Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon mi lenne, ha idehaza is beengednék a sajtó kameráit a kórházakba?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az MTI lehozta a hírt, miszerint egy bukaresti kórház folyosóján és várótermében is oxigénnel kezelt betegekről közölt felvételt a Digi24 csatorna. A magyar állami hírügynökség buzgóságának oka nyilván nem csak az, hogy bemutassák a valóságot, hanem tudatosítsák az emberekben, hogy máshol sokkal rosszabb a helyzet, mint idehaza. Máshol nincs jelen Orbán Viktor, a nép megmentője, aki puszta kezével száll szembe a vírussal.

Sokan elfejtik viszont, hogy annak az oka, hogy egyáltalán egy ilyen felvétel elkészülhetett, nem más, mint az, hogy ott nem tiltották meg a kórházi állapotok rögzítését. Idehaza vagy a kórházban lévő katonák, vagy egyenesen a TEK kísérné ki azokat a riportereket, akiknek lenne merszük ahhoz, hogy felvételeket készítsenek a hazai állapotokról. Nem titok az, hogy idehaza ilyen felvétel – tudomásom szerint – még nem igazán készült, kivéve egy esetet, amikor maguk az ott dolgozók vették fel a munkájukat egy pár perces videó kedvéért. Az RTL Klub kamerája példának okáért egészen biztosan még a kórházak környékére sem mehet, nemhogy még be is engedjék őket.

Mint tudjuk, amit nem látunk, az nem is létezik. Kivéve persze az országot lerohanó agresszív migránsokat és a Soros-tervet, amelyeket az emberek ugyan soha nem láthattak a saját szemükkel, valamiért mégis szentül hisznek a létezésében. Nem tagadja senki sem, hogy a román koronavírus-helyzet valóban rossz, de azt se felejtsük el, hogy az ország lakossága kétszerese Magyarországénak, jelenleg a halottak napi száma mégis csak pár tucattal több. És ezt a hivatalos magyar adatokra alapozom, amelyeket már egyre többen kezdenek megkérdőjelezni.

A bukaresti Matei Bals kórház folyosóján és várótermében oxigénnel kezelt betegekről közölt szerdán felvételeket a Digi24 hírtelevízió.

A képeken a kórház sürgősségi osztályának a folyosóján és várótermében székeken ülő koronavírusos betegek mellett oxigénpalackok láthatók, amelyekből csövek vezetnek a betegek arcára helyezett maszkokhoz. A hírtelevízió műsorvezetője elmondta: három héttel ezelőtt ő maga is ugyanebbe a kórházba került koronavírus-fertőzéssel, és kilenc órát kellett várakoznia, míg szabaddá vált egy ágy, és beutalhatták.

A kórház fertőző osztályának az orvosa a hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta: valamennyi bukaresti kórházban hasonló a helyzet. A koronavírusos betegeknek esetenként akár 24 órát is várniuk kell, míg találnak számukra helyet valamelyik bukaresti vagy környékbeli kórházban. És mivel a betegség a tüdőt támadja meg, és a betegek a legtöbb esetben oxigénhiányra, légszomjra panaszkodnak, már a beutalásuk előtt is oxigénmaszkkal próbálják segíteni a légzésüket.

A hírtelevízió egy olyan beteget is megszólaltatott, akit egy másik bukaresti kórház előtt felállított sátorban kezeltek közel két héten át. Elmondta, hogy az első két napban csak egy hordágy jutott neki fekvőhelyül, később került egy matrac is. Elismerte: azért maradt olyan hosszú ideig a fűtött sátorban, mert elutasította, hogy más megye kórházába vigyék kezelésre, és Bukarestben nem találtak helyet számára.

A szerdán kora délután közzétett hivatalos adatok szerint a járvány kezdete óta soha nem kezeltek annyi súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget a romániai kórházak intenzív osztályain, mint jelenleg. A kórházakban kezelt 13 402 beteg közül 1205-en vannak intenzív terápiás osztályon, sokan közülük lélegeztetőgépen.

Az elmúlt 24 órában ismét az utóbbi két hét átlagát (8308) meghaladó számú új fertőzöttet (9739) diagnosztizáltak, és a halottak száma (168) is meghaladta a napi elhalálozások kéthetes átlagát (156). Az utóbbi két napban azonban több mint négyezerrel csökkent, és jelenleg 44 ezer alatti azoknak a száma, akik lakhelyi elkülönítésben várják a gyógyulásukat. A közölt adatok szerint Bukarestben nőtt, Szeben és Kolozs megyében csökkent az elmúlt 14 napban regisztrált új fertőzések száma. A székelyföldi megyék az ország kevésbé fertőzött megyéi közé tartoznak, Hargita megye az utolsó előtti a fertőzöttségi sorban. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!