December 10,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szövegértési gondjai vannak? Irány a Fidesz

Böröcz László, a Fidelitas igen sikeres korábbi elnöke immár a nagytestvér, a Fidesz színeiben nyilatkozik. Ezért hát – folytatva azt, amit fiatal demokrataként megkezdett – immár a Fidesz nevében szólt a közvéleményhez, ma például a következőt:

Budapest, 2019. április 10., szerda (MTI) – A migránskártyaprogram megszüntetését sürgette Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus közölte: a brüsszeli bizottság nyilatkozata szerint nagyon sikeres a migránskártyaprogram, a Fidesz szerint viszont meg kell azt szüntetni, mert segíti a migrációt és veszélyezteti Európa biztonságát.

Hangsúlyozta, hogy a migránskártyák megszüntetése Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz programjának egyik fontos pontja a bevándorlás megállításáért.

Úgy tűnik azonban – mondta Böröcz László -, hogy a brüsszeli bizottság nem megállítani, hanem fokozni akarja a migrációt, ezért “titkolózik a programról”, egyetlen kérdésre sem ad egyenes választ. Így a mai napig nem tudni, hogyan kaphatott migránskártyát a terroristavezér, hogy kik bonyolítják le ezt a programot, és hogy “hány, Haszan F.-hez hasonló terroristáról tudnak még, aki kapott migránskártyát” – tette hozzá a Fidesz képviselője.

Böröcz Lászlót szeretnénk ezúton is tájékoztatni, hogy az Európai Bizottság még hónapokkal ezelőtt cáfolta tételesen a Fidesz által azóta is kampánycélokkal ismételgetett hazugságokat. Ha ezzel esetleg nem találkozott volna még Böröcz, akkor itt most megteheti:

A regisztrált menedékkérők minden országban bizonyos juttatásokat kapnak, hogy fedezni tudják alapvető szükségleteiket. Görögországban létezik egy olyan program, amelyben az Európai Bizottság ad ilyen támogatást, mégpedig nem készpénzben, hanem előre meghatározott összeggel feltöltött, mindenki számára sokkal biztonságosabb és ellenőrizhetőbb készpénzkártyák formájában. Ez a program az EU-n belül egyedül Görögországban létezik, és csak már ott lévő emberek kaphatnak ilyen kártyát. A kártyák tehát nem az Európába való bevándorlást segítik, hanem a jogszerűen Görögországban tartózkodó menekültek és menedékkérők integrációját a helyi társadalmi és gazdasági életbe. Ennek megfelelően a kártyákat csak Görögországban lehet használni. A kártyatulajdonos személyazonosságát és jogosultságát havonta ellenőrzik. Bármilyen visszaélés esetén letiltják a kártyát. Ebben a programban az Európai Bizottság együttműködik az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) és más humanitárius szervezetekkel.

Amennyiben Böröcz Lászlónak szövegértési problémái vannak, úgy bizonyítottan is helye van a Fideszben. Ezúton is köszöntjük a kormánypártban!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.