November 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tavasztündér és Timmermans

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,661,357 forint, még hiányzik 338,643 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Megint egy nappal közelebb vagyunk  tavaszhoz, ez egy nagyon jó hír. Sőt, még a hétvégéből is van egy egész nap, ez megint jó azoknak, akik most pihenhetnek egy kicsit. Hangulatjavítás céljából ide pattintok egy fotót, amit Szonja, az önkéntes tavaszfelelős küldött:

Lelki felüdülés volt hallgatni Frans Timmermant, egy igazi politikust, és tanulságos volt meghallgatni a korrupciómentes jogállamiságról, annak intézményeiről vallott nézeteit. 
Jövőre vajon merre tovább Európa? Minden el fog eldőlni. (anima)

Ismerőseim azt szokták mondani viták során, hogy “A te liberalizmosod és mindenkit elfogadó, toleráns lényed csak addig tart, amíg egy fideszesbe nem futsz bele!”
Sajnos napjainkra teljesen igazuk lett.

A fideszesek a szememben két részre bonthatóak.

A Cipolla által forgatott, évek óta pörgő (ha megáll egyszer, akkor hányni fog) szekció, akivel a szellemi képességei miatt nem tudok mit kezdeni. Gyerekkoromban rájöttem már, hogy a tévével hiába próbálok beszélgetni, nem felel, nem válaszol, csak ő beszél. Ez a csoport ilyen. A propaganda élő hangjai.

A másik csoport pedig erkölcsileg nem fér az értékrendembe.

Náluk pedig egy picit lejjebb vannak azok, akik őket kiszolgálják. Bárhogy. (Rita)

Az ismerőseid kifogása elterjedt retorikai taktika (vagy inkább kötözködés), de ha jobban belegondolunk, nem állja meg a helyét. A liberalizmusnak és a toleranciának meg kell védenie magát, ami azt jelenti, hogy nem kell és nem is szabad mindent elfogadnia, különösen nem az intoleranciát és a zsarnokságot. Ha valaki tényleg olyan tájékozatlan és ostoba, hogy őszintén hisz a Fidesznek, azzal valóban nem lehet mit kezdeni, így fölösleges rá szót vesztegetni. Ha azonban valaki tisztában van azzal, miket művelnek, azt a magatartást bizony számon kell kérni, vagy legalábbis nem kell elviselni. (marbles)

Nekem mostanában volt egy jó élményem: a migráncsokat utáló barátnőmmel, aki eddig csak csoportos nyaraláson volt “görögbe”, és itthon csak a tv-ben látott “migráncsot”, 5 napot töltöttünk Londonban, ami erősen megváltoztatta a véleményét. DE pont ezért szerintem az egyik legnagyobb bűne a regnáló maffiának az, hogy elzárja az embereket az információtól. Mikor azzal szembesülök, hogy a 11 éves unokaöcsém ( aki egyébként érdeklődő, okos kis emberke) azt kérdi, hogy ha nyáron az eredeti apjával majd el kell mennie nyaralni Olaszországba, hogyan viselkedjen a migráncsokkal, vajon meg fogják-e támadni, akkor csak az államat keresgéltem a földön. Aztán meséltem neki Európáról, meg Londonról, meg Párizsról, és mutattam rengeteg fotót, Hát majd “meglássuk”, mit tapasztal és ebből mit szűr le. Ezt csak azért mondom, hogy nem szabad feladni a pofázást, még azoknál se, akik tisztában vannak, mit művel a maffia, csak azt hiszik, ez a természetes, az élet rendje. Hmm…miért is jut eszembe ilyenkor Don Quijote?.. (Irén)

A gondolatmenet kihagyta, szándékosan avagy sem, nem tudom, hogy valamiféle katarzis megint nem lesz, épp úgy mint az első elnyomó rendszerváltás után nem volt. Katarzis pedig nem lesz, ha felelősségre vonás nem lesz. Ha megint csak rendszerváltást játszanak – ami nagyon is valószínű mert a szereplők ugyan azok maradnak – akkor ugyan oda jukadnak ki mint ahol most vannak. Ahogy errefelé mondják: Őrültség ugyan azokat a hibákat ismételni, és más eredményt várni. (“Insanity is repeating the same mistakes and expecting different results.”)
Ez csak egy figyelmeztetés, hogy más zenére más táncot kell járni, mert ezt a dalt már sokszor (mindig csak ezt) hallottuk az utolsó több mint ezer évben. Mindent lehet, ha van akarat. A kérdés az az, hogy van-e akarat? Nem kívánkozás, sóhajtozás, reménykedés, hanem teljesen elszánt akarat. Csak az idő mutatja majd meg… (The Sisyphus)

Mindjárt bele is kapaszkodnék Irén kommentjébe. Már magam is elgondolkodtam rajta, hogy a migráncsoktól rettegő országlakók legnagyobb baja az lehet, hogy életükben nem jártak külföldön. Ezért aztán fogalmuk sincs arról, hogyan élnek más országokban, milyenek azok, akik nem olyan szerencsések, hogy a szittya pusztába tette le őket a turulmadár. Jól van ez így persze a kormány szemszögéből, mert ha valami nem hiányzik a maffiának, az az, hogy rájöjjenek a hívek: indokolatlanul szarul élnek. Nem csupán nyagi szempontból – bár úgy is -, hanem minden más szempontból is. Ha rajtam múlna – nem rajtam múlik -, a kétszer két hetes nyelvtanfolyamot, amit a Nagy Nemzeti Mesedélután alkalmával belengetett  drágajóminiszterelnökúr, lecserélném egy hetes kötelező látogatásra (hogy ne mondják, megint a libsik akarnak mindent, elég lenne a Fideszre szavazókat kivinni) bármelyik európai országba, ahol vannak migráncsok és esetleg már feltalálták a demokráciát is. Tanulságos lenne.

Ez most semmivel nem függ össze és nem is mindenki fogja érteni. Aki tudja, miről beszélek, annak jó hír. Luca kórházban van, de úgy tudjuk, szépen gyógyul és erősödik. Hamarosan szabadlábra kerül. Mi is nagyon várjuk vissza.

Az ATV interjút készített Bálint gazdával. Érdemes megnézni. Mint mindig, most is lehet tanulni Bálint Györgytől. Bölcsességet, megértést, őszinteséget. Csupa olyasmit, amit valójában nem lehet eltanulni, ha valakiben nincs meg az alap mindezekhez a vonásokhoz. Miközben a percemderkék tort ülnek az emberség hullája felett, ajánlom mindenki figyelmébe Bálint gazda közösségi oldalát. Érdemes oda járni lazítni egy kicsit, tapasztalatból mondom.

A lakájmédia gyakorlatilag alig foglalkozik mással, mint Timmermans mocskolásával. Úgy látszik, ma ez a házi feldat, bár nem biztos, hogy jó választás. Az egybitesek Soros nevét már megjegyezték, Timmermansét azzal a szellemi kapacitással ami nekik van, az életben nem fogják megtanulni. Nem az én bajom, csak gondoltam, szólok. Az viszont az én bajom, hogy elrohant ez a nap is, úgyhogy veszem a búcsúmat. Miután holnap reggel is én leszek a soros (höhö), nem lenne baj, ha pár órát tudnék aludni. Mindjárt jövök vissza, addig is: szép álmokat!

Mai cikkeink:

Nyeli a port és dagonyázik a sárban

A morális fölényért folytatott vagyonszerző háború

Élünk, mintha nem lenne holnap

Minden színvonal alatti sakálmentalitás

Nem csak okostelefonnal lehet tuskónak lenni

Ha ismerlek gyerekkoromban

Ezeknek a kilógó nyelvvel szolgáló, elvtelen alakoknak a helyében én megalázva érezném magam

A nap kommentje Tímeától:

1998-ban mikor a fidesz eloszor hatalomra kerult, az orszag honapokra leallt, mert a kozepvezetoi szintig mindenkit lecsereltek a teljes apparatusban. Gyurcsany egyetlen igazan nagy hibaja, hogy ezeket nem tette az utcara. Ezek vegig betartottak neki, es ezek tettek lehetove hogy a fasiszta rofi visszaterjen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!