az édes jó apját, hanem az ország miniszterelnökét. Apuci öntudatos kislánya jól megmondta neki a magáét, mi meg nem szóltunk vissza.

Aztán pont leszartuk, amikor apuci saját lábra állt kislánya felháborodottan utasította vissza a kósza vádakat, amelyek szerint hű férjével az ország tyúkszemére taposva dézsmálják a mindenki más pénzét és borítják sötétbe az országot.

Csak félig fagyott belénk a szó, amikor kiderült, a svájci vendéglátóipari szakzseni angol nyelven órákat tart a Covinus Egyetemen, nullához konvergáló szakmai tapasztalat birtokában osztogatja az észt a tanulni vágyó generációnak.

Nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget annak se, amikor Vajna András, Zsidai Zoltán Roy és egyéb stratégiailag fontos seggnyaló társaságában zártkörűen tárgyalt a magyar nemzeti turizmus jövőjéről. Kormányzati szinten.

Leginkább az öltözködésében találtunk kivetnivalókat, amikor kiderült, hogy egy távoli, egzotikus olajország energetikai miniszterével kokettált férje-urastól állítólag a mi nevünkben úgy, hogy nincsen neki semmiféle olyan funkciója, ami feljogosította volna erre.

Ma meg bambulunk, ahogy szoktunk: TEK-esek rohantak le egy közönséges magyar állampolgárt, aki apuci kicsiny lányának vendéglátós mentorával áll(t) vitában. A történet, mint korábban annyiszor, most is földhözragadt és triviális. Zsidai Zoltán Roy, a vendéglátóipar egyik pápája, a Fidesznél jól fekvő üzletember, Orbán Ráhel pártfogója és korábbi alkalmazója, akinek mindösszesen öt étterme működik a budai várban, összetűzésbe került az egyik szórakoztató-zabálás-piálás-ipari egysége fölötti lakás tulajdonosával és lakójával. A Szentháromság utcai műemléképületben található, exkluzív helyen két ipari szellőző-berendezést telepítettek, éjszaka is folytak a bősz munkálatok, ami ellen a lakók nem tudtak semmit tenni, mivel a kormánnyal jó viszonyban lévő étteremmogul és a fideszes önkormányzat többségben vannak a házban. Tűrniük kellett hát tavasz óta a zajt és a hőt, tiltakoznak is folyamatosan bele a vakvilágba, vívják szélmalomharcukat a nagyurakkal.

A lerohant polgár Perjés Zoltán, aki – a sors iróniája – korábban a Miniszterelnökségen dolgozott médiatanácsadóként. Az ebben az összefüggésben közönséges polgár, állítása szerint az éjjel fúró és faragó munkásokhoz keményebb hangnemben szólt, a BRFK végzésében azonban az áll, hogy megfenyegette az építkezésen dolgozókat, illetve Zsidai közlése szerint Perjésnek fegyvere van.

Egy ilyen esetben az történik, ami történni szokott mostanság ebben a trágyaleves illiberális demokráciában: 5 (azaz öt) gépfegyveres kommandós beesik az ajtón, fegyvert fog az emberre (!) és házkutatást tart nála azért, hogy ne találjon semmit. Mert a Zsidai Roy úr szerint az embernek fegyvere van és mindmeghalunk.

Az már csak a kesernyés móka és kacagás része a dolgoknak, hogy a híres-neves Zsidai úr cégcsoportja közleményben kérte ki magának, hogy őt Orbán Ráhellel próbálják összefüggésbe hozni. Hát hiszen amellett, hogy Perjés miatt az utcára sem mer kimenni és gyerekeit hazavinni az óvodából, tehát veszélyben a tyúkszaros élete, 1982 óta dolgozik a budai várban, azóta pedig több nemzetközileg elismert éttermet hozott létre a családi tulajdonban álló cégcsoport. Zsidai úr szerint sikereiket múltjuknak és szakmai teljesítményüknek köszönhetik. Orbán Ráhel egy évig dolgozott a cégcsoportnál, ám már több mint két éve nincs kapcsolatban a Zsidai-csoporttal, és sem neki, sem családi vagy egyéb üzleti kapcsolatainak nincs köze a cégcsoporthoz – írják az esetről beszámoló Magyar Narancsnak küldött közleményükben Zsidaiék.

Szerintem akkor álljon meg a harci f*sz egy pillanatra! Mert mondjuk én vagyok annyira hülye, hogy készséggel elhiszem Zsidai Roy úrnak, amit mond. Hogy tudniillik rettegésben éli az életét, és tudni véli, hogy esküdt ellensége az étterembiznisz szárnyalásában fegyverrel alszik a párnája alatt. Nem, nem hiszem el amúgy, ellenben mélységesen aggaszt, hogy a TEK nevű bűnszervezet – amelyről éppen mai hír, hogy nem hajlandók elárulni, azaz titkolják, hogy apuci, vagyis a fényestekintetű miniszterelnök segge alá hány Volkswagen Multivan kisbuszt finanszíroznak a hülye magyarok, és azok pontosan mennyibe kerülnek – egyre inkább ÁVH-s bűzt áraszt magából, és ahogy a diktátori őrület a tetőfokára hág, úgy mutatkozik meg a TEK igazi arca.

