Július 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tényleg nem érdemeljük. Komolyan

Jó reggelt! Máris vasárnap van, de semmi baj, hamarosan megint lesz. A személyi kultusz építgetése egy pillanatra sem lankadhat.

Hát nem nagyon, de nagyon gyönyörű? Rákosi elvtárs a kanyarban sincs, ennyit talán Kim Ir Szen gürcölt szeretett népéért, vagy talán még ő sem. Tiszta szerencse, hogy legalább a délutánt bajtársai körében tudta tölteni ez a szent ember. Én és családom minden nap imádkozunk a Nagy Vezető egészségéért és hogy bírja ezt a rengeteg munkát az ország érdekében. Ráadásul mindezt szinte ingyen, csak önzetlen hazaszeretetből! Hiszen gondoljunk bele, hogy alig él egyik hónapról a másikra! Ő szegény maradt, miközben a környezete – szülők, testvérek, feleség, gyerek, vő, de még a falu gázszerelője is – dúsgazdag lett körülötte. De ő semmit nem akar magának, dolgozik látástól vakulásig és nem azt nézi, hogy másnak mekkora vagyona van! Csak kiül-áll-fekszik a Dunára néző teraszra és azon töpreng, mi mindent tehetne még ezért az országért! Nincs még egy ilyen ember, mint Ő! Nem is érdemeljük meg, hogy éppen a mi országunk tulajdonosa vezetője ez a szent ember. Tényleg nem érdemeljük. Komolyan.

A bajtársai körében töltött késő délután talán segített kicsit ellazulni ennek a hihetetlen munkabírású hősnek. Itt láthatók a bajtársak:

A költségvetési csalással gyanúsított Simonka György pont nem látszik a fotón, de jónéhány olyan bajtárs igen, aki még előtte áll a bírósági procedúrának. De még a harci egységgel eltöltött bajtársi pezsgőzés után sem pihenhetett ez a fáradhatatlan nemzetmentő, mert Berci bácsival találkozott.

A kép címe (mármint Orbán Viktor Facebookján ez szerepel): vacsora Berci bácsival. Elég kimerítő lehetett a teraszon állva vacsorázni az ismeretlen Berci bácsival, akiről a kép alapján nem csak az nem derül ki, hogy kicsoda, de az sem, hogy a két idős úr közül melyik lehet. A sajtó derítette ki, hogy Braun Bertalan egy Brazíliában élő magyar származású üzletember a Grupo Frigorífico BB, a Grupo Cortés, a Grupo Palacsinta Representações elnök-vezérigazgatója. Már megrémültem, hogy valami kisnyugdíjas veszi igénybe drágaminiszterelnökúr idejét. De nem.

Hogy valami értelmesről is beszéljünk: indul a dinnyeszezon. Állítólag jövő héttől már kapható lesz mindenhol magyar dinnye. Azt mondja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, hogy komoly reformot hajtott végre az ágazat. A reform amúgy úgy néz ki, hogy nem egyszerre ültették a dinnyepalántákat, hanem több ütemben, így nem egyszerre zúdul a piacra rengeteg gyümölcs, hanem szeptemberig folyamatosan kapni lehet. Technológiai előrelépés – a Kamara szerint -, hogy nőtt az oltott, stabilabb hozamú dinnye aránya. Ennek én is végtelenül örülök. Annyi tökízű, pocsék dinnyét nem cipeltem haza soha, mint az elmúlt években. Mióta nem szabad lékelni – uniós előírás -, azóta nem is érdemes a gyümölcs minőségével vesződni, hiszen csak otthon fog kiderülni, hogy pocsék, addigra meg már kifizette a kedves vásárló, kenheti a hajára. De az nagy öröm, hogy a tökre oltott (arra oltják a dinnyét) gyümölcsből stabilan sok terem. Hogy mennyi pontosan, az nem igazán derült ki, mert a Kamara szerint az idén jóval több termés várható, mint tavaly. Ezt pedig az MTI-n leltem:

A tavalyinál 10-15 százalékkal kevesebb, 160-180 ezer tonna görögdinnye-termésre számít a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke idén.

Hát végülis majd lesz valami. A lényeg, hogy jó sok legyen és jó drága is. Ha nem lesz finom, hát nem lesz. A vevő ki a fenét érdekel már fizetés után?

Majd holnap meglátjuk, de még csak a dinnyétlen vasárnap van. Kellemes ébredezést, hamarosan jövünk vissza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.