Július 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Üzletet csinálni a sérelmekből, fájdalmakból, traumákból

Visszafogott, kulturált jó reggelt kívánok! Trianon századik évfordulója, nemzeti gyásznap van, ennek tiszteletére mától Csongrád-Csanádra változik Csongrád megye neve. Miután a Fidesz-KDNP és külön Kövér László kisajátította az emlékezés, a gyászolás, a politikai ellenség nemzeti identitása kétségbe vonásának jogát, miután eldöntötték, hogy a Nemzeti Összetartozás Napján (amit  ők maguk foglaltak törvénybe), jelen esetben a trianoni szerződés 100. évfordulóján tartott parlamenti emlékülésen a magyarok választott képviselőinek egy része nem kaphat szót, nem annyira könnyű visszafogott, kulturált szavakba foglalni, amit erről az egészről gondolok.

Akkor sem, ha Kocsis Máté szerint ebből egy hang nem igaz. A Fidesz frakcióvezetőként futó megmondóembere Kövér László tegnapi, öklendezve bolsevikozó, a trianoni nyomorúságot lazán a baloldal nyakába varró aljas kirohanására felkapaszkodva arról lamentált, hogy a baloldal Trianon kapcsán is kelti a feszültséget, és provokációra használják a megemlékezést, külön a DK, amely ilyen körülmények között nem vesz részt a megemlékezésen.

Hogy nem szólalhatnak fel, azt a többi baloldali párti is mondja, de egy szemenszedett hazugságról van szó, hiszen a politikai nyilatkozat vitája a jövő héten lesz, abban a vitában valamennyi parlamenti képviselő felszólalhat. Holnap a kormánypártiak sem szólalhatnak fel, de ezt a DK szépen elhallgatta. 

Kocsis NER-társ pedig azt hallgatja el átlátszó felháborodásában, hogy „A nemzetiségi önazonosság védelméről” szóló politikai állásfoglalást, amelyet a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) konszenzussal fogadott el, és amellyel a rendszeresen lehazaárulózott baloldal is egyetértett, a Fidesz-KDNP a nevére vette és sajátjaként nyújtotta be a parlamentnek.

Úgyhogy lehet szemet forgatni Kocsis NER-társnak, ez a sunyi aljasság, ez az előre megfontolt, sokadszori hátba támadás pont az, aminek látszik. Annak az üzenete, hogy az ellenzéknek ebben az egészben annyi a szerepe, hogy a sötét oldal, a nemzetellenesség, az árulás szimbólumaként legitimálja a Fidesz létjogosultságát, és azt, hogy helyénvaló, hogy amit törvényesen ellopni nem tudnak, azt szívük joga legalább kisajátítani. Hogy teljesen jogos politikai megélhetési üzletet csinálni a traumákból, sérelmekből, fájdalmakból. Ahelyett, hogy tartalommal igyekeznének megtöltetni az összetartozás szót. Ahelyett, hogy a Trianonról nagyon keveset, vagy semmit nem tudó néptömegek legsötétebb indulatait korbácsolnák napi 24 órában a Kövér-féle gennyes gyűlöletbeszédekkel. Ahelyett, hogy egymás lúdtalpára taposva bizonygatnák, hogy nekik jobban fáj Trianon, sőtpláne kizárólag nekik fáj Trianon, amazoknak meg kurvára nem fáj, mert nem a magyar nemzet részei. Trianon pártállástól, ideológiától függetlenül kudarc és veszteség, ezért az, hogy 100 év után csak erre az ordenáré műbalhéra futja a nemzeti összetartozás lehányt zászlajával masírozó nemzetegyesítés önjelölt bajnokainak, az tényleg maga a gyász.

Közben Trianon után 100-zal, amikor egyesek még mindig abból élnek, hogy elzsibbadt nyakkal kémlelik a múltat, és retkes késsel, a pofájukra kiült kéjes vigyorral piszkálgatják a vélt és valós sebeket, hogy a nép lehetőleg soha ne tegye túl magát a fantolmfájdalmain, amelyeknek okáról vajmi keveset tud, dübörög az elmúlt 100 év legsikeresebb kormányzása.

Az megvolt, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében annyit keresnek az emberek, mint Budapesten 10 évvel ezelőtt? Az idei első negyedévben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az átlagos nettó bér 176 445 forint volt. Míg egy évvel ezelőtt az ország legkeletibb megyéjében dolgozók csak 72 ezerrel, ma már majdnem 80 ezer forinttal kevesebb pénzt vihetnek haza az országos átlagnál.

