Január 29,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon ki döntött helyesen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,409,833 forint, még hiányzik 1,590,167 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az EP-képviselők ma döntenek az európai oltási igazolványról, amely az Európai Unión belüli utazásokat könnyítené meg. A gond csak az, hogy az uniós tagországok többsége csak olyan emberek utazását engedélyezné teszt nélkül, akiket az európai hatóságok által jóváhagyott vakcinával oltottak be. Ez azt jelenti, hogy az orosz és kínai vakcina mit sem érne, ha az ember a kontinensen belül utazni szeretne. A DK viszont annak ellenére, hogy egyet lehet érteni ezzel a kezdeményezéssel, inkább távol marad a szavazástól, hiszen nem a magyarok tehetnek arról, hogy ilyen döntés fog születni. Kíváncsian várjuk, hogy ezen döntéssel mi problémája lesz majd annak a kormánynak, amely oltásellenességgel vádolja a teljes baloldalt. Szerintük az ő érdekükben az áll, hogy megtámadják a kormány minden tervét, az akár jó, akár rossz.

Vélhetően meg fogják szavazni a döntést, amely több millió magyar teszt nélküli utazását fogja ellehetetleníteni. Kérdés persze, hogy ki döntött jól? A magyar kormány, amely az EU-s engedélyek nélküli keleti vakcinákkal is olt, vagy az EU, mert ezt nem tette meg.

A DK EP-képviselői az Orbánék által átvert több százezer magyar érdekeit figyelembe véve szavaznak az uniós oltási igazolványról

Az EP-képviselők ma döntenek az európai oltási igazolványról, amellyel az Unión belüli utazásokat könnyítenék meg. Ugyanakkor az Európai Parlament előtt álló javaslat csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákat tüntetné fel az igazolványban, a Magyarországon használt kínai és orosz oltóanyagokat nem.

A Demokratikus Koalíció szerint beigazolódott az a félelem, amiről hónapok beszélünk. Az uniós országok többsége csak olyan emberek utazását engedélyezné tesztek nélkül, akiket az európai hatóságok által jóváhagyott vakcinával oltottak be. Most tisztán látszik, hogy Orbánék dacból, érdekből, ocsmány módon több százezer magyart vertek át, hitegették őket, hogy a portyázóik által összehordott keleti vakcinák pontosan ugyanannyit érnek az Unióban, mint az EU-s hatóság által engedélyezettek. Épp ezért, bármennyire is jogos lenne, mi, a DK EP-képviselői tartózkodni fogunk, amikor az európai oltási igazolványról szavazunk. Nem azért, mert nem értünk egyet a bevezetésével, hanem azért, mert nem akarjuk ellehetetleníteni annak a több százezer magyarnak a szabad mozgását, akiket az Orbán-kormány becsapott és hitvány módon rászedett.

Rónai Sándor (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!