Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Újraindul az újraindulás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi a legfontosabb olyankor, amikor senki nem tudja, hány idős ember védtelen a járvány újabb hullámának előszobájában? Mármint olyan ember, aki be van oltva és ezért (joggal) úgy hiszi, a lehetőségek szerint ő megtett mindent azért, hogy egy covid-fertőzést súlyosabb következmények nélkül vészelhessen át?

Mi a legfontosabb olyankor, amikor kipattant az évszázad legocsmányabb ügye, mely szerint Európa legdemokratikusabb és legbiztonságosabb országában ellenzéki szereplők után kémkednek?

Igen, természetesen ilyenkor a családok újraindításáért felelős – vagy valami hasonló elnevezésű – operatív törzsi gyűlés a nagyon fontos. Azon belül is az, hogy Demeter Szilárd is újraindult. És persze a lényeg: van pénz lóvéra. Kicsit nehezményezem ugyan, hogy Schmidt Mária vagy legalább Shmitt Pál nem kapott helyet a kuratóriumban vagy valahol, na de majd legközelebb.

A kulturális élet területén hozott döntésekről beszámoló Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója elmondta, hogy létrejött az Országgyűlés által nyár elején létrehozott Magyar Kultúráért Alapítvány kuratóriuma. Közölte, hogy a kuratóriumot ő vezeti, a döntéshozók tagnak jelölték ki Banai Péter Benőt, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkárát; Békés Márton történészt; Kelemen Lászlót, a Hagyományok Háza főigazgatóját és Závogyán Magdolnát, a Nemzeti Művelődési Intézet igazgatóját.
    Közölte, addig is folyik a munka, amíg a bíróság hivatalosan bejegyzi az alapítványt. Hozzátette: július 1-jével 1,8 milliárd forinttal indult el a Kárpát-medence legnagyobb folyóirat-támogatási programja.
    Demeter Szilárd beszámolt arról is, hogy hétfőn alakul meg az Petőfi Irodalmi Ügynökségen belül a könnyűzenei kollégium, amely a könnyűzenei támogatásokért felel majd. A szakemberek és nem a kuratórium dönt az egyes támogatási tételekről – mondta.
    Közel kétmilliárd forintot osztanak ki nyílt pályázaton a magyar könnyűzenei élet szereplőinek és csaknem egymilliárd forint jut a könyvkultúrának – ismertette. Utóbbival kapcsolatban elmondta, a fordításokat is támogatni fogják, mivel abban bíznak, hogy a koronavírus negyedik hulláma nem viszi el a nemzetközi könyvvásárokat.
    Elindulunk megint az exporttevékenység felé, szeretnénk eladni a magyar irodalmat és könnyűzenét – fogalmazott.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!