Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szánthó Miklós: Magyarország kifejlesztette az okos erő képességét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudtam, hogy egyetlen beszéd során lehet több ökörséget mondani, mint amire mondjuk Matolcsy György képes, de úgy tűnik, ez Szánthó Miklósnak, az Alapjogokért Központ nevű kormánypárti izé főigazgatójának ez sikerült. Szánthó arról lamentált, hogy mi a történelmünk során olyan sok szabadságharcot vívtunk már, hogy kialakult egy túlélési ösztön, egyféle leleményesség, amely a magyar smart power, vagyis az okos erős egy speciális formája. Ennek nyilván Orbán Viktor lehet a legjobb példája, aki olyan okos erővel rendelkezik, hogy az egyszerűen elképesztő. Amikor szinte a teljes világ kiáll Vlagyimir Putyin ellen, akkor Orbán hozzá dörgölőzik, illetve amikor Trump mellől eltávolodik szinte minden korábbi támogatója, akkor Orbán a támogatásáról biztosítja őt. De az EU esetében is hasonló dolgok történnek, hiszen mi szabadságharcot vívunk azon közösség ellen, amelynek tagjai vagyunk és ahonnan éppen több ezer milliárd forintot várunk. Egy biztos: a magyar nép egy különleges nép, de hogy okos erőnek lehetne-e nevezni, azt már megkérdőjelezném.

A magyar múlt folyamatos szabadságharcai miatt a leleményesség egy különleges formáját alakítottuk ki, a kemény és a puha elnyomásokkal szemben az okos erő képességét – mondta Szánthó Miklós a CPAC Japan közönsége előtt szombaton.

Az Alapjogokért Központ szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Szánthó Miklós szerint Magyarország ezért is viszonyul a nagy nemzetközi konfliktusokhoz óvatossággal és stratégiai nyugalommal, célja pedig a béke és biztonság. A tokiói Konzervatív Politikai Akció Konferencián az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta azt is, hogy a családok védelme nemzetbiztonsági kérdés, a demográfia nemzetstratégiai ügy. A CPAC Hungary-t is szervező központ vezetője a japán közönség előtt kiemelte: újra a hódító birodalmi logikák korát éljük, “a Magyarországgal szomszédos Ukrajnában háború van, a progresszív baloldali szirénhangok pedig nem csak a nemzet, de a család fogalmát is el akarják venni tőlünk. Ilyenkor kell újra rátekintenünk nemzetünkre, erőt meríteni történelmünkből és megvédeni gyermekeink jövőjét”. Szánthó kiemelte, a magyar szabadságharcok során, a nagyhatalmak kemény és puha elnyomásaira adott válaszként kialakult egy túlélési ösztön, egyféle leleményesség, mely a magyar “smart power”, az okos erő egy speciális formája.

“Így a magyarok történelmét áttekintve bárki megértheti, miért közelítünk különös óvatossággal és stratégiai nyugalommal a nagy nemzetközi konfliktusokhoz” – mutatott rá a főigazgató. Egy tizenötmilliós nemzet csak azt tűzheti ki célul magának, hogy “ne olvasszanak be minket se ide, se oda” – húzta alá Szánthó. Ezt a célt kell összhangba hozni a mindenkori geopolitika erőviszonyokkal és “ehhez pedig csak egy út vezet: a béke és a biztonság. Nem a háborús agresszió, és nem az energiabiztonságot veszélyeztető szankciós politika” – mondta. A főigazgató értékelése szerint a családvédelem is nemzetbiztonsági kérdés: a demográfiai kihívások megoldása nemzetstratégiai ügy, egyszerűen ugyanis “gyermek nélkül nincs jövő a nemzet számára”.

Kiemelte: “mi, konzervatívok a családot nem társadalmi elvárásnak, hanem teremtési rendnek tekintjük. A gyermek áldás, nem pedig ökológiai karbonlábnyom”, ahogy a liberálisok mondják újabban. “Az élet célja a folytatólagosság, ennek útja pedig a család és a gyermek”, a magyar családpolitika és a munkaalapú társadalom építése pedig az elmúlt 12 év tényadatai alapján sikerrel kecsegtet – fogalmazott. Beszéde végén Szánthó Miklós a józan ész, a hit, a nemzet, a család és a múlt értékeinek védelme érdekében arra szólított fel, hogy “a konzervatívok fogjanak össze világszerte: eljött a normalitás lázadásának ideje, ez a CPAC!” – írta közleményében az Alapjogokért Központ. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!