Március 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tapsikoló tömeg kerestetik

Közös megemlékezésre és tüntetésre hívunk titeket, hogy felnőjünk a márciusi ifjak árnyékához, hogy megmutassuk, hogy van a magyar fiatalságnak és diákoknak hangja, és minden támogató szervezetet várunk, akik úgy érzik, hogy a diákok mellé szeretnének állni

– ezt mondta tegnap a diáktüntetés egyik szervezője, midőn bejelentette, hogy március 15-én, délután 17 órakor az Operaháznál kerül sor a diákok újabb demonstrációjára a süket, önkényes hatalom közönyével szemben. Miután sem Balog Zoltán, sem Orbán Viktor nem méltatta válaszra 12 pontos követelésüket, és miután – a szögesdróttal szegélyezett nagybetűs korrupció országában a helyzet változatlan alapon – a propagandisták tömött sorokban rugdossák a tegnapi, szerintük füstbe ment diáktüntetés résztvevőit.

A kormány következetes sunnyogásának hátterében ma reggel felkerült egy igazán kedves kis videó Rogán beosztottjának közösségi oldalára, amelyből kiderül, hogy mivel vannak elfoglalva uraságék. Elkezdték toborozni a tömeget március idusára a Kossuth térre. Gondoltam, semmibe nem kerül ingyen marketingelni a pártállami ünnepséget, hiszen valóban nem lehet elég korán elkezdeni a történelmi erődemonstrációra való felkészülést.

Arra nincs akarat, szándék (jószándék pláne), hogy a diákokkal leüljenek egy asztalhoz, arra sem, hogy komolyan vegyék az oktatással kapcsolatos lesújtó állapotokat és azok elkerülhetetlen következményeit, arra viszont van, hogy Orbán beszédére időben elkezdjék toborozni a tapsikolókat. Miután március 15-e meglehetősen közel esik április 8-ához, a Fidesz számára életbevágó lesz demonstrálni, hogy a többség az ő oldalukon áll. Ezért Dömötör kollégát leszalajtották a Kossuth térre belengetni, hogy helyzet van, jönni kell együtt ünnepelni a dicsőséges nagyurakkal 1848 hőseit.

Azért remélem, hogy a háttérben szerveződnek már a lelkes híveket szállító vidéki buszok is, mert egyrészt a haza minden előtt, másrészt sokan vagyunk, de lehet, hogy nem leszünk elegen. Véssük be hát a naptárba mi is Dömötör intelmeit. Egyúttal jegyezzük fel: ha véletlenül úgy alakul, hogy a semmibe vett, kioktatott, megalázott diákok mostanság találnak felnőni a márciusi ifjak árnyékához, a jóisten összes Dömötör Csabája és Orbán-rajongója sem fogja tudni megállítani őket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS