Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél Angliából: Üzenem a Kövér Lacinak, hogy ne ugasson

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvastam 2016.05.20-ai „Megkerestük Kövér Lászlónak a magyar kisgyermekeket. Angliában vannak” c. cikkét. Mivel a cikk végén megemlíti, hogy a témába vágó leveleket vár, így billentyűzetet ragadtam.

Yorkshire-ben élünk egy kisvárosban (Rotherham) két gyermekünk van 4 és 11 évesek. Édesen törik a yorkshire-i dialektust. Én villamosmérnök vagyok, két nyelven beszélek a magyaron kívül, a feleségem az egészségügyben dolgozott. Én egy éve jöttem ki, a család fél éve van itt. 30 mérföldes sugarú körben még két magyar családról tudunk és ismerünk egy egyedülálló magyar fiatalembert, aki szintén itt él. Szóval Londontól északabbra is élnek magyar családok.

Hogy miért jöttünk ki? A feleségem 15 év közalkalmazotti jogviszony után 100 ezer forintot tudott keresni a magyar egészségügyben úgy, hogy röntgenben dolgozott és járt neki a veszélyességi pótlék. A két diploma és a két nyelv nekem arra volt elég, hogy átlagban 2,5 évente 4-9 hónapig voltam munkanélküli, ezért a végén „kicsit összecsaptak a fejünk felett a hitelek”. Nekem meg – finoman fogalmazva – tele lett a hócipőm a magyarországi állapotokkal.

Mikor kijöttem egy bőrönd ruhával, egy munkaszerződéssel meg ezer fonttal a zsebemben, szállodában laktam 3 hétig. 3 hét után találtam bérelhető lakást, 4 hónappal a kiérkezésem után autót tudtam venni (nem hitelre), hét hónappal a kiérkezésem után egy nagyobb lakást tudtam bérelni, bebútorozni, megvenni az egész családnak a repülőjegyet és megrendelni a reptéri transzfert. Mindezt a mérnöki fizetésemből, mely éppen, hogy eléri a régiós átlagot. Szóval ez a különbség a két ország között.

A nagy fiam itt jár iskolába és élvezi, szereti, szabályosan kivirágzott. Magyarországon mi volt? A „Hoffmannizált” iskolában bent volt egész nap, majd hazaérkezés után még 2-4 órán keresztül kellett házifeladatot csinálnia és magolnia bődületes baromságokat. Nota bene, mióta itt van 3 díjat is nyert az iskolában.

Szóval üzenem a Kövér Lacinak, hogy ne ugasson! Megvannak azok a magyar gyerekek csak biztos távolságban tőle…

 

Máté Sz

Yorkshire, Anglia

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.