Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tarlós hibájáért kritizálja a Fidesz a BKK-t

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a BKK-nak elege lett a Fidesz budapesti szervezetének hazudozásából és közölték, hogy félrevezető a nemrégiben posztolt Facebook-bejegyzésük egy bírság kapcsán. Kiderült ugyanis, hogy amiért a jelenlegi BKK-t szapulták, azért leginkább az előző vezetés, vagyis Tarlós István a felelős. Nyilván ezt posztjukban “elfelejtették” közölni, de hát előfordul az ilyen. Pont ezért a BKK ezt megtette helyettük, amit az MTI érdekes módon lehozott.

Félrevezetőnek nevezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton azt a Facebook-bejegyzést, amelyet a Fidesz budapesti szervezete tett közzé a társaságra vonatkozóan a közösségi oldalán, szerintük az írás fontos információkat elhallgat, így megtévesztő.

A Fidesz fővárosi szervezete pénteken azt írta: a főváros közlekedési cége ismét nem tartotta be a közbeszerzési szabályokat, most a Blaha Lujza tér felújításával kapcsolatban hibáztak, amiért újabb ötmillió forintra bírságolták a Budapesti Közlekedési Központot.

A BKK szombaton az MTI-vel azt közölte: a BKK-ra kirótt büntetés az előző önkormányzati ciklust érinti, és azt leginkább a Fővárosi Önkormányzatnak mint tulajdonosnak az érdekkörébe tartozó döntések vagy azok elmaradása, lassúsága okozta. Tervezés közben olyan döntéseket hoztak, amelyek miatt elmaradó vagy többletfeladata lett a tervezőnek, illetve lassan hoztak meg olyan döntéseket, amelyek miatt ki kellett tolni a határidőket.

Közölték, a BKK a saját érdekkörén kívüli körülményként értékelte ezeket, így mivel a tervező felelőssége a csúszások tekintetében kizárható volt, a szerződés módosítását három alkalommal is kezdeményezték. Ezen módosításokat értékelte a közbeszerzési döntőbizottság jogszerűtlennek, mert azok elkerülhetők lettek volna, ha a BKK pontosabban határozza meg a feladatot, illetve a tulajdonosa ezt nem írja felül tervezés közben – tették hozzá. A társaság megjegyezte: a budapesti Fidesz éppen azt a városvezetési gyakorlatot kritizálja, amelynek Tarlós István volt a vezetője. Egyben megismételték, kérik a hamis információk helyesbítését.

Azt írták, a BKK mindent megtesz annak érdekében, hogy a Blaha Lujza tér megújuljon. A Fővárosi Önkormányzat beruházásában – a VII. és a VIII. kerületi önkormányzat szakmai támogatásával – megújuló egyik legforgalmasabb budapesti csomópont felújításának fő célja a tér élhetőségének javítása.  Felidézték, a Blaha Lujza tér felújításának tervezése 2018. július óta tart, az utolsó engedély 2020 júniusában érkezett meg, a tervek elkészültek. A tervek módosítása és az építkezés 2021-ben kezdődik meg és körülbelül másfél évet vesz igénybe.

A felújítás 2,67 milliárd forint összegű forrását a Fővárosi Önkormányzat és a kormány biztosítja. A forrás kormány által biztosított részét, egymilliárd forintot csak 2021 végéig lehet felhasználni, így várhatóan 2021 decemberében részműszaki átadásokra kerül sor – áll a közleményben. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!