Az uralkodó klán védelmére felesküdött, évi tizenmilliárdból fenntartott fegyveres testület Ráhelünk mentorának óbégatására rárúgja az ajtót valakire, akinek nem tetszik a pofája. És aztán a vendéglátós pápa még közleményt is kiad, miszerint neki semmi köze, ő nem áll (üzleti) kapcsolatban. Még jó, hogy azt nem írta, hogy nem is ismeri Ráhelkét. Merthogy mégiscsak arról van szó – és e tekintetben mindenkinek ajánlom megnézésre Perjés Zoltán beszélgetését Rónai Egonnal az ATV ma reggeli műsorában -, hogy mi a f*szt keresett a TEK az újságíró lakásán, ha az életéért rettegő Zsidai Roy-nak nincs semmilyen kapcsolata befolyásos senkiháziakkal? Hány olyan fenyegetett, bántalmazott ember van ebben az országban, akinek a csettintésére TEK-esek rohanják le a vélt vagy valós fenyegetőt? Annál is inkább, hogy:

„ (…) április 21-re datálják a fegyveres fenyegetésemet, rá három hétre pedig meghívtak az étterem megnyitójára. Nem életszerű, hogy akit állítólag életveszélyesen megfenyegettem, az később díszvendégként meghív az étterem nyitójára” – mesélte Perjés a műsorban.

Továbbá valóban nem tudjuk hitelt érdemlően bizonyítani, hogy Orbán Ráhelnek van hivatalos üzleti kapcsolata Zsidaival, vagy nincs, de szerencsére ez teljesen irreleváns is. Eddig sem tartozott ránk semmi abból, amit a mi bőrünkre mókázott a koronázatlan királykisasszony. Sem, hogy mi a gyászmenetet keresett idén februárban azon a zártkörű rendezvényen, amin Rogán Antal a turizmus irányításának átalakítását ismertette, és ahol Zsidai is ott volt, sem hogy a búbánatos francban lett a nagy semmiből óraadó tanár a Corvinuson, ahol a többi közt Zsidai vendégelőadott helyette. Mert nem ismerik egymást és mert két éve nincsenek kapcsolatban.

Orbán Ráhel mellett Zsidai Roy a Corvinus folyósóján idén februárban (Fotó forrása: hvg.hu)

Orbán Ráhel mellett Zsidai Roy a Corvinus folyósóján idén februárban, aki két éve nem áll kapcsolatban apuci piciny kislányával (Fotó forrása: hvg.hu)

Itt arról van szó, hogy apuci piciny lánya valahogy mindenhol ott van. Ha nem éppen személyesen tárgyal olajügyekről Bahreinben vagy a magyar turizmus jövőjéről Budapesten, akkor a férjeura szívja a magyar adófizetők vérét, vagy a csendestársáról (nem tudjuk bizonyítani, de nem is kell) és mentoráról derül ki, hogy a csettintésére áll vigyázzba a terrorelhárítás. Mert Zsidai mentor úr és gasztro-oligarcha berágott egy őt idegesítő, az útjába akadályokat gördítő egyénre, akit – teljes joggal! – zavart, hogy Zsidai munkásai éjjel fél 12-kor fúrnak és faragnak, hogy egyébként ki tudja, milyen törvényes vagy kevésbé törvényes eljárások mentén építkeznek abban a házban, ahol lakik.

Erre a TEK családi vállalkozásként áll az Orbán családhoz – jelen esetben – Ráhelünkhöz közel álló, igen nagyon fontos ember mögé, aki úgy viselkedik, mintha az övé lenne egy egész ház, ahol akkor kopácsol, amikor kedve tartja, ha a lakók akarata ellenére a fejük tetejére épít szellőző-berendezést, akkor ez van. Akinek nem tetszik, arra ráküldik a tökig fegyveres alakulatot, mert van neki kapcsolati tőkéje és a szomszéd rohadjon is meg. Ez az Orbán Ráhel-féle, erőszakos, gazdag és újgazdag réteg, amely bármit megtehet, rá nem vonatkoznak szabályok. Amíg apu nem szúrja anyuba a kést, és vér nem folyik, a rendőrség meg sem mozdul. Bezzeg ha Ráhel mentora azt álmodta, hogy őt fegyverrel fenyegetik…

Mert ez egy ilyen fasza hely. Ahol az állami hatóságok és erőszakszervezetek az uralkodó család, a rokoni, haveri, baráti kör utasítására állnak vigyázzba. De nyugi van, drága véreim a vakhitben! Pártállástól függetlenül akárkire rátöri majd az ajtót a TEK, ha útjába kerül bármelyik saját erőből sikeres, hatalomhoz simuló nem Orbán Ráhel nem üzlettársnak. Mert apuci picinyke lánya mindenhol ott van. És amerre jár, arra kő kövön nem marad.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.