Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soltész: Meg akarjuk-e menteni “legalább a Közép-Európában élőket a gender-ideológia fiatalokat pusztító üzenetétől, a nemzeteket gyalázó mérhetetlen cinizmustól, a kereszténységet elpusztítani akaró törekvésektől?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár Krakkóban járt, ahol büszkén elmesélte, hogy ameddig Nyugaton templomokat rombolnak le és alakítanak át, addig nálunk újak épülnek, hiszen tovább visszük II. János Pél örökségét, és küzdünk a genderideológiával szemben, nem is beszélve az igazságunk megőrzéséről az erőszakos és hangos kisebbséggel szemben. Itt vélhetően a liberális gondolkodásúakra gondolhatott, akik egyáltalán nem biztos, hogy kisebbségben vannak, pláne ha abból indulunk ki, hogy az egyházba járók száma az elmúlt évtizedekben komoly mértékben lecsökkent. A hívek egyre csak fogynak, ami miatt a hazai egyházak gondban lennének anyagilag, ha a kormány nem tömné őket ki az általunk befizetett adókból. Noha folyamatosan csökken a hívek száma, mégis úgy hiszi a jelenlegi kormány, hogy szükség van új templomokra. Kíváncsi lennék azért arra, hogy ez az általuk kisebbségnek nevezett vélhető többség mit is gondol erről.

Nyugaton manapság templomokat rombolnak le, térségünkben viszont újakat építenek, és kiállnak Szent II. János Pál öröksége mellett – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Krakkóban, a lengyel származású egykori pápa emlékművének avatásán.

A krakkói II. János Pál Pápai Egyetem könyvtára előtt a magyar nemzet hálaadásaként felállított emlékmű Győrfi Lajos szobrászművész alkotása. Soltész felidézte: a Szent II. János Pál pápának kiemelt szerepe volt a kommunizmus bukásában, amelyben a közép-európai térség tízmilliói reménykedtek. A rendszerváltás, az ezt követő szabadság jelentős szellemi energiát váltott ki, II. János Pál azonban már akkor figyelmeztetett a vallás iránti közömbösség, “az Isten szerepét játszó ember”, az erkölcsi relativizmus veszélyére – idézte fel az államtitkár.

Emlékeztetett arra is, hogy a pápa kiállt a természetes családért, a magzati élet védelméért, felemelte szavát a teremtett világot, az emberi természetet, “a férfi és nő alaptermészetét megváltoztatni akaró erőszakos ideológiákkal szemben”. Utalva a pápa szellemi örökségére, Soltész feltette a kérdést: jelenleg “megvédjük-e igazságunkat az erőszakos és hangos kisebbséggel szemben”, meg akarjuk-e menteni “legalább a Közép-Európában élőket a gender-ideológia fiatalokat pusztító üzenetétől, a nemzeteket gyalázó mérhetetlen cinizmustól, a kereszténységet elpusztítani akaró törekvésektől? Ha igen, legyünk bátrak” – folytatta Soltész, idézve II. János Pál 1978-as beiktatásán elhangzott pápai mottót, a “ne féljetek” szavakat.

Szomorúnak nevezte, hogy Nyugaton templomokat rombolnak le, átalakítják őket szórakozóhelyekké, muzulmán imaházakká. Biztató jelnek találta viszont, hogy térségünkben “a lengyelek, szlovákok, magyarok, horvátok új szentélyeket építenek, ezreket újítanak fel”. Lengyelországban és Magyarországon kiállnak II. János Pál öröksége mellett, ezért szobrokat emelnek, templomokat szentelnek az ő tiszteletére – húzta alá az államtitkár. Az ünnepségen szintén felszólaló Wlodzimierz Bernacki szenátor, a lengyel oktatásügyi tárca államtitkára kiemelte: a kereszténység alapvető jelentőségű pillére az európai civilizációnak, e felfogás mellett a lengyelek a magyar testvéreikkel együtt kiállnak.

A Karol Wojtyla – későbbi II. János Pál pápa – születésének tavalyi, 100. évfordulójához kötődő emlékmű létesítését Körmendy Adrienne volt krakkói főkonzul kezdeményezte, a Miniszterelnöki Hivatal és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által támogatott projekthez a többi között Stanislaw Dziwisz bíboros, a lengyel pápa egykori titkára járult hozzá a 2017-ben a Terror Háza Múzeum alapítványa által számára odaítélt Petőfi-díj honoráriumával. Támogatta a szobor felállításának gondolatát Marek Jedraszewski krakkói érsek is. A magyar küldöttség részvételével Krakkóban szerda délután emléktáblát is lelepleznek a II. János Pál szentélyében található Szent Hedvig kápolnánál. A templomban ez alkalomból a Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök által koncelebrált szentmisét követő koncerten Szent Efrém Férfikar lép fel. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!