Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó: Készülünk február 1-re, hogy miniszterelnök úr moszkvai látogatása minél sikeresebb legyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elvtárs a szomszédos Ukrajna invázióját fontolgatja, miközben letagadja, hogy neki ilyen tervei volnának, ugyanakkor nem kicsit teljesíthetetlen követelésekkel állt elő a hanyatló Nyugattal szemben (a NATO adjon garanciát arra, hogy soha nem veszi fel Ukrajnát a tagjai közé, valamint szüntesse meg katonai jelenlétét és fejlessze vissza katonai infrastruktúráját az 1997-ben és azt követően csatlakozott kelet-európai országokban), az egyesült ellenzék, az Egységben Magyarországért tegnap arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy mondja le a február 1-jére tervezett moszkvai látogatását. Mint írták, a baráti látogatással Orbán közvetve bátorítja Putyint az Ukrajna körül kialakult, feszült helyzet eszkalálására, és azt üzeni, hogy a NATO és EU tagállamok nem egységesek a kérdésben. Szerintük a kormánynak fontosabb a különutas politizálás, mint a szövetségesekkel való együttműködés és a kárpátaljai magyarok érdeke, akik egy háborús konfliktusban közvetlen életveszélybe kerülhetnek.

Mindeközben Szijjártó Péter, a Barátságért nevű megtisztelő orosz kitüntetés birtokosa arról beszélt tegnap a baráti szaksajtónak Brüsszelben, hogy nem akarunk újabb hidegháborút, sem újabb hidegháborús hangulatot, Magyarország kizárólag a tárgyalásos rendezést, a diplomáciai csatornák kihasználását támogatja, és mindent elutasítunk (mimagyarokorbánkormánymagyarország), ami élezi a helyzetet, mindenfajta provokációt nehezményez. Az más kérdés, hogy közben Szijjártó nemrégiben megszavazott egy olyan állásfoglalást, amelynek lényege, hogy a gonosz Brüsszel elítéli Oroszország folyamatos agresszív fellépéseit és fenyegetéseit Ukrajnával szemben, felszólítja Oroszországot, hogy enyhítse az eszkalációt, tartsa be a nemzetközi jogot, és vegyen részt konstruktív párbeszédben a létrehozott nemzetközi mechanizmusokon keresztül. Ezt valamiért nem verte nagy dobra a miniszter úr.

Belátom, nem könnyű egyszerre elítélni Oroszországot és kiállni Oroszország mellett, de a magyar kocsmadiplomácia száguldó nagykövetének ez a tudathasadás nem jelent problémát. Legalábbis az alábbi posztja tanúsága szerint (ennél jobb már csak holnap lesz), amelyben – vélhetően a tegnapi összellenzéki felszólításra reagálva – mosott be mindazoknak, akik szerinte az orosz-magyar kapcsolatok fejlesztése ellen beszélnek. Mert azok rosszat akarnak a magyar embereknek. Végül is le is lehet egyszerűsíteni a dolgot annyira, hogy még a diploma nélküliek is megértsék, de attól, hogy Szijjártónak és a főnökének a Kelet az új Nyugat, még igaz, hogy a NATO becslései szerint (amelynek Magyarország is tagja) megközelítőleg százezer orosz katona sorakozott fel az ukrán határon, és a diplomáciai egyeztetéseknek egyelőre nem sikerült csillapítani a feszültséget.

Vagyis azon kívül, hogy Szijjártó Péter hálálkodva szerelmet vallott az oroszoknak és jól beszólt az ellenzéknek, jó lenne tudni, hogy Szijjártó Péter és a főnöke hova fog állni, ha Putyin esetleg mégis úgy dönt, hogy megtámadja Ukrajnát?

Mennyire szolgálja a magyar nemzeti érdeket, ha a körülbelül 120 ezres magyar kisebbség által lakott Ukrajnában háború tör ki?

Egyáltalán az Európai Unió legszuverénebb kormányának mindenkinél okosabb fejében hogyan állnak össze az orosz-magyar kapcsolatok egy európai ország szuverenitásának, területi integritásának oroszok általi lábbal tiprásával?

Egyébiránt miben méri majd Szijjártó Péter miniszterelnök úr sikeres moszkvai látogatását?

És végül egy kiegészítő kérdés: hogyan maradhatott ki az alábbi, Oroszországot ajnározó felsorolásból a nagyszerű paksi beruházás, aminek már rég el kellett volna készülnie, de még a kanyarban sincs?

Ímhol a buta piktogramoktól megtisztított külügyminiszteri poszt:

Mindazok akik az orosz-magyar kapcsolatok fejlesztése ellen beszélnek, rosszat akarnak a magyar embereknek. Csak pár példa:

Ha nem lennénk kulturált viszonyban Oroszországgal, több mint 900 ezer magyar ember nem kaphatott volna gyorsan oltást.

Ha nem lennénk kulturált viszonyban Oroszországgal, akkor minket is sújtana az energiaválság, és bizonytalanságban lennénk, hogy milyen gázzal fűthetik a magyar emberek a lakásaikat.

Ha nem lennénk kulturált viszonyban Oroszországgal, akkor tavaly nem jött volna létre minden idők legnagyobb megrendelése a magyar közlekedési ipar számára.

Ha nem lennénk kulturált viszonyban Oroszországgal, akkor nem tudtuk volna gyorsan evakuálni a bajba került magyar embereket.

Ha nem lennénk kulturált viszonyban Oroszországgal, nem épülne Alsózsolcán 17 milliárd forintos beruházás keretében nagy kozmetikai alapanyagokat előállító cég.

Ha nem lennénk kulturált viszonyban Oroszországgal nem lehetne reményünk arra, hogy Kína-Európa vasúti forgalom egy részét mi bonyolíthassuk le.

Ha nem lennénk kulturált viszonyban Oroszországgal, nem folyhatna magyar kutatási projekt a világ 7. legnagyobb kőolajmezején.

Szóval, készülünk február 1-re, hogy miniszterelnök úr moszkvai látogatása minél sikeresebb legyen. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!