Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó szerint óriási és szégyenteljes tiszteletlenség van a magyar emberek irányába csak azért, mert Magyarországon jobboldali, konzervatív, hazafias, kereszténydemokrata kormány van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha nem tudnám, hogy milyen égbekiáltó bűnök száradnak a lelkén (és hadd emlékeztessek csak a koronavírus-járvány idején lebonyolított mocskos üzletekre és gyalázatos közpénzbeszerzésekre, amelyek kapcsán szintén a magyar emberek jelentették a hivatkozási pontot), akár meg is sajnálhatnám a putyinizmus magyar reklámarcát, aki valahogy beverekedte magát a France24 csatorna Talking Europe című politikai műsorába és ott habzó szájjal toporzékolt. A szankciók helyett békét akarunk, és különben is már egymillió menekültet beengedtünk, és mindig is kiálltunk Ukrajna integritása és szuverenitása mellett, de számunkra az energia fizikai kérdés, nem azért dörgölőzünk Putyinhoz, mert szeretjük, hanem mert kell a gáz és az olaj részét a külügyminiszteri sápítozásnak elengedem, milliószor hallottuk, még a vesszők is ugyanott vannak benne, ahol mindig is voltak.

Az interjú érdemi része azzal kapcsolatos – bár ebben is vastagon visszaköszönnek a korrupt teremfutballisták primitív világképének már eddig is többször hangoztatott ócska panelei -, hogy a kormányzati korrupció és illiberális ámokfutás miatt 13 milliárd eurónyi Magyarországnak járó uniós támogatás lóg a levegőben. Ha nem tudnám, hogy 2014 óta mennyi kárt okozott az országnak, hogy egy diplomáciai értelemben aluliskolázott hisztérikus propagandista a külügyminiszter, akkor tényleg megsajnálnám Szijjártót, akinek a magyar kormánnyal kapcsolatos megalapozott kritikákkal szembeni kifinomult érvrendszere arra korlátozódik, hogy azért báncsák mimagyarokat, mert hatszáz éve ugyanazt a brutálisan sikeres konzervatív, hazafias, kereszténydemokrata kormányt tapsolja vissza az ország élére. Aki sikítófrászt kap attól a felvetéstől – és egyből a magyar emberek szoknyája mögé bújik -, hogy tök jó lenne, ha a korrupció ellenes intézkedések nem annyi időre szólnának, ameddig megjön a lóvé, hanem egy hosszútávú mechanizmus biztosítaná, hogy ne legyen visszaesés. Ez Szijjártó szerint a magyar emberekkel szembeni tiszteletlenség.

Szerintem nagyon jó lenne, ha valaki szólna Szijjártónak, hogy nem a magyar emberek korruptak egytől egyig, nem ők építenek közpénzből kacsalábon forgó dácsák maguknak, nem ők talicskázzák a Mészáros-Orbán-dinasztia számláira a közpénzt, nem ők sajátították ki a közmédiát és tették pártmédiává, nem ők legalizálták a korrupciót, mert akkor az nincs is, ráadásul máshol is vannak jobboldali kormányok, mégsem dühöng a korrupció. Az pedig, hogy akit egyszer, kétszer, négyszer megválasztottak az ország élére, sehol nem jelenti azt, hogy akkor az illető bármit megtehet és hivatkozhat arra, hogy de ezt akarta a nép.

Hát pont ez a lényeg, Szijjártó miniszter. Meg az, hogy a korrupció legfőbb politikája nem a jobboldaliság, a konzervativizmus, a hazafiasság, a kereszténydemokrácia ismérve, hanem az erkölcsi züllöttségé. Hogy Borkait és Szájert már ne is említsem. A sikereket pedig kicsit részletesebben is ki lehetett volna fejteni, mert a háborúban álló Ukrajnában mért inflációnál is durvább magyar infláció, a büdös gyenge forint vagy az, hogy Magyarország a világ akkumulátor-összeszerelő nagyhatalma lett kicsit kevésnek tűnik.

A riporter az interjúban felidézte, hogy jelenleg mintegy 13 milliárd eurónyi, Magyarországnak szánt finanszírozás forog kockán, amelyet jelenleg addig blokkol Brüsszel, amíg nem lát elmozdulást a magyarországi jogállamisági kérdésekben. „Nem először vagyunk ilyen helyzetben Brüsszellel. Azokban az időkben, amikor Barroso úr volt az Európai Bizottság elnöke, az eljárás nagyon igazságos volt, ugyanis jogi alapon zajlott”. Most nem ez a helyzet. Jelenleg politikai észrevételek vannak Magyarországgal szemben, mert konzervatív kereszténydemokrata kormány van hivatalban már 12 éve, és ezen túlmenően sikeresek is vagyunk.

Megállapodás született arról, hogy a 17 intézkedéstervezet majdnem lezárásra kész, minden tervezetet a parlament elé terjesztettünk, „a parlament dolgozik rajtuk, és egészen biztos vagyok abban, hogy elfogadják ezt a 17 szabályozást”, és akkor a labda az Európai Bizottság térfelére kerül. A riporter emlékeztetett arra: néhány ország, például Hollandia, Belgium, Luxemburg azt mondják, hogy hosszú távú rendszerre van szükség annak biztosítására, hogy a megállapodás után ne legyen visszaesés. Egy esetleges hosszú távú mechanizmus bevezetéséről Szijjártó Péter azt mondta: „óriási és szégyenteljes tiszteletlenségről van szó ezen országok részéről a magyar emberek irányába” csak azért, mert Magyarországon jobboldali, konzervatív, hazafias, kereszténydemokrata kormány van.

„Gyűlölnek minket politikai szempontból, mert szembe megyünk a fősodorral, és mégis sikeresek vagyunk. De mindez a magyar emberek döntésén alapul”. Ha az említett országok kormányai mindig a demokráciáról beszélnek, akkor tiszteljék a demokráciát!

„A magyar emberek úgy döntöttek négy egymást követő választáson, hogy azt akarják, amit mi teszünk. Tehát megkérdőjelezni a magyar emberek képességét és érettségét arról, hogy képesek-e biztosítani a demokráciát, a stabilitást és szabadságot az országban, az szégyenteljes, meg kell, hogy mondjam”. Mindig lesz kritika a kormánnyal szemben, de megkérdőjelezni egy ország demokratikus természetét pusztán azért mert vannak kritikus hangok, túlzás. Nem lenne demokrácia, ha nem lennének kritikus hangok.

Arra kérdésre, hogy december elején megállapodás születik-e a helyreállítási és a kohéziós alapról, Szijjártó Péter azt mondta: „minden tőlünk telhetőt megteszünk, biztos, hogy nem rajtunk fog múlni”. (via MTI)

A címlapkép egy korábbi, más kontextusban előadott, de a fentihez kísértetiesen hasonló megszólalás alkalmával készült és a miniszter közösségi oldaláról van. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!