Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Újabb templomok épülnek, szépülnek a határon túl

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Novák Katalin Magyarlapádon járt, ahol templomot avatott. Köztudott ugyanis, hogy a magyar kormány támogatásából egyre több templom épül Magyarország területén kívül, magyarok lakta településeken. Novák szerint ennek az a célja, hogy a közösségeinket megerősítsük, hiszen háború és ideológiai rombolás idején ezeket az épületeket elsők között rombolják le.

Én mondjuk ezzel nem feltétlenül értenék egyet, de Novák biztos jobban informált a háborúk kapcsán. Is. Hogy szükség volt-e egy újabb külhoni templom felújítására a magyar adófizetők pénzéből, azt nem tudom, mindenesetre ha már megtörtént, örüljünk neki szépen.

Jó ma itt magyarnak, református kereszténynek lenni, testvérek között lenni, büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok, református vagyok, és hogy ennyien együtt lehetünk – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök az erdélyi Magyarlapádon pénteken tartott templomszentelés alkalmából rendezett ünnepségen.

A köztársasági elnök emlékeztetett, hogy pénteken tíz templomot szenteltek tíz különböző településen. Kiemelte: nem véletlen, hogy amikor háború van és ideológiai rombolás zajlik, a templomokat rombolják le először, mert tudják, hogy itt kezdődnek a közösségek. Mi, amikor templomokat  építünk és újítunk szerte a Kárpát-medencében, azért tesszük, mert ezzel kezdődik a közösségeink megerősítése – mutatott rá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!