Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megkerestük Kövér Lászlónak a magyar kisgyermekeket. Angliában vannak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács. Bizony, van nekünk ilyen is. Mint oly sok esetben, ahol a szaporodás tárgyában kell megnyilatkozni, Kövér László is részt vett a tanács ülésén. Már csak azért is, mert ő az elnöke a NFFT-nek.

Tehát szülésre fel!

A gyermekvállalás erkölcsi érték és nem csak az anyagiak meglététől függ. Társadalmi szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a gyermekvállalást erkölcsi értéknek tekintsék az emberek Magyarországon.

Kövér László – szokása szerint – nem tudja, mit beszél. Az öblös hangon elböfögött frázisok pontosan olyan semmitmondó, pörköltszagú hülyeségek, mint az összes ilyen megnyilatkozás akár tőle, akár valamelyik elvtársától.

A társadalom szemléletét nem kell megváltoztatni, mert az tökéletesen rendben van. Legalábbis ezen a területen, mert más téren éppen annyira torz, amennyire a kormány hagymázas igehirdetései.

Éppen azért születik egyre kevesebb gyermek ebben az országban, mert a szülők, vagy potenciális szülők felelősen gondolkodnak. Jelenleg nem a tizennyolcadik, hanem a huszonegyedik században járunk. Már nem elegendő az a tudat, hogy megterem a kertben annyi krumpli, amennyi elég lehet a családnak és nem halunk éhen. Már nem úgy gondolkodunk, hogy ha a helyi javasasszony nem tudja meggyógyítani a gyereket, akkor lesz másik és az élet velejárója, hogy sokan és fiatalon meghalnak. Már fontos, hogy megfelelő körülményeket, megfelelő táplálékot, oktatást, kulturális lehetőségeket tudjunk biztosítani a gyermekeinknek.

Tudom, hogy Kövér László és a komplett magyar kormány nagyon szeretne visszamenni az időben, valahová a jobbágyok korába. Ez részben sikerül is nekik.

Meg szeretném nyugtatni Kövért. Azok a gyermekek megszületnek. Csak éppen nem itt, hanem Angliában, Ausztriában, Skóciában, Németországban, Franciaországban, Írországban, vagy éppen az ezerszer elátkozott USA-ban.

A külföldön megélhetést kereső és találó emberek többsége fiatal. Családalapítás előtt, közben, vagy kicsivel utána. Éppen a család, a születendő, vagy megszületett gyermek iránti felelősség az egyik oka annak, hogy elmentek és elmennek az országból. Mert itt nem kapják meg sem a jogi, sem a szociális, sem az anyagi biztonságot. Éppen ezen dolgozik az Orbán-kormány, benne Kövér László szaporodásért felelős nagyonbiztossal. Hogy elbizonytalanítsák a társadalmat, hogy kiszolgáltatottá tegyék a családokat. Mert a máról-holnapra vegetáló, a tanulás közelébe sem jutó, tájékozatlan, a tulajdon nyomorába zárt ember hálás azért, hogy eteti a gyerekét a kormány, hogy közmunkát kaphat. Hálás, pedig egy morzsát kap vissza csupán abból, amit éppen tőle vettek el és szórnak bő kézzel stadionokra, festményekre, kastélyokra. Ahogy tőle veszik el az ellopott milliárdokat és tőle veszik el a fejlődés lehetőségét akkor, amikor egy szűk, kormányközeli kör jut földekhez, trafikokhoz, kaszinókhoz, reklámpiachoz, megbízásokhoz.

Akik ezt felismerik és nem kérnek abból, hogy le kelljen kapni a sapkát, valahányszor valamelyik felkapaszkodott senkiházi arra jár a kék villogós autójával, az elmegy innen.

Aki nem akarja, hogy a gyereke homlokára süssék a bélyeget: ez rászoruló, az elmegy. Aki nem akarja, hogy a kormány döntse el, mit és hogyan tanuljon az ő gyereke, hogy a születéskor eldőljön, ki tanulhat tovább és ki lesz jobbágy, az elmegy innen.

