Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vagy kilépnek, vagy nem

A szigetországban is erősen dúl a politikai jólteljesítés. Ott élő rokonaim és ismerőseim mesélték, hogy reggel érdeklődve várják, estére mi lesz az aznapi irányvonal. A helyzetet színezi a magas szintű hozzáértés. Ide másolok egy részletet egy ott élő ismerősöm és köztem zajló beszélgetésből:

Ezek is elvannak am itt maguknak. A kormány megbízott egy szállítmányozó céget aki Brexit után fuvaroz majd anglia és franciaorszag között, abban az esetben ha nem történik megegyezés az eu és uk között. Tengeri szállítmányozásról van szó. No már csak annyi a bökkenő hogy a cégnek nincsen se hajója se kompja. Mondtak addigra lesz majd. Most meg kiderült hogy megse.
Na, ehhez képest most itt tartanak:

Theresa May brit miniszterelnök szerint a demokráciába vetett bizalom katasztrofális és megbocsáthatatlan sérelmét okozná, ha a politika nem teljesítené a brit EU-tagság megszűnéséről (Brexit) hozott választói döntést. May egykori hivatali elődje, Sir John Major ugyanakkor arra szólította fel vasárnap a kormányfőt, hogy állítsa le a Brexit-folyamatot és írjon ki újabb népszavazást az EU-tagságról.

May a Sunday Express című jobboldali, erőteljesen EU-szkeptikus irányvonalú vasárnapi tömeglapban megjelent cikkében közvetlenül a választókhoz szól, de szavait egyértelműen azokhoz az alsóházi képviselőkhöz intézi, akik a kedd esti szavazáson a Brexit-megállapodás elutasítására készülnek.
    A kormányfő szerint ha a parlament elveti az EU-val elért egyezményt, az azzal a kockázattal járna, hogy az Egyesült Királyság vagy megállapodás nélkül lép ki, “vagy egyáltalán ki sem lép” az Európai Unióból. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.