Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó: 4 millió forintos magyar gyorssegélyt küldünk Afganisztánnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nehéz elhinni még a főispánok és vármegyék visszaállításának eme retrográd, korrupt földi paradicsomában is, hogy ebből hír és propaganda lehet ma Magyarországon, pedig de. Előzmény: az elmúlt két évtized leghalálosabb földrengése rázta meg Afganisztánt csütörtökön, ahol a Paktika tartományában fekvő Barmal körzet a leginkább földrengés sújtotta terület,  több mint 1000 ember vesztette életét, további 3000 megsérült, nincs ház, ami ne rongálódott volna meg, a túlélők sátrakban és kiterített ponyvák alatt alszanak, nincs mit enniük, a kolera veszélye fenyeget.

Két nap elteltével, miután afgán és nemzetközi segélyszervezetekről lehetett rég tudni, hogy igyekeznek segíteni, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, a tíz- és százmilliárdos beruházásokért felelős, sok egyéb mellett a csilliárdos korrupt járványügyi állami bizniszeket bonyolító kengyelfutó repülőkakukk azzal döngeti a mellét, hogy a magyar kormány segít. Oda viszi a segítséget, ahol a baj van. (Jól ismert migránsozó fordulat, jelentése: nehogy meginduljanak a fedél nélkül maradt, sérült ezrek Európa fele).

De még mennyire segítenek. Szijjártó külön Facebook-posztot szentelt annak, hogy a derék kormány 4, azaz négy millió forintos gyorssegélyt küld Afganisztánba. A fideszes állam Hungary Helps programján keresztül kemény 2 millió forintot küldenek, ehhez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet még 2 milliót tesz hozzá, ez máris 4 millió forint.

Tehát a luxusjachtozásról, luxusrepülőzésről, pofába tolt rongyrázásról, Forbes-listás milliárdosokról és közpénzből zsírosdó oligarchákról elhíresült nemzeti kormány – amelynek tagjai egy átlagos ereszdelahajamat típusú eseményen a sokszorosát égetik el ennek a rongyos kétmillió forintnak, a főnök fizetését most emelték meg 3,5-re – külügyminisztere azzal kampányol és jóemberkedik, hogy ők 4 millió forinttal (=10 ezer euró) járulnak hozzá az egyébként is brutális humanitárius katasztrófa által sújtott országban a földrengés okozta felbecsülhetetlen károk enyhítéséhez. Nem ám csöndben, az összeg nagyságához mért szerénységgel, hanem hangosan, melldöngetve. Nagyon félre van itt csúszva valami. Minden.

Magyarország 2 millió forintos gyorssegélyt nyújt a kelet-afganisztáni földrengés károsultjainak megsegítésére a Hungary Helps programon keresztül, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pedig további 2 millió forinttal csatlakozik az akcióhoz – tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton hivatalos Facebook-oldalán.

„Most helyben kell segíteni és gyorsan” – írta bejegyzésében a tárcavezető.

Szijjártó Péter posztjában felidézte, hogy az elmúlt napokban 5,9-es erősségű földrengés rázta meg a kelet-afganisztáni Paktika tartományt és több mint 1000 ember életét követelve pusztította el a térség lakóházainak, infrastruktúrájának nagy részét.

„A tragédián nem tudunk változtatni, de a károkon és a bajba jutott emberek terhein tudunk enyhíteni. Magyarország ezért a Hungary Helps Programon keresztül 2 millió forintos gyorssegélyt biztosít a földrengés károsultjainak megsegítésére, amelyhez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is további 2 millió forinttal csatlakozik” – olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó Péter hozzátette: az összesen 4 millió forintos gyorssegélyt a lehető legrövidebb időn belül eljuttatják a katasztrófa sújtotta afganisztáni tartományba, hiszen most kulcskérdés, hogy az életfeltételek mielőbbi helyreállításával gyorsan és helyben tudjunk segíteni az ország lakosain. (via MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!