Február 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végre sikerült eltalálni, hol kell kiverni a balhét

Demokratikus szép estét! Állítólag megy a fociőrület, de engem most sem hoz lázba, úgyhogy én nem fogok arról mesélni, hogy mit művelt a sok túlfizetett nemnormális azért az egy nyomorult labdáért. Vannak itt egyéb, talán kicsit fontosabb történések, én inkább maradok a kaptafánál. Ha az nem üt elég nagyot, akkor szívlapátra váltok.

Miközben napi szinten megy az őrület, néha jó dolgokra is bukkan az ember. Például erre:

Nemcsak Simonka, de más kormánypárti polgármester sem bírja cérnával, annyit nyaggatják őket a kampányban beígért, de a fával tüzelőknél végül elmaradt 12 ezer forint miatt. Többen már levelet is írtak a Belügyminisztériumnak, most Simonka György ígérte meg a Viharsarokban, hogy az asztalra csap, mert a térségi faluvezetők meg már őt ostromolták. (HVG.hu)

Nem annak örülök, hogy valamelyik fideszes polgármestert, vagy képviselőt csesztetik. Még akkor sem, ha az illetőt Simonka Györgynek hívják. Az örömöm forrása maga a csesztetés. Végre sikerült eltalálni, hol kell kiverni a balhét. Ott bizony, helyben. Addig kell verni, ameddig a felkent nagyemberek – és tökéletesen mindegy, melyik párthoz tartoznak – meg nem emelik a feneküket és el nem kezdik végezni a munkájukat. A választóik képviseletét. Ez nem csak az elmaradt 12 ezer forint esetében érvényes, hanem minden más esetben is. A polgármester úr, vagy hölgy nem dísznek van ott, hanem azért, hogy a közösségéért dolgozzon. Ha ezt magától nem tudja, szólni kell neki. Sokszor. Sokaknak. És ha elegen szólnak és eléggé elkezd aggódni, hogy rohadtul el is veszítheti a pozícióját, mert minden látszat ellenére őt helyben, a polgárok választják meg és bizony ők ki is rúghatják, akkor majd megemeli az ülepét és ő pedig a képviselőt kezdi csesztetni, akik az illetékes minisztert táncolja körbe. Félek, hogy ez csak eseti jelenség, de közben remélem, hogy mégsem. Hátha rájövünk végre, hogy működik a demokrácia és hogy az rajtunk múlik, senki máson.

Orbán Viktor példakép lett. Ott feszít az Economist címlapján, Putyin, Erdogan és Duterte között. A díszes társaságnak nem sokan örülnének, de az a gyanúm, a hívek jókora része gond nélkül képes jó vezetőnek tartani Erdogant is, Putyint is. Duartét talán kevesebben ismerik. Ezt lenne jó valahogy megértenünk, hogy az Orbánra szavazók többsége nem véletlenül rá szavaz. Azért teszi, mert kimondottan diktátorra vágyik, bár ezt így önmagának sem vallja be. Tudom, hogy meg kell érteni és el kell fogadni azokat a honfitársainkat is, akik gyávák és gyengék az élethez, akik egy erős vezetőbe kapaszkodva érzik valakinek magukat. Számukra ez biztonságos. Nem is lenne ezzel bajom, ha valami zártkörű csoportban játszanának, nem pedig mindenki más rovására. De így nem tudom elfogadni. Sőt, nem is vagyok hajlandó elfogadni.

A Nézőpont Intézet nézett egyet és azt látta, hogy teljes ellenzéki összefogás lesz itt majd mindjárt. 2022-ben. Ezt Mráz Ágoston Sámuel mondta a szájával és ha ő mondta, úgy is lesz! Lesz dobókocka és vasaló, mint az évszázad leghülyébb reklámjában, amikor Darabosék nyaralni indulnak. Háhogyne.

Most jöjjenek háztáji híreink. Lett nekünk egy beszélgetős csoportunk. Aki óhajt, ballagjon át oda, lehet kérdéseket feltenni nekünk és mi lehetőség szerint válaszolunk azokra. Arra azért felhívnám mindenki figyelmét, hogy mi változatlanul nagyon kevesen vagyunk, az olvasók meg sokan, tehát nem fog mindig rapid módon működni a válaszolás, de azért igyekezni fogunk. Itt lehet szabadon beszélgetni, témákat felvetni, dalolni, táncolni. Szabad a pálya. Saját költeményeket azért lehetőleg ne küldjetek, ha egy kicsit is szerettek minket. Köszönjük.

ITT TUDTOK BELÉPNI A CSOPORTBA

Nézzük, mivel telt a mai nap:

Dicsérik a magyarokat, hősnek tekintik Orbánt, mi kell még?

Nektek tényleg a legpocsékabb kommunisták jutottak

A mi falunk futballpályája

Ma is jó lenne tudni, hogyan működik a diktatúra

Alkotmányos-e a gyerekek keresztelése?

Nem érdemes erkölcsi alapvetéseket keresni ott, ahol a gátlástalanság torát üli a nemzeti közöny felett

Dadogós Eta balladája

A nap kommentje Istvántól:

Azt mondta,az OLAF azokban az országokban talált sok hibát,akik nem csatlakoznak az Európai ügyészséghez!Szerintem meg azok az országok nem csatlakoznak,ahol tudják,hogy nagyon sok a baj!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS