Március 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tényleg hatalmas böszmeség normalitással vádolni azt, akiben a normalitás foltokban sem fedezhető fel

Úgy volt, hogy ma elalszom, de aztán meggondoltam magam. Kellemes, szép malackás, pálinkás, vodkás (akármilyenes) jóreggelt mindenkinek, elkezdődött a vasárnapi nyitva tartás.

Tudom, hogy menőség rezsicsökkentés helyett közmű minimumot ígérni (egy bizonyos minimális mennyiségű gáz, áram, víz ingyen járjon), de én nem hiszem, hogy a választási ígéreteknek arról kellene szólniuk, hogy populizmus tekintetében meg kell verni a Fideszt. Egyszerűen nem gondolom, hogy ezzel kell megverni, hogy populista, csillagokat az égről típusú ígéretekkel lehet megverni a Fideszt. Eddig sem működött, ezután sem fog. Azt is tudom, Gyurcsány Ferencet ugyanúgy nem szabad bírálni, mint Orbán Viktort, de én akkor is el fogom mondani, hogy a vatikáni szerződést anélkül is felül lehet vizsgálni, hogy az esti imádságra indulókat fikázni kelljen. Márpedig Gyurcsány Ferencnek sikerült tegnap őket is belekeverni a 12 pontos ígéretek közé. Nem véletlen, hogy a propagandamédia már eldobta az agyát, és arról vernyog, hogy Gyurcsány ismét belerúgott az egyházakba és azok vezetőibe. Amellett, hogy nézetem szerint nem az egyházakba és annak vezetőibe rúgott bele (igen, bűn tabuként kezelni az egyház berkeiben folyó pedofíliát), és azzal együtt, hogy én speciel nem szoktam esti imádságra járni, egyáltalán nem az a baj ezzel az országgal, hogy vannak olyan emberek, akik templomba járnak, miközben mások meg nem. Minden mással egyetértek.

Legfőképpen a Polt nevű egyénnel kapcsolatos jogos frusztrációkkal. Ehhez most nem az OLAF-históriát vegyük példaként, hanem a legokosabb Kósa Lajos nejének enyhén szólva is gyanús cégügyeit. A tehetséges feleség tavaly májusban 6 millió forintért vásárolt meg egy 140 millió forintos eszközállománnyal rendelkező céget. Hadházy Ákos, aki hivatali vesztegetés gyanújával tett feljelentést, az állította: ami gyanússá tette az üzletet, hogy Kósa régi fegyvertársa, Fiák István ügyvéd adta el Kósa feleségének a céget, a miniszter pedig jó pár, Fiák és üzleti köre számára fontos törvényt kezdeményezett. A tulajdonosváltás után nem sokkal nyújtotta be például a diákszövetkezetek mintájára induló nyugdíjas szövetkezetekről szóló törvényt. Az ügyészség szerint lehet oszlásnak indulni, a nyomozás elrendelésére nincs törvényes alap, ez nem bűncselekmény, a döntéssel szemben panasznak nincs helye. Szóval Kósához sem lehet hozzányúlni, mert ez itt jogállam.

Jó pillanat volt a tavaly május mások számára is: itt van például a Bajkai István nevű Fidesz-alapító ügyvéd, erzsébetvárosi alpolgármester, országgyűlési képviselőjelölt, aki saját nevével cimkézett tojásokat osztogatott nemrég a rászorulóknak. A csávó tavaly májusban alapított közbeszerzési tanácsadócéget, amellyel még év vége előtt nyolc hazai és uniós közbeszerzést vezényelhetett le. Ilyenek ezek a nagypályás fideszes alapemberek: tehetségesek. Bajkai már eddig is milliárdos állami megbízásokat nyert ügyvédként, befolyása tagadhatatlan: nem csak Orbán Viktort képviselte ügyvédként, hanem közvetlen családtagjait, így Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt is, miközben sorra nyeri a megbízásokat állami vagy fővárosi tendereken. A főképpen éppen közbeszerzésekkel és nemzetközi joggal foglalkozó, résztulajdonában álló SBGK ügyvédi iroda – mint azt az Átlátszó megírta annak idején – négy konzorcium tagjaként 13,5 milliárd forintos megbízáshoz jutott az elmúlt években a Miniszterelnökségtől. De ez nem volt elég, az alpolgármesteri fizetés sem volt elég, az ügyvédi irodájából befolyó bevétel sem volt elég, beleállt a tutiba. A hívő meg tátott szájjal csorgatja a nyálát, hogy micsoda okos embernek kell lenni ahhoz, hogy egy frissen alapított céggel valaki pár hónap leforgása alatt 8 darab hazai és európai közpénzes projektet szakítson. Ja.