Nem baj, vigasztalhatják magukat azzal a 161 milliárd forinttal, amit a gazdaságvédelmi alapból szórtak ki két kézzel az elvtársak. Jelszavak: stadion, vasútépítés, turizmus. Miközben éppen tankokkal basszák szét a vidéki vasúti közlekedést (szarnak ők a vidékiek fejére), 13,4 milliárdot a vasúthálózat fejlesztésébe tolnak, remélhetőleg a soha meg nem térülő Budapest-Belgrád kínai-Mészáros bizniszbe folyik ez is. 1,99 milliárd megy a Nemzeti Atlétikai Központ építésére, ami így az eddigi költségek már 7,7 milliárdra rúgnak, de a gödi strandra tervezett műugrótorony és medence építésének projektjét is kibővítik. Dunakeszin is lesz ilyen, ahogy a már épülő futsal csarnok II. ütemére is adnak pénzt. Nehogy Szijjártó megsértődjön és toporzékolni kezdjen. Az, bazmeg műugrótorony, a nemzeti elmebaj műugrótornya.

De legalább Kósa Lajos és Novák Katalin izzadságos munkájának köszönhetően a jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnak egymás között, és örökölhetnek egymástól. Lássuk be, hogy hiánypótló kezdeményezés ez a Fidesz alelnökeitől, hát hiszen mi lenne a Mészáros-Orbán-Tiborcz dinasztiákkal, ha a törvényesen lenyúlt milliárdok után még adót is kellene fizetniük, nem?  A havi 176 ezerből élő magyarok tuti lájkolják ezt. Hát az állam után mégiscsak a félhülye gázszerelőből lett milliárdos az ország legnagyobb munkáltatója. Becsüljük meg, legyünk hálásak neki, ilyen kivételes tehetségek nem születnek minden bokorban.

Közben kiherélték, lebutították és kiherélve, lebutítva fogadták el a klímatörvényeket (a Fidesz nem akar áfakedvezményt a napelemekre, nem hajlandó támogatni a magánháztartások energiahatékonyságát, nem hajlandó feloldani a szélerőmű-építés tiltását), anélkül, hogy bármilyen érdemi választ adnának az éghajlati és ökológiai válságra. Nagyon nem megy ez a bezöldülés az elvtársaknak, a migránsozás, brüsszelezés, sorosozás egybites üzemmódja után nem olyan nagy csoda ez. A társadalmi problémák megoldása még annyira se megy nekik, de arra is ívesen szarnak: majd az iskolarendőrségük 12 éves gyerekeket megbilincselésével megoldja az elcseszett integrációs problémákat. Mert ahol építeni nem lehet, ott rombolni viszont kötelező. Ahol megoldani képtelenek, hülyék és alkalmatlanok súlyos és összetett szociális kérdéseket, ott büntetnek. A megbélyegzés és kirekesztés sokkal nagyobb politikai üzlet, mint az érdemi munka.

Szarnak ők az emberek fejére, de még azt sem képesek következetesen csinálni. Azt találták ki, hogy a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslattal tovább szigorítják az önkormányzatok gazdálkodását, ha már a hazaáruló ellenzék mindenképpen ragaszkodott ahhoz, hogy tavaly októberben beleköpjön a narancslevesükbe. Úgyhogy. Azon kívül, hogy a helyi iparűzési adóból származó bevételeiket nem költhetik az önkormányzati hivatal dolgozóinak bérére (nekik a magyaremberek az elsők), elveszik a lehetőségét annak, hogy az ingatlanokon elhelyezett reklámhordozókra adót vessenek ki. Ezzel szemben könnyítenék a hitelfelvételüket. Vagyis minden oldalról kivéreztetik az önkormányzatokat (nem baj, ha ezeknek egy része fideszes), majd megengedik nekik, hogy eladósodjanak. Eddig kizárólag kormányzati engedéllyel adósodhattak el a települések, a jövőben ilyenre nem lesz szükség 1 milliárd forintos értékhatárig. Vagyis a brüsszeli hitel nem kell, mert a gyerekeink és unokáink is megnyomorodnak tőle. Ezzel szemben a kormány által szétszopatott helyi önkormányzatok adósodjanak el nyugodtan, kit érdekel? Végül is a 2022-es választás a tét, nem? Akkor meg?

Erről nem lesz nemzeti konzultáció, ne aggódjon senki. Ehhez képest lesz nemzeti álkonzultáció a nagy büdös semmiről, valószínűtlen, tét nélküli, már eleve eldöntött kérdésekről. Mit szeretne inkább? A lottó ötös főnyereményét, vagy hogy egy büdös migráns elvegye a munkáját és beköltözzön a nappalijába? Szeretne-e esetleg kínok között megdögleni, vagy inkább egészségesen élne még sokáig? Najó, nem éppen, de majdnem. Én kérek elnézést már megint, hogy ezt az ordító szemfényvesztést nem bírja bevenni a gyomrom.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.