Augusztus 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szánthó Miklós: az ellenzék „szerepzavarban toporzékol”, mert a törvény elfogadásához nem szükségesek a szavazataik

A kormánypárti Alapjogokért Központ is megszólalt a mai parlamenti szavazás kapcsán, ahol is Orbán lényegében teljhatalomra kíván szert tenni, határozatlan ideig. Szánthó Miklós alapjogász szerint azért nem kell aggódni a törvényjavaslat miatt, mert abban az is szerepel, hogy az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a hozzájárulását.

Rendben, csak hát az Országgyűlés a Fidesz maga, amelyet viccesen maga Szánthó is beismer a közleménye végén, amikor azt mondja, az ellenzék „szerepzavarban toporzékol”, mert a törvény elfogadásához nem szükségesek a szavazataik. Tehát akkor mégis mi akart lenni ez a közlemény? Értelme ugyanis nem sok van neki, de azért nézzük:

Nem betonozná be a kormány hatalmát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat, mert az is szerepel benne, hogy az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a hozzájárulását – közölte a Alapjogokért Központ igazgatója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szánthó Miklós azt mondta, hogy azért kell az eddig meghozott rendkívüli intézkedések hatályát időkorlát nélkül meghosszabbítani, hogy a kormány akkor se váljon cselekvésképtelenné, ha az Országgyűlés nem tud összeülni.

Az igazgató szerint az ellenzék “szerepzavarban toporzékol”, mert a törvény elfogadásához nem szükségesek a szavazataik. Azzal, hogy nem támogatják az indítvány hétfői, házszabálytól eltérő tárgyalását, csak lassítják a folyamatot, és veszélyeztetik a már meghozott intézkedéseket, mert azok csak tizenöt napig hatályosak. Az ellenzék zsarolása “szűk látókörű, rosszindulatból elkövetett merénylet” a hatékony válságkezelés ellen – fogalmazott Szánthó Miklós. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!