Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Stefka, Bayer és Bencsik a szellemi honvédelemért

Tegnap este a CÖF-CÖKA kiosztotta a Szellemi Honvédelemért díjakat, mely lássuk be, egy igen fontos díj. Hisz ki tudná jobban megítélni azt, hogy ki tett igazán az ország szellemi védelméért – legyen is az bármi – ,mint Stefka István, Bencsik András és persze az ország költője Bayer Zsolt. A díjátadó nívóját is pontosan mutatja, hogy az álcivil CÖF rendezvényének nyitóbeszédét, Rétvári Bence tartotta. Lássuk hát mit mondott ez a nagyszerű ember:

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy Magyarország és Európa sokat köszönhet a szellemi honvédőknek. A többi között rajtuk múlik, hogy az Európai Unió zászlaját továbbra is a kék alapon látható 12 csillag díszíti, vagy zöld színű lesz néhány félholddal – vélekedett.

Vagyis a szellemi honvédők segítenek abban, hogy megőrizzük Európát európainak, Magyarországot pedig magyarnak – mondta a politikus. Közlése szerint a szellemi honvédelem, amely a szuverenitás védelmét is jelenti, azért is fontos, mert amikor Magyarország függetlensége kiteljesedett a történelem során, az ország szabadságával együtt bővült az egyén szabadsága és jóléte is.

Aki védi az ország szabadságát, az a demokráciát is védi egyben – fűzte hozzá. Az államtitkár úgy vélekedett, ha a szellemi honvédők aktívabbak lettek volna az elmúlt száz évben, távol tarthatták volna az országot a katasztrofális területveszteséggel végződő első világháborútól, a második világháborúban bekövetkező német megszállástól, majd a kommunizmustól.

Ez azt is jelenti egyben, hogy a nemzeti kormánynak egy tapodtat sem szabad engednie a nemzeti álláspontból – mondta Rétvári Bence.

Tehát ha 100 éve is lett volna CÖF, vele pedig szellemi honvédelem, akkor nem lett volna se Trianon, se német megszállás, sőt Kádár és Rákosi sem. Fontos gondolatok ezek, lássuk be. Hajrá nemzeti kormány, hajrá nemzeti álláspont!

 

Forrás: MTI

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS