Szeptember 19,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó aggódik a belorusz-magyar kapcsolatokért

Úgy tűnik, Szijjártó Péter külügyminiszter aggódik a Keleti Partnerség miatt, mivel a belorusz elnök ismételt választási csalását nem tűrte tovább a 26 évig elnyomott társadalom. Egyre többen kérik arra az EU-t, hogy szankciókat vezessen be az országgal szemben, de ez szinte kizárható, ugyanis a magyar kormány partnere a belorusz diktátor és kormánya. Kérdés persze, hogy meddig megy el az Orbán-kormány azért, hogy megpróbálja megvédeni eddigi partnerét. Könnyen lehet ugyanis, hogy hamarosan már nem Lukasenkának fogják hívni a belorusz elnököt, ezért át kellene gondolni ezt a nagyszerűnek tűnő taktikát. Az is kérdéses, hogy a lengyelek hogyan állnak a történethez, ugyanis hivatalosan ugyan elítélték a kormány reakcióját a békés tüntetésekre, de mint az  több forrásból is kiderült, lengyel gyártmányú gumilövedékkel lőhették a tüntetőket, ami azért valamit sejtet a két ország viszonyáról.

Az európai politikai közvéleményt most leginkább a belorusz fejlemények érdeklik.

Tegnap hosszasan egyeztettünk Edgars Rinkēvičs, lett kollégámmal. Egyértelművé vált, hogy hasonló a helyzetértékelésünk. Abban vagyunk érdekeltek, hogy olyan, párbeszéden alapuló EU-s döntések szülessenek, amelyek nem lehetetlenítik el Belarusz és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatépítését, valamint nem vetik vissza a Keleti Partnerség programot sem.(Facebook)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!