Március 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ukrajna is leköröz bennünket

Megtiltotta az ukrán kormány szerdai ülésén hozott határozatában az állami vállalatoknak, hogy jutalomként nagy összegű bónuszokat fizessenek alkalmazottaiknak az ország jelenlegi gazdasági helyzetében.

A javaslatot Volodimir Hrojszman miniszterelnök terjesztette elő. A kormányfő hangsúlyozta, hogy az állami vállalatok tulajdonosa az ukrán nép, az emberek pedig nem nézik jó szemmel ezt a gyakorlatot. Megegyezte, hogy a tisztességes keresetek és a jó munkáért járó prémiumok ellen természetesen nincs kifogása, de a szemérmetlenül magas jutalmak osztogatása az ország jelenlegi gazdasági helyzetében megengedhetetlen. A miniszterelnök javaslatát a kormány egyhangúlag támogatta – jelentette az UNIAN hírügynökség.  (MTI)

Idehaza ezzel természetesen nincs gond, mert a magyar gazdaság hihetetlenül száguld, noha ezt EU-s pénzből teszi. Kaptak jól megérdemelt béremelést a képviselők, miniszterek és maga a legfőbb ügyész is. A prémiumok pedig természetesen járnak az állami vállalatok vezetőinek is.

  • A Magyar Postánál a vezérkari csere után az új vezérigazgató, Illés Zoltán öt hónap munka után 5 millió, míg elődje, Szarka Zsolt 7 millió forint prémiumot könyvelhetett el.
  • A Magyar Posta külön kimutatása alapján 2016 negyedik negyedévében az összes vezető (hatvan-hetven fő) 67,3 millió forint prémiumot kapott teljesítménye után, míg a közel 30 ezer többi alkalmazott között 78,2 millió forintot osztottak szét.
  • A követeléskezelő MKK Zrt. vezérigazgatója például 46,8 millió forintos éves bruttó jövedelméhez 20 százalékos prémiumot, 9,3 millió forintot csaphatott hozzá, míg a földgáztárolással foglalkozó MMBF vezérigazgatója, Kiss Csaba Attila 8,4 millió forintot kapott.
  • A MÁV biztonsági és a jogi igazgatója 4,3 millió forintot vihetett haza.

Az adatok forrása a Magyar Nemzet

Most mondjam azt, hogy még a háborúval küzdő Ukrajnában is több esze van a kormánynak?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS