Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Város a kórház szélén

2018. február 12.

Ajka város polgármesterének, Schwartz Bélának a nyílt levele Dr. Nagy Zoltánhoz, az ajkai kórház főigazgatójához.

2018. február 18.

Az ajkai kórház egyik nővérének nyílt levele a problémákról, a túlterheltségről, a megbecsülés teljes hiányáról és (!) bizony az orvosokról, akik nem állnak ki a nővérek mellett.

2018. szeptember 7.

Sajtóközlemény a tömeges felmondásokról

Az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán folyamatos és zavartalan a betegellátás

A ma reggeli hír – miszerint minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán – valótlan állításokat tartalmaz. 
Az intenzív osztály nővér állománya biztosított, a betegellátás zavartalan és folyamatos.

Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ (MTI-OS) 

2018. szeptember 21.

Sajtóközlemény az orvosok felmondásáról

Az ajkai kórház intenzív osztályának orvosai 2018. szeptember 20-án adták be csoportos felmondásukat más elfoglaltságra hivatkozva. Bár a kórház vezetősége ezt megelőzően több alkalommal is tárgyalt az érintett orvosokkal, azok olyan magas bérköveteléssel álltak elő, amelynek elfogadása komoly bérfeszültséget, ezzel együtt zavart keltett volna az intézmény dolgozóinak mindennapos munkájában.

A kórházvezetés elfogadta az aneszteziológiai és intenzív osztály dolgozóinak felmondását, és a távozásukig rendelkezésre álló másfél hónap alatt gondoskodik az orvosi állomány utánpótlásáról – amely a jelenlegi körülmények között lehetséges -, illetve biztosítja a zavartalan és folyamatos ellátást az említett osztályokon.

Állami Egészségügyi Ellátó Központ

 (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS