Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Varga Mihály szapora öröme

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Erősen örülök annak, hogy Varga Mihály erősen örül. És reagál a ő a nagyon kedvező adatokra 2021. 03. 02-án. Már megint. Mert legalább egyszer már reagált ugyanerre. Konkrétan február 16-án. Ez olyan lesz, mint a tizenharmadik havi nyugdíj? Amit naponta ötször kihirdetnek, kifelejtve az ünneplésből olyan apróságokat, mint például azt, hogy egy év változatlanul 12 hónapból áll, ez a juttatás nem egy havi, hanem egy heti nyugdíjnak felel meg, majd négy év alatt emelkedik egy havi szintre, de addigra alighanem el is inflálódik. Sőt – ezen külön szoktam röhögni – Orbán bevezet valamit, amit előtte a Gyurcsány-kormány vezetett be. A tizenharmadik havi nyugdíjjal ez a helyzet.

Nade, most Varga Mihály soha nem múló öröméről, és a gazdaság őrületes fellendüléséről van szó. Nagyon örömteli hír ez, ebben nincsen vitám a rendkívül tehetséges pénzügyminiszterrel. Ha ennyire jól teljesítünk, akkor nem lehet akadálya annak sem, hogy az önkormányzatok visszakapják azokat a bevételeket, melyeket a kormány a válságra és a járványra hivatkozva vont el. Sőt, bizonyára jut pénz azoknak is, akik a gazdasági jólteljesítés ellenére – és saját hibájukon kívül – jövedelem nélkül maradtak. Mert enni csak kell, Varga Mihály sikerjelentése pedig aligha fogyasztható.

 

 A magyar gazdaság ellenállóbb az uniós átlagnál, és hamarabb magára talált, mint a 2008-as válság után – írta a pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán.

Varga Mihály a tavalyi negyedik negyedév gazdasági adataira reagált a bejegyzésében. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közölte, hogy 2020 utolsó 3 hónapjában 1,4 százalékkal nőtt a GDP az előző negyedévhez képest, 0,3 százalékponttal gyorsabban, mint az első becslés alapján.
    A miniszter megjegyezte, hogy a magyar gazdaság éves szinten 5,1 százalékkal esett vissza, miközben az EU átlaga mínusz 6,4 százalék.
    A belföldi teljesítményhez leginkább az ipar járult hozzá, a kibocsátás a tavaszi lezárást követően nőtt, és az utolsó 4 hónap mindegyikében meghaladta az előző év szintjét. Segítette a gazdaság védelmét a beruházások növekedése is, a 27,5 százalékos ráta európai összehasonlításban is magasnak számít – tette hozzá.
    Varga Mihály két okra vezeti vissza, hogy a gazdaság viszonylag gyorsan magára talált. Egyrészt – mint fogalmazott – az elmúlt 10 év munkájának köszönhetően jóval erősebb állapotban érte Magyarországot a válság, mint 2008-ban. Másrészt a kormány nem megszorításokkal, hanem adócsökkentéssel, munkahelyteremtéssel, beruházás-ösztönzéssel kezeli a helyzetet. A Gazdaság-újraindítási akcióterv végrehajtásával az idén 4,5 százalékkal nőhet a magyar gazdaság teljesítménye – zárta a bejegyzését a tárcavezető. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!