Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szívatóval indul?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akinek volt már öreg autója, az érteni fogja. A fiatalabbak (és szerencsésebbek) nézzenek utána a guglin. Volt nekem egy öreg autóm – jó, nem is egy. Az első két autóm már vásárláskor is annyi idős volt hozzám képest, hogy kezitcsókolommal köszöntem nekik -, amelyik csak ezzel a technikai csodával volt hajlandó elindulni. Az úgynevezett szívatóval. Ha mennünk kellett valahová – nekem és az autónak -, bele kellett kalkulálni azt a 8-10 percet, ami szükséges volt ahhoz, hogy egyáltalán járni kezdjen a motor, aztán elérje az üzemi hőfokot, majd már lehetett is suhanni a magyar naplementébe bele.

Mindegy volt nekem, így is örültem, hogy el tudok jutni A pontból B pontba, szerettem a vén csotrogányaimat, természetesen neve is volt mindegyiknek. Még csak azt sem állítom, hogy valaha is torkon ragadott volna az irigység, amikor fiatal srácok bepattantak a gyönyörű, új autókba és pöccre rajtoltak. Az én járgányom olyan volt, amilyen. De én dolgoztam meg érte, én gyűjtöttem rá a pénzt, az enyém volt.

Hogy mi a fenét akarok mondani? Csak annyit, hogy azért csak elvittem volna a roncstelepre azt a szerelőbrigádot, amelyik képtelen volt megjavítani a kocsit, pedig ráköltöttem a saját pénzemet, a családom pénzét, hitelt is beleinvesztáltam, és így is két év kellett volna ahhoz, hogy meginduljon.

A módosított 2021-es, valamint a 2022-es központi költségvetés is az újraindítás költségvetése lesz – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely közölte, a koronavírus-járvány miatt módosítani kell az idei büdzsét, az erről szóló törvényjavaslat már az Országgyűlés előtt van, néhány héten belül pedig a 2022-es költségvetést is benyújtják.
    Kifejtette: a 2021-es költségvetésben a GDP mintegy 12 százalékának megfelelő, hatezermilliárd forintos alapot hoznak létre, amely azt szolgálja, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet mérséklődésével, a társadalmi immunitás megközelítésével a gazdaságot újraindítsák. Jelezte, a 2022-es büdzsében 7000 milliárd forint lesz az újraindításra.
    A gazdaság újraindítása a kormány legfontosabb célja, ezért kell mindent megtenni – hangoztatta Gulyás Gergely.
    Kitért arra, hogy az újrainduló vendéglátóhelyeknek – a teraszok kinyitásától függetlenül – májusra is jár a bértámogatás. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!