Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Varga Mihály: Az ország újjáépítése “a szocializmus gyilkos pusztítása után” a polgári oldal feladata lett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Varga Mihály szerint az ország újjáépítése a polgári oldal feladata lett, mivel a gaz baloldal tönkretette azt. Kudarcot vallottak minden területen, de nincs gond, hiszen a nemzeti oldal újjáépíti sőt, jobbá teszi ezt az országot, hiszen erre kapott felhatalmazást. Nem nagyszerű dolog ez? Mi már az újjáépülést láthatjuk a szemünk előtt, nem is vitás. Stadionok és templomok persze valóban felépültek, csak közben a fontosabb dolgok, mint az egészségügy és oktatás visszafejlődött. A szociális ellátás mit sem javult az elmúlt 12 évben, és a gazdaságunk sem áll túl jól mostanság. De sikerekről kell beszámolni, ezért ezt Varga Mihály meg is tette.

Az ország újjáépítése “a szocializmus gyilkos pusztítása után” a polgári oldal feladata lett – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Cinkotai János A Tripolisztól a Fehér Házig című könyvének – a szerző jelenlétében tartott – bemutatóján, Budapesten hétfőn.

A tárcavezető az országépítés feladatáról úgy fogalmazott: “azért a miénk, mert a baloldal nemcsak a gazdasági válságkezelésében vallott kudarcot, azt sem ismerték fel, hogy ehhez kevés a gazdaság – ráadásul hibás – átalakítása”. Nem látták, hogy szabad nemzet nem létezhet öntudat nélkül, múltjának ismerete nélkül, az összetartozás érzése nélkül és a hit támogatása nélkül – folytatta. Mindezt visszaépíteni nem egy hét munkája, “bizton állíthatom viszont, ha sokan dolgozunk érte, ebben az értelemben is napról napra gazdagabbak leszünk” – mondta. Varga Mihály szerint a történetmesélés reneszánszát éli, sőt, egyre nagyobb szerepe van az üzleti életben és a politikában is. A jó történet tudást ad, inspirációt, és szórakoztató is. A jó történetek megérintenek és cselekvésre bírnak – fűzte hozzá. A szerző életútját röviden ismertetve a könyvről azt mondta: egy különleges ember életútja, magával ragadó történet.

Cinkotai Jánost az inflációkutatás legismertebb szakemberének nevezte, külön rámutatva: előrejelzései az elmúlt 30 évben 97 százalékos valószínűséggel teljesültek. Szólt arról is, hogy Cinkotai János Antall József felkérésére a kormány inflációval és az árak alakulásával foglalkozó főtanácsosa lett. Boross Péter volt kormányfő arról beszélt: a szerző megérdemli, hogy ekkora érdeklődés, szeretet és tisztelet övezze könyvbemutatója alkalmából. Ha valaki megérdemli, hogy rendkívül termékeny és mélyenszántó gondolatai megjelenjenek kiadásban, az Cinkotai János – tette hozzá. A könyvről azt mondta: nemcsak szellemi érték, hanem erkölcsi tanulság is.

Trócsányi László, a könyvbemutatónak helyet adó Károli Gáspár Református Egyetem rektora Cinkotai János kivételes pályafutását méltatta. Jelezte: az Angyalföldi városrészből – egykori nevén Tripoliszból – eljutott a Fehér Házig, ami nem könnyű dolog. Olyan életutat tudhat maga mögött, hogy a legnagyobb szegénységből, a legnagyobb alázattal a szakmai csúcsra ért – tette hozzá. Gazdag életpálya áll a szerző mögött – fogalmazott, nagyszerűnek nevezve a kötetet. Veres András római katolikus püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a szerzőt méltatva elmondta: a feltétel nélküli becsület, az igazság őszinte szeretete vezette életében.

Hozzátette: Cinkotai Jánost a hite, családi neveltetése, erkölcsi értékrendje szolgálatra kész életre irányította, de nem szolgalelkűségre, mert az erkölcsi érték fontosabb volt számára, mint amit kívántak tőle. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!