Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szél Bernadett megerősítette Hollik Istvánt

Hollik István a kormánypárti szövetség vasárnap ügyeletes megmondóembere ma sem pihent meg. Mondhatnánk azt is, hogy ma ő volt a soros, csak sajnos nem vicces. Egészen pontosan Rogán Antal főpropagandász nyomdokaiba lépett ő, és folytatta, ahol amaz abbahagyta. Vagy ahol Németh Szilárd abbahagyta. Hát ímhol:

Megdöbbentőnek tartja a Fidesz és a KDNP, hogy az LMP-s Szél Bernadett által javasolt szakértő megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Aki bekerül a testületbe, az felelősséggel tartozik Magyarország biztonságáért, ezért természetes, hogy átvilágítják, ugyanis a bizottság első kézből értesül az ország biztonságát, rendjét fenyegető veszélyekről, titkos információkról és a szolgálatok tevékenységéről.

A szakértőnek javasolt afgán állampolgár az egyik legradikálisabb bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt, ez kifejezetten veszélyt jelent a magyar emberek és a nemzet biztonságára.

Szél Bernadettnek be kell fejeznie a mellébeszélést és választ adni arra, milyen szempontok alapján választotta ki az illetőt.

Az eset megerősítette abban (Hollikot tudniillik – szerk.), hogy Szél Bernadett jelenléte nem túl szerencsés azon a nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amikor a Soros-hálózatok nemzetbiztonsági kockázata lesz napirenden.

Arra a kérdésre, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miért találkozott Gorka Sebestyénnel, akit Magyarországon köröztek, azt mondta: a kormány lehetőségként tekintett az amerikai elnök magyar származású tanácsadójára, hogy információkat juttasson el. Ha valaki hibázott, akkor az az Egyesült Államok, ugyanis az elnök körül dolgozókat ezerszer átvilágították és nem találtak kivetnivalót Gorka Sebestyén foglalkoztatásában. (via MTI)

Nem tértem ki Hollik valamennyi elhangzott állítására, ez is bőven több annál, ami elegendő ahhoz, hogy megdöbbenjek. Ugyan nem túlságosan meglepő, de legalább minden alkalommal mélyen megdöbbentő, hogy buta emberek hatalmas egóval és meggyőződéssel állítanak olyan dolgokat, amelyekkel folyamatosan szembeköpik saját magukat. Ezek a buta emberek azt is gondolják, hogy mindenki más is pont olyan buta és gátlástalanul erkölcstelen, mint ők, nem emlékeznek arra, ami tegnap volt, nem látnak át összefüggéseket, tehát bármivel, és bárminek az ellenkezőjével is lehet kábítani őket.

Az önmagában is gyönyörű, hogy a súlyosan felmagasztalt Trump-féle adminisztrációra is azonnal rákennek bármit ahelyett, hogy felelősséget vállalnának azért, hogy hibáztak. Egyébként a gerinctelenségtől üvöltő világképükbe passzol a dolog: a nemzetközileg körözött Pharaon professzorra is lehetőségként tekintettek, majd mikor kiderült, hogy egy nagypályás bűnözőről van szó, az egész kormányapparátus azon dolgozott, hogy mellékvágányra küldje a valóban súlyos nemzetbiztonsági kérdéseket. A moszkvai vízumgyárról most nem szívesen ejtenék szót, pedig az is ide tartozik eléggé szorosan.

Most, amikor Altusz Kristóf váratlan őszinteségi rohamának köszönhetően szintén beleragadtak a saját hazugságaikba, Szél Bernadett nemzetbiztonsági kockázat jellegével próbálják elkenni, hogy évekig hazudtak a választóiknak. Ezzel összefüggésben egyetlen fontos dolog van, amit Hollik öntudatlan fecsegésével kapcsolatban kötelezően meg kell említeni. Helyesnek tartom, hogy aki bekerül a testületbe, az felelősséggel tartozik Magyarország biztonságáért, ezért természetes, hogy átvilágítják, ugyanis a bizottság első kézből értesül az ország biztonságát, rendjét fenyegető veszélyekről, titkos információkról és a szolgálatok tevékenységéről.

A nyugtalanító kérdés, ami ezzel kapcsolatban felmerül: ha valakit, aki a nemzetbiztonsági bizottság tagja kötelező átvilágítani, hogyan lehetséges az, hogy a magyaroknak nem szabad megtudniuk, hogy az ország első embere átesett-e valaha nemzetbiztonsági átvilágításon.

Ha a Szél Bernadett által javasolt bizottsági szakértőnek felróható, hogy Kabulban született és egy olyan szervezetnek dolgozik, amelyiket a kormány önkényesen ellenségnek kiáltott ki, tehát nemzetbiztonsági kockázatot képez, hogy lehet az, hogy Orbán Viktor – a belügyminiszter korábbi kitérő, de semmit nem tagadó válasza szerint, azaz hollikul, mellébeszélése szerint – valószínűleg az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen?

Orbán Viktor (akinek veje például a Pharaon nevű körözött egyén köreivel üzletelt) nem tartozik felelősséggel Magyarország biztonságáért? De igen. Orbán Viktor nem első kézből értesül az ország  biztonságát, rendjét fenyegető veszélyekről, titkos információkról és a szolgálatok tevékenységéről (már ha nem egyenesen ő adja az utasításokat)? De igen. És ha igen, akkor az miért nem természetes, hogy végre őt is átvilágítsák? És erre nem válasz az, hogy a hatályos törvények szerint a miniszterelnöknek nem kell átesnie egy ilyen átvilágításon. Nem válasz, hanem egyszerű képtelenség.
Úgyhogy nem különösebben tisztelt Hollik úr, szerintem ez sokkal inkább megdöbbentő, így vasárnap ebéd előtt, közben és után.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS