Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tüzet tűzzel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,695,723 forint, még hiányzik 1,304,277 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Remek, de akkor mi szükség volt a törvény módosítására? Mi volt a cél? A kormány simán csak el akarta terelni a figyelmet az egyéb gondokról, pánikot akart kelteni vagy újabb üzletet készít elő a csókosoknak, most éppen a háború és az energiahelyzet mögé bújva?

A tűzifa iránt azért erősödik a kereslet, mert pánik van. Alig hiszem, hogy sokkal megnő a felhasználás, inkább az van, hogy egyszerre akarja mindenki megvásárolni a fát, mert attól fél, hogy később nem lesz. Ezt a pánikot kellene kezelni, de szerintem nem a kamarának, hanem a kormánynak. Ehhez persze az kellene, hogy ne a kormány legyen az, aki a pánikot kelti.

 A magyarországi erdészetek a megnövekedett tűzifaszükségletet is ki tudják elégíteni természetkárosítás nélkül – hangsúlyozza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményében.

Hetek óta érzékelhető a tűzifa iránti kereslet erősödése, de Magyarország erdőiben “óriási potenciál” van, az erdészetek pedig továbbra is szigorú szakmai és hatósági felügyelet mellett dolgoznak – írták. A NAK számít arra, hogy a fatüzelés egyre népszerűbb lesz a közeljövőben, de álláspontja szerint ez sem jelenthet gondot ősszel.
    A kamara rámutat: tűzifa szinte minden fakitermelés során keletkezik, akár az ipari célú faanyag kitermelésénél is, ráadásul az elmúlt években gyenge volt a kereslet, így az erdőkben felhalmozódott készletek hosszabb távon fedezhetik az igényeket.
    A NAK úgy véli, a tűzifakínálat az eddigihez képest is javítható, hiszen a magánerdők egy része évek óta nem termel ki fát. Az agrárkamara ezek szakszerű kezelésében új lehetőségeket lát, de hangsúlyozza, hogy a természeti értékek védelme a legfontosabb továbbra is. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!