Aki nem akarja, hogy a gyerekét gyűlöletre, a másik ember zsigeri lenézésére tanítsák, az elmegy.

Elmegy és viszi magával a már megszületett, vagy a még meg nem született gyermekét. Igen, Kövér pajtás. Születnek gyermekek. Magyar kisbabák, csak éppen nem itt, az egyre jobban felperzselt földön. Éppen ebben az ügyben faggattunk és faggatunk külföldön élő magyarokat. Itt az egyik – nem interjú – beszélgetés kivonata. Nem hiszem, hogy hozzá kell tenni valamit.

„Londonhoz közel élek, egy 2011-es népszámlálási adat szerint 23000 fős településen. Amikor én kikerültem ide több, mint 10 éve, kb. 6-8 magyar élt kint. Az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt a magyarok száma. Ha csak itt bőven 100 fő feletti a létszám, akkor mi is lehet a 10 milliós Londonban? Ami miatt írtam nektek, az a hazudozás az otthoni médiában családokról, kivándorlásrál, oktatásról és az egész helyzetről (…) Amikor április 23-án elmentem a feleségemmel és a kisebbik gyermekemmel Londonba Halász Judit koncertre, ütött szíven a felismerés, hogy milyen komoly is az otthoni elvándorlás. Kb. 800 ember volt a koncerten, 25-40 közötti korosztály, családonként átlag 2 gyermekkel. Amit én statisztikáztam ki ebből a szűk körből, ahol élünk +/- 3 mérföldes környezet, akiket számba vettem, ismerek.

Tehát: Adott 20 család. A 20 családban van összesen 37 gyerek, ez 1.85 gyerek/család. A 37-ből 24 angliában született, nagy részüknek nincs magyar állampolgársága, mert a konzulátuson nehéz megszerezni, ellentétben az angollal. 13 gyerek Magyarországról jött a szüleivel. A 37 gyerekből 24 – tehát az itt születettek – 10 év alattiak! A szülők 30-40 éves korosztály. Családonként legalább 1 fő dolgozik, de jellemzőbben mindkettő. 13 szülő vállalkozó, vannak akik nem dolgoznak, a többiek alkalmazásban: taxisok, vendéglátósok, grafikus, ügyvéd, sofőr,  fodrász, vízvezeték szerelő, kőműves, kutató, kertész stb… A legtöbb család 6-7 éve él kint. 6 család rendelkezik saját ingatlannal itt kint, a többi bérelt lakásban él. 6 vegyes család van, ahol az egyik szülő nem magyar. 90% nem tervez Magyarországra visszamenni. Ezt szedtem össze. A lényeg, hogy ezt egy 23 ezer fős kistelepülesen.

Ezek csak a gyerekes családok. Ennél itt helyben jóval több magyar él kint. Közel lehet a 200-hoz is a számuk, de nem lepődnék meg a magasabb számon sem. Hány gyereket és több évtizedig munkaképes felnőttet veszített el vajon Magyarország, csak az elmúlt 6-7 évben? Nagyon-nagyon fognak hiányozni a külföldre költözött emberek otthon pár év múlva. Nagyon rövid távon gondolkozik a kormány. A magyar reformok működnek. Kinek? Orbánnak és társainak legfeljebb.”

Tehát nem kell meggyőzni a magyar fiatalokat, mert akarnak és vállalnak is gyermeket. Felelősen. Itt – pontosabban ez a tragédia, hogy nem itt, hanem ott – vannak azok, akiknek a magyar kormány megnehezíti még az állampolgársághoz való hozzájutását is. Kövér László ne aggódjon, az történik, amiért ő és kormánya oly keményen dolgozik évek óta.

Mivel nem csak elméletben ível át a határokon a Kolozsvári Szalonna, a továbbiakban is foglalkozunk ezzel a témával. Ha szerkesztőségünkben landol olyan levél, amiben elmeséli az írója azt, hogy miért ment el, hogy mit gondol ezekről a dolgokról, azt a későbbiekben is közre fogjuk adni. Hogy a propaganda mellett a valóság is szóhoz jusson.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!