A kisebb kaliberű, faék egyszerűségű Kósa- és Rezsiszilárd-díjas, Soros disznóról elhíresült Pócs János mindeközben a kreténséggel kampányol az egyszerű agyúakra kalibrált szórólapjaival: ameddig ő képviselő lesz, addig „NEM lesz migráns a Jászságban”. Ja, mert a Jászságban igen nagy veszélye van a migránsinváziónak. Pont akkora, mint Tolnában, vagy Baranyában. Vagy bárhol máshol. Mintha lenne bármi ebben az országban, ami Pócs Jánoson múlik. A feneketlen sötétség terjesztésén kívűl. Ja. De ha már a tisztelt egyszerűagyú polgár elfárad az interaktív lakossági fórumára, akkor ingyen megmérik a vérnyomását és a vércukor szintjét is. A hasznosat a kellemessel, így is kell. De migráns az nem lesz. Jól van akkor.

Nem szeretném elhallgatni az LMP és miniszterelnökjelöltje országértékelését sem. Ott is tök jó és legitim dolgok hangzottak el. Nincs kormányzás, csak propaganda, demográfiai krízis, dolgozói szegénység, stb. Azért ide rakok egy részt az MTI tudósításból:

Az LMP-nek elege van mind a kormányzati, mind az ellenzéki térfélen zajló teszetoszaságból. (…) Az LMP nem kíván harcolni sem a Fidesz propaganda-hazugságával, de a többi ellenzéki párttal sem, mert annak is csak a Fidesz örül. Azt mondta, nem kötnek elvtelen kompromisszumokat, és nem dőlnek be a többi ellenzéki párt trükkjének, akik csak támadták őket, és rájuk akarták kényszeríteni, hogy ugyanazt tegye az LMP is, mint ők. De ha nem a választópolgárok döntenek, hanem a pártok titkos tárgyalásokon, akkor nem látszik a teljesítmény (Szél Bernadett)

Hadházy Ákos bírálta Zugló polgármesterét, Karácsony Gergelyt, aki az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, mert egyetlen korábbi visszaélést sem tárt fel a kerületében. 

Biztos, hogy nincs itt semmiféle ellentmondás, csak én keresem a kákán a csomót. Tehát akkor ha jól értem, az LMP változatlanul egyedül akarja/fogja leváltani a Fidesz-kormányt. Jó, én nem bánom.

Hogy erről mit kell gondolni, azt én nem tudom, de ide rakom: előzetesből gyűjtet aláírásokat és függetlenként indulna a választáson a csalás gyanúja miatt előzetesben ülő Czeglédy Csaba. Csütörtökön derült ki: már kilenc iskolaszövet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás ellene. Czeglédy azt reméli, hogy képviselőjelöltté válásával kikerül az előzetes letartóztatásból. Mindent fenntartok, amit eddig a Czeglédy-ügyről leírtam, beleértve az országgyűlés vele kapcsolatos rögtönítélését, de azért én még nem tartok ott, hogy ezzel a fejleménnyel teljes mértékben azonosulni tudjak. Sőt, az is lehet, hogy ez így is marad.

A végére egy kis bulvárt tartogattam. Jó, nem bulvár, de jobb híján nevezzük így. Tegnap megírta az újság, hogy lekerült Dózsa László neve az 1956-os falfestményről, konkrétan a Nagy Lajos király útján lévő óriásfestményről, ami Pruck Pált ábrázolja, miközben Dózsa László színész neve szerepel rajta. Bár azóta kiderült, hogy a Terror Háza azonosításával alapvető bajok voltak, már a kép eredeti megjelenésekor is Pruck Pál szerepelt a Life képaláírásában, akit aztán a szakértők is egyértelműen beazonosították, a Terror Háza igazgatónője ragaszkodott a baromságához, kitartott Dózsa mellett, és nem kért bocsánatot, ahogyan azt megígérte korábban. Az újság tehát megírta, hogy az 1956-os emlékévet felügyelő közalapítvány végre eltüntette Dózsa nevét a plakátról és történt egy apró előrelépés a történelmi hűség irányába. Schmidt Mária Facebookon reagált:

schmidt

Azt most hagyjuk, hogy alany-állítmány, meg egyáltalán mit akart mondani a költő. De hogy ez az ostoba szügyig beleállás a védhetetlenbe. Ő megnyugodott, értjük? Hazugságot pakolt a plakátokra, történelmet hamisított és büszke rá, hogy dehogy ők állították vissza a világ rendjét, hülye aki ilyesmivel vádolja őket. Hát tényleg, nagy böszmeség normalitással vádolni azt, akiben a normalitás foltokban sem fedezhető fel.

No, akkor induljon a nap, hangoljunk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS