Február 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros megtámadta…

Nyugodalmas péntek estét egy nappal szombat előtt! Tegnap még bármiben hajlandó lettem volna fogadni, hogy soha többé ebben az életben nem fogok fázni. Most pedig itt ülök pulcsiban. A dolgok percek alatt képesek megváltozni. Mármint az időjárás.

A “Stop Soros” törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására szólított fel pénteken elfogadott állásfoglalásában a Velencei Bizottság, mondván, hogy azok súlyosan akadályozzák a törvényesen működő civil szervezetek tevékenységét.

Az Európa Tanács (ET) alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testülete mindenekelőtt elismerte, hogy több más európai államban is bűncselekménynek számít, ha valaki anyagi haszonszerzés céljából segíti az illegálisan érkező bevándorlók belépését, szállítását vagy tartózkodását. Mint írták, ez önmagában nem szükségszerűen ellentétes a nemzetközi emberi jogi normákkal, és indokolható lehet a közrend megőrzésének vagy bűncselekmény megelőzésének legitim céljával.
    Rámutattak ugyanakkor, hogy a szerdán megszavazott törvény egyes előírásai “tisztességtelenül kriminalizálnak olyan szervezeti tevékenységeket, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az illegális bevándorlás megvalósulásához”, mint például az információs anyagok készítését vagy terjesztését.
    Az ilyen cselekmények kriminalizálása megzavarja az áldozatokat segítő civil szervezetek tevékenységét, és aránytalanul korlátozza az Emberi Jogok Európai Egyezményében rögzített jogaikat. A kampánytevékenység folytatásának és a menedékkérők képviseletének büntethetővé tétele pedig jogellenes beavatkozást jelent a véleménynyilvánítás szabadságába – olvasható a véleményt ismertető közleményben.
    A Velencei Bizottság összehasonlította a szóban forgó jogszabályt más, az illegális bevándorlás elősegítését kriminalizáló európai törvényekkel. Aláhúzták: máshol vannak kivételek a humanitárius segítségnyújtásra vonatkozóan, de ez hiányzik a magyar szabályozásból, ami sérti a nemzetközi jogi sztenderdeket. Mi több, túlságosan széles körű a bűncselekmény tényállásának meghatározása a törvényben, és a szankciók aránytalanok. Példaként hozták fel, hogy egy civil szervezet egy tagjának elítélése akár az egész NGO feloszlatását vonhatja maga után, ami sérti az egyesülés szabadságára vonatkozó jogokat.
    Sérelmezték emellett, hogy a kormány nem folytatott érdemi konzultációt az érintett felekkel és a társadalommal a törvénytervezet benyújtása előtt.
    Az ET parlamenti közgyűlésének jogi és emberi jogi bizottsága márciusban kérte fel a Velencei Bizottságot annak vizsgálatára, hogy megfelel-e a nemzetközi normáknak az azóta elfogadott törvénytervezet. A testület delegációt küldött Magyarországra az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel (EBESZ) együttműködésben készülő állásfoglalás készítésekor.
    A felkérés alapján kizárólag az NGO-k működésére vonatkozó rendelkezéseket elemezték, így a vélemény nem tér ki azon új előírásokra, amelyek közvetlenebbül érintik a menekülteket, például a friss alkotmánymódosításokra. Leszögezték ugyanakkor: ez még nem jelenti azt, hogy ezek megfelelőek lennének.
    A közlemény szerint a Velencei Bizottság és az EBESZ végezetül sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a parlament két nappal az állásfoglalás elfogadása előtt megszavazta a “Stop Soros” törvénycsomagot. (MTI)

Meg is érkezett a Fidesz válasza. Igen, jól tetszenek látni, nem a kormány, hanem a Fidesz válasza. Cizellált, kulturált, magasröptű, szellemes. Mint mindig.

Soros lobbi tevékenysége ismét beindult – Reagálás a Velencei Bizottság állásfoglalására.

 Soros Magyarország elleni lobbi tevékenysége ismét beindult, rögtön védelmükbe veszik Soros bevándorláspárti hálózatát.  Sorosnak mindenhol megvannak az emberei. Számunkra Magyarország védelme és a magyar emberek biztonsága az első. 

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (MTI-OS)

Nem erről jutott eszembe, csak úgy. Azt  hallottam, hogy a dabasi Jézus lemászott a rakétakilövő állványzatról, ahol eddig kénytelen volt sokszögletű szoknyában ácsorogni és bement az Aldiba akciós csirkefarhátért, de felakadt a szeme, amikor látta, hogy mennyibe kerül és valaki elárulta neki, mennyit keres egy közmunkás. Mérgében visszamászott az állványra és azóta se szólt senkihez.

Angela Merkel megbukott. De teljesen és nagyon. A héten nyolcadszor. Ezt onnan tudom, hogy a propagandaoldalakat is szoktam olvasni és ott mondták. És még Nógrádi György merkelszakértő is megerősítette, hogy ez van. Szerencsétlen asszony, évek óta minden héten többször megbukik (propagandáéknál), aztán meg mindig talpra áll. Egy született keljfeljancsi.

Végül ismételten üzenni óhajtok a Zárójel néven futó rablóbandának. Tagoltan írom (elnézést kérek az olvasóktól és kérem, most nem nézzetek ide):

NE LOPJ! DOLGOZZ A ROHADT ÉLETBE! TOLVAJ GECI BANDA!

Tudom, hogy mindenki be van tojva az új szerzői jogi törvény miatt, de az ilyen lusta enyveskezűek ellen talán hatásos lesz. Gondolom, néhány tízmilliós bírság leszoktatja őket arról, hogy engedély nélkül használják mások munkáját.

Nézzük mai cikkeinket, amelyekkel mi dolgoztunk és nem más munkáját gyűjtöttük be:

Ebben a foglyul ejtett, szánalmas országban soha semmitől nem áll meg az élet

Szereptévesztés, fideszes tempó, az önkritika teljes hiánya

Megette a fene azt az országot, ahol az ilyesmit magyarázni kell

Próbakivégzés nem lesz?

Közös pénzünkből kényeztetnék tovább a minisztereket

Mondanám, hogy nagy kár önért, Ákos úr, de sajnos nem így gondolom

Második ecloga

A nap kommentje Zsuzsannától:

Legközelebb lehetne mondjuk egy nosztalgia kiállítás és vásár, hiszen divat a retro! A kínálat: próbafekvés kerékbetöréshez, vidám akasztás, igény szerint méretre készült spanyolcsizma vásár, romantikus flört a vasszűzzel. A végén tombola, a főnyeremény egy szelfibottal kombinált guilotin…

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS