Március 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Többször majdnem meghalt, de túlélte

Úgy döntöttünk, rendhagyó módon részleteket közölnénk az Echo TV Informátor című műsorának egyik Facebook-posztjából. A bejegyzés ugyanis olyan megrendítő erejű, hogy amellett nehéz elmenni. Lássuk tehát Bohár Dániel jelentését a migráció sújtotta Brüsszelből:

Szeretlek Budapest, hiányoztál Margitsziget!

Az utolsó csepp a pohárban talán az volt, amikor egyik nap délután hat órakor egy Közel-keleti származású férfi jobb karjának ütőerét elszorítva próbálta intravénásan belőni magát. Egy körrel később láttam, hogy sikerült, kidőlt. Az eset Brüsszelben, a belga királyi palota melletti parkban történt.

Egy hónapig éltünk az Európai Unió központjában operatőr munkatársammal, onnan tudósítottuk az EchoTV nézőit. A munkás hétköznapokat – ahogy itthon is mindig – futással zárom le. 

A drogprobléma valóban komoly gond, azonban tegye fel a kezét az, aki ezzel még nem találkozott Budapesten, Pécsen esetleg Debrecenben. Ott lehet, hogy épp nem közel-keleti figurák lövik be maguknak a napi adagot, de mitől is lesz jobb azért, mert hazánk fiai és lányai szúrják magukat az éjszaka sötétjében? Nem beszélve a főváros, valamint a vidéki települések szintetikus fű problémáiról.

Az úgynevezett „fűszag” állandó volt, az ötödik kilométer környékén már magamon is kezdtem érezni a hatását. A királyi palota parkjában tucatnyi hajléktalan él életvitelszerűen, akik ezt annyira életvitelszerűen teszik, hogy ha úgy esik, sajtot reszelnek a baguettebe, söröznek, sütnek, főznek, sátrat húznak fel. Gyönyörű látvány ez a Parc de Bruxelles szökőkútjának előterében.

Mi az az úgynevezett fűszag? Vagy fű szag van, vagy nincs fűszag. Ez kb. olyan, mintha valaki azt mondaná, ő egy kicsit terhes. Az, hogy valaki nyitott térben attól beálljon, hogy füvet szívók környékén fut, az bizony elég erős fantáziára vall. Lehet csak kezdett fáradni, kedves Dániel? Noha nyilvánosan füvet szívni Belgiumban nem tolerálandó dolog, azonban 3 gramm birtoklása még nem von maga után semmiféle jogi következményt.

Brüsszelben még nem hozták meg az Orbán-féle tiltsuk ki az összes hajléktalanat, mert az megoldja a problémát nevű törvénymódosítást. A hajléktalanok meg olyan emberek, kedves Dániel, akik lévén hogy otthon nélkül élnek, bizony az utcán léteznek. Így ott esznek és isznak, néha még akár sajtot is reszelhetnek a bagettjükbe, akármennyire is felháborítja ez önt.

A már említett heroinista mélypont mellett volt egy másik sokkoló eset is. Kettő, szintén hontalan, láthatóan nehéz sorsú ember próbált szexuális aktust lebonyolítani egymással, még mindig a királyi palota kertjében a késő délutáni órákban. Ha azt mondom megdöbbentő látvány volt, az nem festi le az egészet.

Noha ez megintcsak egy valós probléma, ajánlanám Budapest aluljáróit megtekintésre. Sajnos a fővárosok többsége küzd a hontalanság problémájával, amely néha bűnözést és antiszociális viselkedést is maga után von. Igaz ez Londonra, Madridra, Brüsszelre, vagy épp Budapestre is. Ez nem belga-brüsszeli specialitás, ez bizony sokszor velejárója a nagyvárosi életnek.

Na, egy hónap után ezekkel a futós élményekkel tértem haza, majd mentem ismét a Margitszigetre. Őszinte leszek! Megkönnyeztem, amikor babakocsikat toló anyukákat, apukákat és önfeledten szaladgáló gyerekeket láttam. Éreztem rajtuk, hogy jól érzik magukat, biztonságban vannak és boldogok. Egy hónapja nem láttam ehhez hasonlót. Hiányzott!

Ez csupán az élet egyetlen szeglete, de a ma Nyugat-Európája és Magyarország között ez a különbség. Brüsszelben kiütött narkósokat kerülgettem sportolás közben, Budapesten viszont magyar családok mosolyogtak vissza rám.

Így is van, Budapesten, azon belül is a Margitszigeten csak babakocsikat toló anyukák, apukák és gyerekek vannak! Érdemes is ezt megkönnyezni, kedves Dániel. Idehaza nincs drogprobléma, sem hajléktalanság, utóbbit a kormány ugyanis betiltotta. Magyarországon mindenki biztonságban van. A romlott Nyugat bizony lecsúszott és már csak a drogos, szexuálisan elfajzott migránshordáknak ad otthont. A Nyugat elveszett, Magyarország pedig a boldog keresztény családok otthona lett. Köszönjük, Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS