Március 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valami disznóságot művelt a pávák tánctanára

Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor – ha nem is váratlanul, de az biztos, hogy a formalitást be nem tartva, ami két országfő esetében a kötelező előkészületeket és sajtóanyagokat illeti – találkozott egymással. Jött is pár fotó az MTI-n keresztül a csacsogásról, íme:

Moszkva, 2018. július 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (j3) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b3) a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én. Mellettük Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (j) és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (b). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Kinagyítottam a képet, hogy jobban látszódjon az átütő jókedv:

És itt egy másik fotó:

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Ezt is kinagyítottam:

Nem tudom, ki hogy van vele, én nem látom a végtelen boldogságot egyikük fején sem. Ha találgatnom kellene, azt mondanám: egy számonkérő és egy sértett, egyszersmind ijedt arcot látok. Mi történt vajon? Putyinnak nem tetszett, hogy Orbán a Nato egyik fenyegetéseként beszélt Oroszországról, vagy más disznóságot művelt a pávák tánctanára? Mi lesz a bünti? Putyin nem építi meg Paks kettőt, vagy de, sőt, még kettő atomerőművet is épít, vita meg nincs?

Nem vagyok jártas a diplomáciai kódfejtésben, de laikusként is merem állítani: ezek ott ketten összeugrottak valamin. Hogy Csányi mi a fenét keres ott, azt már meg sem kérdem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS