Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valami őrületesen nem stimmel itt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak a pontosság és a tisztánlátás kedvéért: Ukrajna lakossága 43,515 millió fő. Az áldozatok száma 44 ezer. Tegnap Ukrajnában 307 halálesetet jelentettek.

Magyarország lakossága 9,64 millió fő. 27 540 halott. Tegnap 182 ember hunyt el a vírussal összefüggésben. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Ukrajnában azonos arányú lenne az elhalálozás, mint Magyarországon, akkor több, mint 124 ezer halott lenne. De nincsen. Lakosságarányosan világelsők vagyunk, megelőztük Gibraltárt is.

Mindegy, hogy milyen számrendszerben ki mit hazudik, valami őrületesen nem stimmel itt. Aki ezt nem látja, az vagy vak vagy hülye.

 Ukrajnában péntekre mintegy tízezer, a megelőző napinál több mint másfél ezerrel kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma viszont háromszáz fölötti volt. Velük együtt a járvány tavaly márciusi kitörése óta a halálos áldozatok száma mostanra meghaladta a 44 ezret.

   A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 10 072 új esettel
2 069 537-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 307-tel 44 085-re. Eddig 1 655 525-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napon több mint húszezer gyógyult esetet jelentettek. Az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem 10,5 ezerrel, 369 927-re.
    Kórházba 3117 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napon hasonló számú pácienst szállítottak kórházba.  
    A legtöbb. 1059 új beteget a megelőző naphoz hasonlóan ismét a kelet-ukrajnai Harkiv megyében jegyezték fel.
    Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter pénteken a Facebookon arról tájékoztatatott, hogy tovább gyorsítottak az oltási kampányon. Az előző napon rekordszámú, 73 376 védőoltást adtak be az országban. A kampány február 24-i kezdete óta eddig 702 400-en kapták meg valamelyik vakcina első dózisát.     Sztepanov előző nap nyilvánosságra hozta, hogy várhatóan péntek este újabb vakcinaszállítmány érkezik Ukrajnába: félmillió adag Coronavac nevű oltóanyag a kínai Sinovac gyógyszergyártól.
    Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese közölte, hogy a kormány olyan döntést hozott, amelynek értelmében május 2-tól megtiltják a külföldieknek a beutazást Indiából Ukrajnába.
      India világelső a fertőzés terjedésében, az utóbbi időben csaknem 400 ezer új beteget regisztráltak ott naponta – indokolta a döntést a tisztségviselő. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!