Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végrehajtott győzelem és más furcsaságok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Értelmezzük egy kicsit a dolgot! A kettős állampolgárságról szóló népszavazás nem pont így volt, hanem egyszerre két kérdés volt.

1. kérdés:
Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?

Na, bátran gondolkodjon el mindenki, azóta milyen remek az egészségügyi ellátás. Rendőri vezénylettel. A másik kérdés konkrétan így hangzott:

2. kérdés:
Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti “Magyar igazolvánnyal” vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?

A népszavazáson a választásra jogosultak 37, 49%-a jelent meg, tehát a népszavazás érvénytelen lett. Ehhez képest robbantak a szavazófülkék, és azóta a kormány azt csinál, amit akar. Például talicskával tolja ki a pénzt az országból, miközben lenne helye itt is. Attól még mindenki magyar, aki magyarnak vallja magát, ha ezért nem kap ellenszolgáltatást. Nem? De. Arra azért roppantul kíváncsi lennék, miért kell a gazdag nagybácsit eljátszani akkor, amikor a helyzet távolról sem az, hogy nekünk futja. Momentán nem futja, és legelőször az itt nyomorgó védteleneken, önellátásra képtelen időseken, fogyatékkal élőket családban ellátókon kellene segíteni, mert botrány, ami itt megy. Vagy ők amúgy sem szavaznak? Nem hiszem, hogy valaha volt olyan kormánya ennek az országnak, amelyik olyan mély szakadékot nyitott volna magyar és magyar között, mint a dicsőséges kétharmad.

A magyar nemzetet 2010 után a meglévő határok mellett, békés eszközökkel tudtuk újra egyesíteni – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a XI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: ez óriási eredmény, amely 2010 május 26-án, a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadásával kezdődött.
    A 2004 december 5-i, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás következménye volt, hogy a leendő kormánypártok már a kampányban megígérték, ha hatalomra kerülnek, megteremtik a kettős állampolgárság lehetőségét – mondta.
    Az államtitkár közölte: ma már több mint 1 millió 170 ezer új magyar állampolgárról beszélhetünk.
    A nemzetpolitika időszakairól szólva elmondta, hogy annak két időszaka volt: 2010 és 2014 között közjogi értelemben, jogszabályokkal megteremtették azt az t alapot, amelyre azóta is lehet építkezni. Majd 2014-2015-től kezdődően alapvetően a gazdasági támogatások irányába tudtak fordulni, hogy a szülőföldön való boldogulást megerősítsék.
    Potápi Árpád János kiemelte: a kormánynak ma nincsenek olyan, a határon túli magyarságot érintő intézkedései, amelyekről előtte a közösségeket és politikai vezetőiket ne kérdeztek volna meg.
    Az idei év a nemzetpolitikában is elsősorban a “cselekvést jelentette”, hiszen a cselekvő nemzet tematikus év keretében hajtják végre a programjaikat – mondta.
    Potápi Árpád János kijelentette: április 3-án “történelmi győzelmet arattunk” – nemcsak Magyarországon, hanem a világban bárhol – hiszen minden magyar ember szavazata benne van abban, hogy a Fidesz-KDNP kormányzó erők 2010 óta a legnagyobb győzelmét hajtotta végre.
    Az államtitkár megjegyezte azt is, az elmúlt időszakban a magyar intézményrendszert szerte a Kárpát-medencében megerősítették.
    Potápi Árpád János közölte, a jövő évben viszik tovább a programokat, és ki is bővítik azokat.
    Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, az Országgyűlés alelnöke köszönetet mondott a kormánynak, hogy a határon túli falugazdász hálózatot életben tartja, segíti és működteti. Az érdekképviseletekre hárul a hálózat olyan működtetésének feladata, hogy az valóban a határon túli magyar emberek számára jelentsen előnyt, sikert, együttműködést – mondta.
    Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a 2004 december 5. népszavazás kapcsán arról beszélt, azért gyűltek össze, hogy elmossák december 5. fájó emlékét, és ez a dátum ne a szétszakadásról, megtagadásról szóljon, hanem az összetartozásról.
    Minden magyar része a magyar nemzetnek 2010 óta, éljen bárhol is a világban. Felelősséget érzünk egymásért és segítjük is egymást minden lehetséges eszközzel – hangsúlyozta. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!