Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vége a nyárnak, megint a nyakunkba szakad őfényessége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Már itt is a csütörtök, ami köztudottan a kukák ürítésének az ő napja. Mindjárt egy remek hírrel kezdünk: a kirobbanó fejlődés útján világszínvonalúvá varázsolt (éljenorbánviktorminiszterelnökúr) Honvéd Kórházban sikerült kiirtani az ágyipoloskát. Már amennyiben a Benkő Tibor honvédelmi miniszter nem felejtette el kibontani az igazság minden részletét.

Deutsch Tamás reagált az OLAF jelentésre (a tavaly végetért ciklus támogatásainak 4 százalékát kérnék vissza), és már tudjuk, ki lopta el az uniós milliárdokat. Gyuuuurcsááány! Bibibi! Tamáska kedves! A jelentés 2014-2018 közötti ciklusról szól. Akkor már nem Gyurcsányék lopták a pénzeket (mondjuk, ha akarták volna, akkor sem tudtak volna ennyit lopni kormányon, mert akkor még csak csordogáltak az uniós források), hanem ti, drága szentem. Csak a Fidesz! Ha az előző kormány idején voltak korrupciós ügyek, akkor azt tessék kivizsgálni és a bűnösöket megbüntetni, nem óbégatni. Ugyanez igaz a jelenlegi kormányra is. Elég volt már a hátramutogatásból, de cefetül.

Megalakult az új olasz kormány. Egyik minisztert sem hívják Salvininek. Csak gondoltam, szólok.

Londonban átment az alsóházon az első törvényjavaslat, ami megakadályozná a rendezetlen Brexitet. A brit miniszterelnököt arra kötelezték, hogy hosszabbítást kérjen, amennyiben nem biztosítható a rendezett kilépés határidőre. A törvénymódosításokról magyar idő szerint nyolc órakor kezdődött a szavazás. A lordok háza kiürítette a csütörtöki napot, hogy napirendre tudják majd venni a törvényt. Boris Johnson azzal igyekszik zsarolni a parlamentet, hogy amennyiben nem kap szabad kezet, akkor előrehozott választás kell, amire a kormány be is nyújtotta a törvényjavaslatot. Ez jól hangzik, de nem feltétlenül kivitelezhető, ugyanis egy előrehozott választás kiírásához a parlament kétharmados egyetértésére van szükség. Ennek hiányában Johnson megy, és jön helyette valaki más. Az alsóház le is szavazta, csak akkor támogatják az előrehozott választást, ha előtte a lordok háza megszavazta a rendezetlen Brexitet megakadályozó törvényt. Most a felsőház kezében van a döntés.

A kormány családpolitikája nyomán 9 év alatt 42 százalékkal nőtt a házasságkötések száma és 21 százalékkal emelkedett a termékenységi mutató – jelentette ki Novák Katalin a Keresztény Újságírók Nemzetközi Konferenciáján szerdán Budapesten. (MTI)

A házasságkötések nem igazán érdekelnek, nem fogok vadhajnalban kotorni az adatok után. A termékenységi mutatót voltam bátor előkeresni. Íme:

Novák Katalin nagy kedvencem, főleg az esze miatt szeretem. Ettől függetlenül tegye már fel a kezét, aki szerint az ezer lakosra vetített élveszületés esetében a 9,2 több, mint a 9,6. Az egyértelmű, hogy a halálozások száma növekedett ezer lakosra vetítve, ami fura, hiszen a világszínvonalú magyar egészségügynek nem lenne gond meggyógyítani, vagy életben tartani az embereket. Ez valamiért mégsem megy. Fene érti. Persze önmagában a születések száma még nem azonos az egy nőre, vagy családra eső gyermekek számával, hiszen a szülőképes nők száma is csökken. Van egy bizonyos termékenységi arányszám. Ez 2018-ban 1,49 volt, 2009-ben pedig 1,32. Ez szép eredmény, de a Fidesz uralkodása első éveiben csökkent, lement 1,25-ig is. Szóval átlagban semmivel nem jobb, mint az elmúlt kilenc év előtti elmúlt nyolc évben. Ideje lenne már befejezni a hazudozást, mert az a tényeken nem változtat semennyit sem.

Előkerült népünk nagy vezére, országunk gazdája is, ezek szerint véget ért a nyaralás. A hírek szerint megpihent Csányi haverja magánszigetén, ahová helikopterrel röppent – teljesen egyértelmű, hogy a másik horvát szigeten előadott nyaralgatást, a vitorlázást, a helikopteres röpködést és a magánszigeten kikapcsolódást a drágaminiszterelnökúr saját zsebből fizette -, de már sikerült neki hazaérni és hadrendbe állni. Szokása szerint a karmelita kolostor erkélyén (amit direkt neki építettek) sorakozott fel a haverjaival: a szerb államfővel, valamint a cseh és a szlovák miniszterelnökkel. Nincs mese, vége a nyárnak, megint a nyakunkba szakad őfényessége, és folytatja, ahol abbahagyta. Annyival lesz szarabb, hogy most még az önkormányzati választások is rombolják az ország élhetőségét. Remélem, hamarosan túl lesz mindenki mindenen. Főleg mi leszünk túl ezen a kártékony maffiabandán. Ideje lenne már.

Jó ébredezést, hamarosan jövünk és ünnepélyesen beszólunk, ahogy szoktunk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!