Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vélhetően megszűnik a Figyelő és a Világgazdaság nyomtatott kiadása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Mediaworks bejelentette, hogy egyszerűen már nem éri meg a Figyelő és a Világgazdaság nevű nyomtatott propagandaújságok kiadása, ezért vélhetően azokat megszünteti. Online formában ezután is elérhető lesz, hiszen nem úgy csinálják ki ezeket a lapokat, mint annak idején a Népszabadságot, csak arról van szó, hogy a propagandamédia is kénytelen egyes helyeken megszorításokra, hiszen egyszerűen nem olvassák a lapjaikat elegen ahhoz, hogy megérje kiadni őket.

Olyan ez, mint a Pesti Tv, amelyet beszüntettek annak sikertelensége miatt. Van úgyis annyi lap a birtokukban, hogy semmi szükség arra, hogy fölöslegesen dobjanak ki további milliárdokat. Elég, ha az ember elolvassa az Indexet és az Origót, azzal már letudták az ország lakosságának jó részét.

Határozatlan időre felfüggeszti a Világgazdaság napilap és a Figyelő hetilap nyomtatott kiadásait június 30-a után a Mediaworks Hungary – közölte a cég az MTI-vel.

A két lap online megjelenése megmarad, és a kiadó jelentős szerkezeti átalakítást hajt végre, illetve új erőforrásokat csoportosít át az online gazdasági tartalomgyártás további fejlesztése érdekében – írták.

A döntést a cég azzal indokolta, hogy a háborús infláció, a folyamatosan emelkedő papír- és energiaárak, valamint az ellátási láncok sokasodó problémái a Mediaworks Hungary Zrt.-t is nehéz gazdálkodási helyzetbe hozták. A gazdasági kihívások hatására a Mediaworks tovább optimalizálja a működését. “A Mediaworks megköszöni a Világgazdaság és a Figyelő olvasóinak éveken át tartó hűségüket és figyelmüket. Az előfizetőket a kiadó külön értesíti alternatív előfizetési lehetőségekről, illetve igény esetén a kompenzációról” – áll a közleményben. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!