Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Hátha elszakad egy húr és a megélhetési terrorista visszaüt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valahogy semmi kedvem most azon idegeskedni, hogy ma délelőtt összesen körülbelül tíz darab honanyát és honatyát hozott lázba a jövő évi költségvetés vitája (vitának valóban nem lenne nevezhető, fölöslegesnek is tűnhet az ellenzéknek tépni a száját, de tekintve, hogy az emberek 99,3%-át páros lábbal rúgják ki a munkahelyéről, ha nem jár be dolgozni, mégiscsak arcpirító).

Azon sincs kedvem most különösebben szörnyülködni, hogy a Fidesz – saját bevallása szerint – 1,2 milliárd forintból garázdálkodhatott gazdálkodott tavaly, amiből 876 milliót az adófizetők álltak. Az összeg annyi, amennyi, bár valószínű ennek a sokszorosa. És akkor mi van? Ha nem tetszik, tegyünk feljelentést Polt Péternél. Ja. Ezért aztán beszéljünk kicsit a tegnapi nap egyik legbátrabb – nemzeti hősökhöz méltó – cselekedetéről: egy rendőr 50 ezer forintra bírságolt egy menekültet azért, mert nem a zebrán ment át.

A helyszín az a Körmend, ahol az atv.hu valótlan rémhírére hivatkozva belügyminisztériumi vizsgálat indult a sportcsarnok betört ablakának ügyében, a legfelsőbb szinteken mozgósítottak, elutasítottak, elítéltek és kétpofára borzolták a kedélyeket. Ahol a rendőrfőkapitány tájékoztatása ellenére – miszerint helyi menekülttábor ide vagy oda, béke és nyugalom uralkodik a városban – országos hisztériarohamot igyekezett szítani a kormány. Miután Körmend polgármestere szintén cáfolta a kormány pofátlan migránsozásának alapjául szolgáló hírt, a Vas  megyei rendőrkapitány közleménye eltűnt a police.hu-ról.

A rendőrfőkapitány kormánypropagandával szembemenő közleménye és annak eltűnése nyomán – ez egyébként a Helsinki Bizottság ott vizsgálódó munkatársaitól tudható – a nagy erőkkel felvonuló rendőrség helyszíni bírságokkal és folyamatos személyi követéssel is zaklatják a bevándorlókat. Mert mégiscsak tarthatatlan, hogy ezek a kannibálok nem törnek-zúznak és senkit nem kell megvédeni tőlük.

Akkor most tegye fel a kezét, akit büntettek már meg azért 50 ezerre, mert rossz helyen ment át az úton, vagy 80 ezerre, mert tiltott helyen dohányzott, szemetelt, istentelenkedett. És az is tegye fel a kezét, aki még soha nem ment át rossz helyen az úton, soha nem dobott le csikket, soha semmilyen szabályt nem szegett meg. Mielőtt még virtuálisan főbelőnének, hogy a szabályszegések helyénvalósága mellett kampányolok: az intézkedés jogszerű volt, bár annak súlya miatt morális értelemben erősen kifogásolható. Gonosz, rosszindulatú és aránytalanul eltúlzott. És nem azért, mert egy menekültről volt szó, hanem mert bármely magyar állampolgárral szemben az lenne.

Ami Körmenden történik, az egy rendkívül szomorú dolog, de sajnos pontosan illik abba a képbe, amely a Vas megyei rendőrfőkapitány korrekt kiállása után szinte szükségszerűen alakult ki. A körmendi rendőrség a valóság talaján maradt a kamu ablakbetöréses történetben, azaz szembement a kormány uszítási igényével. Nem tudom, hogy Tiborcz János Vas megyei rendőrfőkapitány a helyén van-e még, ám nagyon úgy néz ki, hogy a helyi rendőrség megkapta a kilövési engedélyt.

Nem volt elég ugyanis, hogy biztosítják a közrendet és a közbiztonságot, találniuk kell valamit. Mindenáron. Hátha kiprovokálnak egy kisebb balhét, hátha elcsattan egy pofon, aztán jöhet a TEK, Bakondi, a tankok és a fegyverbe öltözött megfélemlítő-megvédő egység. Kell a vegzálás, a fenyítés, az erőfitogtatás, mint egy falat kenyér. Hátha elszakad egy kurva húr és a megélhetési terrorista visszaüt. Aztán majd körbe lehet nyalni az üggyel a pártmédiát, sivalkodjon, rettegjen a magyar és átkozódjon a fotelból. Idejöttek ezek a büdös hordák és ráadásul nem is az átjárón mennek át az úton. Lehet, hogy erőszakolni akartak? Sőt, tudjuk.

Sajnos ez ugyanaz a rendőrség, amely politikai megrendelésre dolgozik, túlreagál, asszisztál a kormány menekültellenes kampányához, aktív részese és végrahjtója is annak. Mert a kormánynak mindenképpen igaza kell, hogy legyen és ha a valóság köszönőviszonyban nincs a kormány igazával, akkor majd a készenléti rendőrség tesz róla, hogy legyen. Ez az a rendőrség, amely 200 milliárdos korrupciós ügyeknél nem talál bűncselekmény meglétét igazoló bizonyítékokat, amely szemet huny a korrupcióra, a csalásra, a disznóságokra, amely a kőkemény kormányzati bűncselekmény-gyanús ügyeket a szőnyeg alá söpri és bizonyítékokat is megsemmisít, ha úgy szól az ukáz.

Nem, egyáltalán nem a bírság a lényeg és a probléma és nem is feltétlenül a mezei rendőrök rosszhiszeműsége. Hanem a nyilvánvaló, felső utasításra végrehajtott provokáció. Az olajszőkítő maffiózóknak kiszolgáltatott egész rendszer, amely nem a bűnmegelőzéssel és bűnüldözéssel van elfoglalva, hanem feladatát túllihegve tapos meg emberi lényeket. Azért, hogy a mindennapi rettegés igazolja a kormányzati izzadást. Hányinger ez az országvezetés. A betört ablakoktól az irreális, erőfitogtató büntetésekig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.