Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Stratégiai horgász

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én egy parányit eltúlzottnak érzem a horgászok és a kormány stratégiai szövetségét. Nem állítom, hogy nincs szüksége a Fidesznek arra a 800 ezer szavazatra, de talán kivételesen ki lehetett volna hagyni a közleményből a háborút. Bár nyilván mindenkit érint valamilyen formában – többnyire szerencsére csak érzelmileg – Putyin agymenése, de leginkább emberként, és nem horgászként van ennek jelentősége.

Akkor lesz majd igazán jó világ, amikor a kormány a nyugdíjasokat, fogyatékkal élőket, pedagógusokat, egészségügyi dolgozókat, tűzoltókat, könyvtárosokat és általában minden egyes polgárát stratégiai partnernek tekinti. Addig nem annyira jó világ ez.

A kormány stratégiai szövetségesként tekint a horgászok 800 ezer főt számláló közösségére – olvasható a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke és a kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos közös közleményében.

 A dokumentumot hétfőn, azt követően juttatták el az MTI-hez, hogy Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos, valamint Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke egyeztetett a halgazdálkodás és benne a horgászat jövőjéről.
    A közlemény szerint Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban egy sor kedvező változás segítette a horgászok mindennapjait.
    A többi között 2016-tól megszűnt a kereskedelmi célú halászat a természetes vizeken és a MOHOSZ lett 2030 végéig a legtöbb vízterület halgazdálkodási jogának haszonbérlője. A Büntető törvénykönyv szerint bűncselekménynek számít az orvhalászat.
    Egyszerűbbé vált az ügyintézés az új horgászokmánnyal, valamint az online is kiváltható területi jegyekkel – sorolta.
    A miniszterelnöki biztos megerősítette, hogy a kormány meg kívánja újítani a MOHOSZ-szal a korában kötött együttműködési megállapodást. Egyúttal azon dolgoznak, hogy az állam nagyobb arányban járuljon hozzá a szervezet működéséhez, mert a természetes vizek megóvása nemzeti kötelezettség.
    Szűcs Lajos arra hívta fel a figyelmet, hogy a MOHOSZ 2021 óta 37 közfeladat ellátására kapott felhatalmazást, és a megkapott támogatási és szabályozási lehetőségeivel egységes elvek szerint, átlátható módon segíti a horgászszervezeteket. A halgazdálkodás és a horgászügyvitel támogatása érdekében évi több száz millió forint jut el a sikeresen pályázókhoz.
    Nyitrai Zsolt és Szűcs Lajos egyetértettek abban, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a horgász infrastruktúra fejlesztésére.
     “Megállapították, hogy a szomszédunkban dúló háború okozta kihívások a horgásztársadalmat is érintik, hiszen a fejlődés akkor fog tudni folytatódni, ha minden vissza tud térni a rendes hétköznapok menetére. Ehhez pedig egy dolog szükséges, a béke megteremtése, mert ha béke van, akkor minden van” – fogalmaz a közös közleményben Nyitrai Zsolt és Szűcs Lajos. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!