Május 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végülis az egyetemek tönkretétele valóban történelmi léptékű

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 876,448 forint, még hiányzik 2,123,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma az Országgyűlésben ismét plenáris ülést tartottak, ahol egyelőre még az ellenzék is felszólalhatott. Élve az alkalommal, Keresztes László Lóránt LMP-s képviselő elmondta a véleményét a kormány egyetemi modellváltásáról. Véleménye szerint az nem más, mint a közvagyon jelentős részének kiszervezése, amivel nehéz lenne vitába szállni, hiszen ott valóban közpénz milliárdok válhatnak igen gyorsan köddé. Az alapítványok létrehozásának nem az volt a célja, hogy nyugati szintű egyetemeket hozzanak létre Magyarországon, hanem valami egészen más. Akkor is, ha ezzel vitatkozik Schanda Tamás, az ITM államtitkára, aki szerint történelmi léptékű egyetemi fejlesztéseket hajtanak épp végre. Az végülis kétségtelenül történelmi léptékű volt, ahogy tönkretettek egy több mint száz éves hagyománnyal rendelkező művészeti egyetemet.

Keresztes László Lóránt (LMP) arról beszélt, hogy a járvány kritikus időszakában az érdemi válságkezelés helyett a közvagyon jelentős részének kiszervezéséről lesz szó az Országgyűlésben. A kormány vagyonkezelő alapítványok sorát hozná létre, kormányzati funkciókat szervezne ki és adna hozzá hűséges embereknek – vélekedett. Hangsúlyozta: az egyetemeket politikai irányítás alá helyezik, miután megzsarolták őket. Ez nem a felsőoktatás fejlesztése, hanem gyalázat, amit súlyosbít, hogy ilyen járványügyi helyzetben akarják végrehajtani – jelentette ki. Hozzátette: ez a magyar fiatalok jövőjének felélése.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára közölte: a történelmi léptékű egyetemi fejlesztések célja, hogy a magyar fiatalok korszerű képzést kapjanak és a jövő nyerteseivé váljanak. Ezek az új lehetőségek hozzájárulnak Magyarország versenyképességének erősítéséhez, a gazdaság fenntarthatóságának növeléséhez – mondta. Azt kérte az ellenzéktől, hogy ne tegye az egyetemek világát pártpolitikai csatározások terévé, mert ennél fontosabb kérdés a magyar fiatalok jövője, sikeressége. Megérett az idő a változásra, az intézmények fejlesztésére – vélte. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!