Október 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó Péter felszólítja a nemzetközi intézményeket

Szijjártó Péter Brüsszelben járt, és ha már ott volt, akkor felszólította arra a nemzetközi intézményeket, hogy hagyjanak minket békén. Ezt nyilván nem így mondta ki, de lényegében erről beszélt. Ehhez az adott alapot, hogy még a járvány első hullámában meghozott intézkedéseket a nemzetközi és hazai közvélemény is bírálta. Teszem hozzá: nem alaptalanul. De ez mit sem számít, hiszen a felhatalmazási törvényt végül visszavonták, ezért a szakma is elhallgatott. De lássuk, mi mást mondott még ez a jó ember:

A koronavírus-járvány megfékezésére a rendkívüli jogrend idején hozott és a parlament által jóváhagyott magyarországi intézkedések kiállták minden nemzetközi jogrendszer próbáját, és semmilyen módon nem voltak károsak az emberi és szabadságjogok szempontjából – emelte ki Szijjártó Péter Strasbourgban az MTI-nek telefonon nyilatkozva kedden.

A külgazdasági és külügyminiszter az Európa Tanács vezetőivel folytatott tanácskozását követően közölte: a járvány első hulláma idején Magyarországnak példátlan támadásokkal kellett szembenéznie a nemzetközi intézmények vagy más uniós tagországok részéről. A támadások mindegyikről bebizonyosodott, hogy hazugságon alapultak, tisztességtelenek és sportszerűtlenek voltak – közölte.

Kijelentette: elvárható, hogy a nemzetközi szerveztek segítsék a védekezés sikerességét, és ha segíteni nem tudják, legalább ne támadják azokat az országokat, amelyek rendkívüli intézkedéseket hoznak saját polgáraik és gazdaságuk megvédéséért a koronavírus-járvány második hullámának idején. Magyarország arra szólítja fel a nemzetközi intézményeket, hogy  a járvány második hulláma idején tekintsenek el az ilyen támadásoktól – mondta Szijjártó Péter.(MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!